• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Quiche lorraines

Tarte/Placinte sarate

Quiche lorraines

Este una din retetele mele preferate, grozav de gustoasa, aratoasa si numai buna de pus pe masa. Cu toate acestea…n-am reusit sa o surpind in cea mai buna ipostaza a ei. Nu stiu exact care o fi fost motivul, graba…emotiile, sau amandoua, dar clar e ca ceva ceva a fost la mijloc si nu am cele mai bune poze posibile :)
Dar tartele acestea sunt tare bune, si pentru ele se poate trece orice cu vederea πŸ˜› Aaa, si da…merg de minune si ca aperitiv, iar musafirii isi vor putea delecta papilele gustative de la prima inghititura πŸ˜‰

Quiche lorraines_3
Aluat
250 gr faina
100 gr unt
2 linguri lapte rece
1 ou
1/2 lingurita sare
Β 
Umplutura
200 gr spanac
150 gr bacon
2 galbenusuri + 1 ou intreg
200 ml smantana
100 ml iaurtΒ 
sare
piper
o lingura branza sarata
3 catei de usturoi

Timp de preparare: 40min. Timp de coacere: 55 min.

Quiche lorraines_2

Incepem cu aluatul, care trebuie sa stea la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Faina o cernem intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete, sarea si oul. Incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat cat de cat omogen. Adaugam laptele si amestecam usor pana la omogenizare. Aluatul nu trebuie framantat foarte mult pentru ca isi pierde din proprietati prin incalzirea ingredientelor. Punem aluatul la rece invelit in folie alimentara.

Daca folosim spanac proaspat atunci va trebui spalat bine si oparit 5 minute in apa clocotita. Il lasam la scurs, iar cand este scurs bine il tocam marunt. Daca folosim spanac congelat, nu trebuie decat sa-l lasam la deghetat. Amestecam spanacul cu o lingura de branza sarata si cu usturoiul tocat marunt.

Galbenusurile cu oul se bat usor cu furculita, se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Baconul se taie fasii (eu nu l-am mai calit, l-am lasat asa).

Pregatim 6 forme de mini-tarte. Le ungem bine cu unt. Cuptorul il preincalzim la 190 de grade.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire de 0.5 mm. Taiem 6 cercuri de diametru mai mare decat cel al formelor si tapetam fiecare forma cu cate o bucata de aluat. Peste aluat punem hartie de copt si boabe de fasole, ca sa nu se umfle la copt.

Quiche lorraines


Dam la cuptor tartele, timp de 15 minute. Reducem focul la 170, scoatem tartele si luam boabele de fasole si hartia de copt de pe ele, apoi le reintroducem la cuptor pentru 5 minute ca sa se rumeasca usor. Dupa 5 minute la scoatem din cuptor si marim focul la 180 de grade.

Quiche lorraines


Peste fiecare tarta punem cate o lingura buna de spanac, apoi cateva fasii de bacon, apoi le umplem cu amestecul de oua cu smantana. Dam la cuptor pentru 30-35 de minute pana sunt rumene si frumoase. Servim cu mare pofta!

Quiche lorraines_1


31 Comments

« Prajitura cu vanilie si bezea de cocos
Prajitura cu nuca »

Comments

  1. mirela says

    November 18, 2012 at 2:42 pm

    Daca au spanac,,,,hopa si eu,,,,tare bine arata,yamiiiiiii!!pupp!

    Reply
  2. Kyra says

    November 18, 2012 at 5:46 pm

    Nu iti spun cit de tare m-ai surprins.
    Pentru ca reteta ta imi umbla prin gind de citeva zile.
    Cu unele deosebiri insa acelasi gen de aperitiv delicios.
    Iar cel pregatit de tine este absolut fabulos.
    Nu te scuza pentru aspect. Sint foarte reusite.

    Reply
  3. catkitchen says

    November 18, 2012 at 6:30 pm

    Sunt convinsa ca tartele sunt grozave !!! Iar pozele , poate nu ai avut starea necesara , si eu patesc de multe ori sa nu am stare sa fac poze , si chiar daca ma apuc , rezultatul nu-mi prea place !! :(
    O seara minunata !!

