• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Checuri / Mini checuri cu spanac

Checuri

Mini checuri cu spanac

Spanancul este printre legumele preferate, fapt care se observa si din numarul mare de retete cu spanac de pe blog. Daca mai pui si un strop de branzica in el, atunci nu cred sa existe o mancare mai buna (nu vorbim aici despre dulciuri 😀 ) pentru mine. Azi le-am pus intr-un chec, de fapt mai multe…ca am facut mini checuri delicioase si pufoase. Se dau gata rapid…Va garantez eu ca, daca va place spanacul, sigur o sa fiti la fel de incantati ca si mine.
 
Mini checuri cu spanac_1
 
Ingrediente
180 gr faina
2 oua
70 gr ulei
100 gr lapte
150 gr spanac fiert 
1/2 legatura marar
70 gr cascaval/telemea
1/2 plic praf de copt
piper
sare
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min.
 
Mini checuri cu spanac_4
Cu spanacul treaba este stiuta. Daca avem congelat trebuie doar sa-l dezghetam – dar sa fie putin mai mult atfel incat la final sa ramanem cu 150 grame – si apoi sa-l scurgem bine de apa. 
Daca avem proaspat (sa fie in jur de 250-300 gr) atunci trebuie spalat bine in 3 ape, apoi oparit in apa cu sare timp de 5 minute. Cand e gata il lasam la racit apoi il scurgem bine de apa.
 
Gata, am terminat cu spanacul, de acum treaba e muuult mai usoara :)
 
Mararul il spalam bine si-l tocam marunt. Batem usor ouale cu un praf de sare cu ajutorul telului. Peste ele adaugam laptele, uleiul si cascavalul de casa sau branza telemea si amestecam usor. Adaugam si spanacul stors bine de apa, mararul tocat si omogenizam compozitia.
 
Separat amestecam faina cu praful de copt, punem si un strop de piper si le turnam peste compozitia mai lichida. Amestecam usor, nu foarte mult ca sa nu obtinem un chec tare/dens ci unul pufos si aerat. Daca folositi cascaval s-ar putea sa mai fie nevoie de sare, asa ca la final va trebui sa potriviti de sare dupa gust.
 
Ungem cateva forme de mini chec cu ulei si le tapetam cu faina. Eu am avut doar 3 forme, restul compozitiei am turnat-o in forme de briose. 
Umplem formele folosite cu compozitie pana la 2/3 din capacitatea maxima.
 
 
Introducem mini checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Eu mereu le las timpul maxim precizat, pentru ca la cuptorul electric se coc mai greu. Daca aveti cuptor cu gaz s-ar putea sa fie gata dupa 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea totusi.
Mini checuri cu spanac_2
 
Va mai las o sectiune delicioasa din aceste checuri. Reteta am adaptat-o dupa  minunatele checuri facute de Laura. Un deliciu, ca de altfel toate retetele testate de la ea.
 
Pofta buna!!
Mini checuri cu spanac_3


36 Comments

« Chec cu lamaie si mac
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci »

Comments

  1. Alina Vicu says

    March 22, 2013 at 6:12 am

    Cred ca sunt tare gustoase! Fur si eu o felie.
    Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 25, 2013 at 7:32 am

      Alina, au fost delicioase! Serveste fara frica 😉 Pupici

      Reply
  2. Liana@Transylvanian Kitchen says

    March 22, 2013 at 9:29 am

    Mi-e tare poftă şi mie! Păcat că soţului meu nu-i place spanacul căci numai pentru mine parcă n-aş face…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:44 am

      Liana, chiar iese o cantitate mica. Eu, cand fac ceva ce-mi place numai mie de obicei fac in portii mici. Insa am norocul ca sotul meu nu e f mofturos la mancare :)

      Reply
  3. Angelica says

    March 22, 2013 at 10:25 am

    Ce fain arata!!!Super grozave tocami datorita formelor in care le-ai copt.Am cautat si eu tavite de astea,nu am gasit:-(dar cred ca ar merge si in forme de briose nu?Si cu cateva urzici in amestec….super!
    Mersi Paula pentru idee!ZI faina!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:45 am

      Angelica, merge perfect si in forme de briose. Eu chiar am facut si asa pentru ca nu mi-au ajuns tavitele pe care le-am luat din camara Bucataras :)

