Spanancul este printre legumele preferate, fapt care se observa si din numarul mare de retete cu spanac de pe blog. Daca mai pui si un strop de branzica in el, atunci nu cred sa existe o mancare mai buna (nu vorbim aici despre dulciuri 😀 ) pentru mine. Azi le-am pus intr-un chec, de fapt mai multe…ca am facut mini checuri delicioase si pufoase. Se dau gata rapid…Va garantez eu ca, daca va place spanacul, sigur o sa fiti la fel de incantati ca si mine.
Ingrediente
180 gr faina
2 oua
70 gr ulei
100 gr lapte
150 gr spanac fiert
1/2 legatura marar
70 gr cascaval/telemea
1/2 plic praf de copt
piper
sare
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min.
Cu spanacul treaba este stiuta. Daca avem congelat trebuie doar sa-l dezghetam – dar sa fie putin mai mult atfel incat la final sa ramanem cu 150 grame – si apoi sa-l scurgem bine de apa.
Daca avem proaspat (sa fie in jur de 250-300 gr) atunci trebuie spalat bine in 3 ape, apoi oparit in apa cu sare timp de 5 minute. Cand e gata il lasam la racit apoi il scurgem bine de apa.
Gata, am terminat cu spanacul, de acum treaba e muuult mai usoara 

Mararul il spalam bine si-l tocam marunt. Batem usor ouale cu un praf de sare cu ajutorul telului. Peste ele adaugam laptele, uleiul si cascavalul de casa sau branza telemea si amestecam usor. Adaugam si spanacul stors bine de apa, mararul tocat si omogenizam compozitia.
Separat amestecam faina cu praful de copt, punem si un strop de piper si le turnam peste compozitia mai lichida. Amestecam usor, nu foarte mult ca sa nu obtinem un chec tare/dens ci unul pufos si aerat. Daca folositi cascaval s-ar putea sa mai fie nevoie de sare, asa ca la final va trebui sa potriviti de sare dupa gust.
Ungem cateva forme de mini chec cu ulei si le tapetam cu faina. Eu am avut doar 3 forme, restul compozitiei am turnat-o in forme de briose.
Umplem formele folosite cu compozitie pana la 2/3 din capacitatea maxima.
Introducem mini checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Eu mereu le las timpul maxim precizat, pentru ca la cuptorul electric se coc mai greu. Daca aveti cuptor cu gaz s-ar putea sa fie gata dupa 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea totusi.
Va mai las o sectiune delicioasa din aceste checuri. Reteta am adaptat-o dupa minunatele checuri facute de Laura. Un deliciu, ca de altfel toate retetele testate de la ea.
Pofta buna!!
Cred ca sunt tare gustoase! Fur si eu o felie.
Pup
Alina, au fost delicioase! Serveste fara frica 😉 Pupici
Mi-e tare poftă şi mie! Păcat că soţului meu nu-i place spanacul căci numai pentru mine parcă n-aş face…
Liana, chiar iese o cantitate mica. Eu, cand fac ceva ce-mi place numai mie de obicei fac in portii mici. Insa am norocul ca sotul meu nu e f mofturos la mancare
Ce fain arata!!!Super grozave tocami datorita formelor in care le-ai copt.Am cautat si eu tavite de astea,nu am gasit:-(dar cred ca ar merge si in forme de briose nu?Si cu cateva urzici in amestec….super!
Mersi Paula pentru idee!ZI faina!
Angelica, merge perfect si in forme de briose. Eu chiar am facut si asa pentru ca nu mi-au ajuns tavitele pe care le-am luat din camara Bucataras
Arata foarte frumos spanacul in aluat! Si eu ma tot gandesc la o reteta cu spanac, inca nu m-am hotarat cum sa-l prepar.
Gabriela, la mine nu cred ca trece o saptamana fara sa fac ceva cu spanac. Il iubesc 😛 Te pup
Minunat arata asa asa mici. Pup!
Sara, multumesc frumos! Te pup
Arata super, ohooo super ….da, vad ca iti place spanacul!
Eniko, ma bucur ca-ti plac checurile mele, spanacul da…e preferatul meu 😉
Tocmai am scos din cuptor deci nu pot sa iti spun cum mirosea in bucatarioara mea! ador spanacul.. ca si tine l-am descoperit de curand!pup Gabriela
Gabriela, ma bucur mult ca ti-au placut. O zi frumoasa!
Si pentru mine spanacul se numara printre legumele preferate………….am “confectionat” si eu astazi niste spanac cu sos de rosii.Imi place reteta si vreau sa o incerc.Si imi mai plac si formele.
Seara minunata!
Medi, ma bucur ca-ti place reteta. Formele le am din camara bucatarasilor 😉 Pupici
Arata tare bine !
Multumesc Mandala!
vai Paula ce forme dragalase ai!!
asa-i ca-mi zici de unde le-ai luat? Multumim de reteta :*
Corina, formele le poti gasi aici: http://www.decorix.ro/3-forme-pentru-mini-chec.html in cazul in care isi reinnoiesc stocul
Te pup
Mmm…cat de bine arata!
multumesc Haplea!
Ioiii, ce draglasenii mici! Imi plac la nebunis retetele cu spanac. Din pacate, doar mie imi plac din familie. O sa cotrobaiesc insa prin retetele tale, poate gasesc o combinatie cu care sa-i ademenesc si pe ceilalti doi pofticiosi din casa. Weekend placut iti doresc!
Rita, pacat ca multa lume nu are la suflet spanacul. Mie mi-e tare greu sa-i inteleg :))) mai ales ca eu sunt un fan inrait, dar fiecare cu preferintele lui pana la urma
ma bucur ca-ti place mini checurile mele. Te pup
ce bunatate ai facut tu aici! nu refuz o feliuta 😉 Pupici
Multumesc mult Mihaela! Pup
Frumusele foc! Imi plac cu spanac!
Cristina, multumesc mult! :*
Arata f bine! imi place spanacul!
Cristina, ma bucur ca-ti plac! :*
Foarte bune ! Ideale si sanatoase !
Pupic !
Laura, multumesc frumos! Pup
Eu as inlocui clasicul drob de miel cu un checulet de al tau de spanac.Superbe!
Lily, nu zici tu rau
Multumesc :*
Cred ca este interesant
L-am facut pana la urma
mersi ptr reteta !