    Reply
  4. Simona says

    November 18, 2012 at 6:55 pm

    Ba mie mi se par foarte frumoase pozele, iar tarele cred ca sunt delicioase!!

    Reply
  5. Dohotariu-Avram Alina says

    November 18, 2012 at 6:58 pm

    Ce-mi plac tartele tale! Cel mai faimos quiche, quiche lorraine:).

    Reply
  6. Daniela says

    November 18, 2012 at 7:04 pm

    Si mie imi plac mini tartele sarate, dar daca fac le maninc mai mult eu, asa ca am cam renuntat la ele… Ale tale imi plac, si-mi plac si pozele… Pupici !

    Reply
  7. gaby_d says

    November 18, 2012 at 8:49 pm

    Ba-s frumoase tare!

    Reply
  8. Alina Vicu says

    November 19, 2012 at 7:55 am

    Servesc si eu o tarta delicioasa si aratoasa!
    Pup

    Reply
  9. Buburuza Bubu says

    November 19, 2012 at 8:18 am

    Da,da,da confirm,sunt foarte bune!!!Hugs

    Reply
  10. Cristina says

    November 19, 2012 at 12:49 pm

    Delicioase!!!! Arata bine, orice ai spune! Pup

    Reply
  11. Adina says

    November 19, 2012 at 5:57 pm

    Mananc Quiche de orice fel!
    Reteta este de super Like!:))

    Reply
  12. Rocsy Ciobanu says

    November 19, 2012 at 5:58 pm

    Ce frumusele…

    Reply
  13. Fancy Cake says

    November 19, 2012 at 6:50 pm

    Cred ca sunt tare bune!

    Reply
  14. Dana says

    November 19, 2012 at 7:30 pm

    Foarte frumusele!!! Mie imi plac foarte mult si fac destul de des diferite combinatii.

    Reply
  15. Mihaela Mihalache says

    November 20, 2012 at 7:00 am

    foarte dragalase, imi plac mult! Pupici

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:47 am

    Mirela, ma bucur ca-ti plac! Si eu sun topita dupa spanac! Pup

    Reply
  17. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:48 am

    Kyra, multumesc mult! Esti tu prea draguta πŸ˜› Mie nu-mi plac si gata :)) Dar da, aperitivele astea sunt minunate! pup

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:49 am

    Magda bine zici! Se mai intampla de astea, mai ales cand sunt si pe fuga :D…apoi rezultatul ma nemultumeste, dar asta e…data viitoare o sa fie mai bine πŸ˜› Pup

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:49 am

    Simo, multumesc frumos! Pup

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:50 am

    Daniela, si eu mananc cam mult cand ma bag la dintr-astea :)) Dar asa cum zici, si eu incerc sa nu le fac foarte des :) Pup

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:51 am

    Gaby :))) Bine, lasam asa cum zici tu (dar eu im pastrez opinia :P)

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:51 am

    Alina, ma bucur! Serveste cu incredere :) Pup

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:51 am

    Buburuza, multumesc! Pup

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:52 am

    Critina, multumesc! Esti draguta…stii, nu? πŸ˜›

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:52 am

    Adina, si eu!! SI mereu cu pofta, sunt tare bune! Pup

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:53 am

    Rocsi, multumesc! Pup

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:53 am

    Alina Dohotariu, asa este…sunt renumite ele, dar nu degeaba! Pup

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:54 am

    FancyCake, sunt sunt!!

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:54 am

    Dana, ma bucur ca-ti plac! Si eu incerc tot felul de variante! Pup

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    November 22, 2012 at 6:54 am

    Mihaela, multumesc! Pup

    Reply
  31. The Wandering Oltean says

    November 26, 2012 at 4:26 am

    Au o culoare… sa mori de pofta!

    Reply

Leave a Reply to The Wandering Oltean Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316