      Reply
  4. Gabriela says

    March 22, 2013 at 10:39 am

    Arata foarte frumos spanacul in aluat! Si eu ma tot gandesc la o reteta cu spanac, inca nu m-am hotarat cum sa-l prepar.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:45 am

      Gabriela, la mine nu cred ca trece o saptamana fara sa fac ceva cu spanac. Il iubesc 😛 Te pup

      Reply
  5. Sara & Miki says

    March 22, 2013 at 10:57 am

    Minunat arata asa asa mici. Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:45 am

      Sara, multumesc frumos! Te pup

      Reply
  6. Eniko Ostafi says

    March 22, 2013 at 12:36 pm

    Arata super, ohooo super ….da, vad ca iti place spanacul!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:46 am

      Eniko, ma bucur ca-ti plac checurile mele, spanacul da…e preferatul meu 😉

      Reply
  7. Anonymous says

    March 22, 2013 at 12:57 pm

    Tocmai am scos din cuptor deci nu pot sa iti spun cum mirosea in bucatarioara mea! ador spanacul.. ca si tine l-am descoperit de curand!pup Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:46 am

      Gabriela, ma bucur mult ca ti-au placut. O zi frumoasa!

      Reply
  8. maria mihalache says

    March 22, 2013 at 4:36 pm

    Si pentru mine spanacul se numara printre legumele preferate………….am “confectionat” si eu astazi niste spanac cu sos de rosii.Imi place reteta si vreau sa o incerc.Si imi mai plac si formele.
    Seara minunata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:47 am

      Medi, ma bucur ca-ti place reteta. Formele le am din camara bucatarasilor 😉 Pupici

      Reply
  9. mandala says

    March 22, 2013 at 4:38 pm

    Arata tare bine !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:48 am

      Multumesc Mandala!

      Reply
  10. Corina Ureche says

    March 22, 2013 at 4:41 pm

    vai Paula ce forme dragalase ai!! :) asa-i ca-mi zici de unde le-ai luat? Multumim de reteta :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:50 am

      Corina, formele le poti gasi aici: http://www.decorix.ro/3-forme-pentru-mini-chec.html in cazul in care isi reinnoiesc stocul :) Te pup

      Reply
  11. Haplea says

    March 22, 2013 at 8:40 pm

    Mmm…cat de bine arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 6:50 am

      multumesc Haplea!

      Reply
  12. Rita Oarga says

    March 23, 2013 at 6:32 am

    Ioiii, ce draglasenii mici! Imi plac la nebunis retetele cu spanac. Din pacate, doar mie imi plac din familie. O sa cotrobaiesc insa prin retetele tale, poate gasesc o combinatie cu care sa-i ademenesc si pe ceilalti doi pofticiosi din casa. Weekend placut iti doresc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:05 am

      Rita, pacat ca multa lume nu are la suflet spanacul. Mie mi-e tare greu sa-i inteleg :))) mai ales ca eu sunt un fan inrait, dar fiecare cu preferintele lui pana la urma :) ma bucur ca-ti place mini checurile mele. Te pup

      Reply
  13. Mihaela Mihalache says

    March 23, 2013 at 6:35 am

    ce bunatate ai facut tu aici! nu refuz o feliuta 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:06 am

      Multumesc mult Mihaela! Pup

      Reply
  14. Cristina says

    March 23, 2013 at 7:04 am

    Frumusele foc! Imi plac cu spanac!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:10 am

      Cristina, multumesc mult! :*

      Reply
  15. Cristina says

    March 23, 2013 at 7:05 am

    Arata f bine! imi place spanacul!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:11 am

      Cristina, ma bucur ca-ti plac! :*

      Reply
  16. Laura says

    March 23, 2013 at 7:29 am

    Foarte bune ! Ideale si sanatoase !
    Pupic !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:11 am

      Laura, multumesc frumos! Pup

      Reply
  17. Lilly says

    March 23, 2013 at 8:06 am

    Eu as inlocui clasicul drob de miel cu un checulet de al tau de spanac.Superbe!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:11 am

      Lily, nu zici tu rau :) Multumesc :*

      Reply
  18. Mirela Goleanu says

    July 8, 2013 at 3:17 pm

    Cred ca este interesant :)

    Reply
  19. Mirela Goleanu says

    February 1, 2014 at 2:54 pm

    L-am facut pana la urma :) mersi ptr reteta !

    Reply

Leave a Reply to Eniko Ostafi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316