• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu branza, mere si caramel – Apple caramel cheesecake

Prajituri

Prajitura cu branza, mere si caramel – Apple caramel cheesecake

Sunt fan branza!! Si asta o spun nu doar pentru concurs, ci pentru ca mereu mi-a placut branza extrem de mult, si am fost un suporter infocat inca din copilarie :) Acum a venit momentul sa ma infatisez la concursul organizat de Bucatar Maniac impreuna cu Delaco, care are ca tema principala branzica…favorita mea 😉 

Am ales o prajiturica extrem de buna, excelenta…si asta nu e o lauda (de sine  :D) e exprimarea unei reusite care a incantat toata familia. Branza si caramelul fac o treaba tare buna impreuna, la fel si merele si scortisoara. Prajitura asta le imbina pe toate 4 la un loc intr-o explozie de arome!! 

Prajitura cu branza, mere si caramel _3
Baza
150 gr unt
1 + 1/2 cani faina
1/4 cana zahar
2 linguri fulgi de ovaz
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
 
Crema de branza
400 gr ceva fin pufos cu smantana Delaco
2 oua mici
1/4 cana zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura suc de lamaie
 
Stratul de mere
2 mere mari
1 lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara
 
Crumble
6 linguri de unt sau 50- 60 gr
1/2 cana faina
1/3 cana fulgi de ovaz
2 linguri fulgi de migdale
1/3 cana zahar
 
Caramel
1 cana zahar alb + brun
1/2 cana apa
1/2 lingurita sare
1/2 cana smantana pentru frisca
30 gr unt
1/2 lingurita esenta de vanilie

Timp de preparare: 40 min.Timp de coacere: 45 min.
Prajitura cu branza, mere si caramel_1
Pentru baza se combina untul cu faina, zaharul, sarea, scortisoara si fulgii de ovaz pana se obtine un aluat sfaramicios (nisipos). Pregatim o tava de dimensiuni 24/24 cm, o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam aluatul in tava si apasam bine cu fundul unui pahar. Din loc in loc intepam cu o furculita. Coacem baza timp de 10-12 minute la 180 de grade, pana capata o culoare usor aurie.

Pentru crema de branza mixam ceva fin pufos cu smantana Delaco cu zaharul timp de 2 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si sucul de lamaie. Turnam crema peste blat si nivelam.

Curatam merele de coaja si le taiam in bucati potrivite pentru o ‘muscatura’, le amestecam cu zaharul si scortisoara apoi le punem uniform peste stratul de branza.Pentru crumble se amesterca untul cu faina, fulgii de ovaz, fulgii de migdale si zaharul pana obtinem un aluat sfaramicios (dar mai putin omogen decat primul). Presaram aluatul peste mere si introducem prajitura la cuptor pentru 30-35 de minute. Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.

Pentru caramel punem zaharul si apa intr-o tigaie pe foc mediu, amestecam usor pana cand incepe sa fiarba, dupa care il lasam sa fiarba nestingherit. Cand capata o culoare aurie luam caramelul de pe foc, adaugam sarea si smantana pentru frisca si amestecam energic ferindu-ne de vapori. Adaugam si untul dupa care punem din nou caramelul pe foc, il lasam sa fiarba 2-3 minute pana se inchide putin la culoare. Il luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Il lasam deoparte pana ajunge la temperatura camerei.

Cand prajitura e rece si numai buna de servit se portioneaza dupa preferinta apoi se invaluie intr-un strat generos de caramel. Prajitura cu branza, mere si caramel – un adevarat deliciu!!!

Enjoy!

Prajitura cu branza, mere si caramel _2
Sursa : closetcooking


34 Comments

« Rulada de curcan cu bacon si branza
Eclere cu frisca si crema de vanilie »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    November 5, 2012 at 9:29 pm

    Baftă la concurs!

    Reply
  2. mandala says

    November 5, 2012 at 9:46 pm

    Succes la concurs!

    Reply
  3. Adina says

    November 5, 2012 at 9:52 pm

    Prajiturica este foarte complexa si imbina mai multe arome si texturi!:)
    Super buna,ador caramelul!
    Noapte buna.

    Reply
  4. The Wandering Oltean says

    November 5, 2012 at 10:31 pm

    O super bunatate ai facut aici! Si mai pui si caramel pe deasupra!!!

    Reply
  5. Just me says

    November 5, 2012 at 11:08 pm

    Asta da prajitura:))) plec rapid ca-mi vine sa musc din ecran, in plus cica is la dieta, vesnica dieta:)))

    Reply
  6. Paradis says

    November 6, 2012 at 3:23 am

    Prezenta la o bucata de prajitura!Arata superrrr!

    Reply
  7. Cristina says

    November 6, 2012 at 5:00 am

    Ce deliciu! Ador caramelul acela.

    Reply
  8. Kyra says

    November 6, 2012 at 6:28 am

    Ma primeste cineva si pe mine in juriu?
    Trebuie sa fie si cineva din partea publicului care sa guste bunatatea.
    Din partea mea, ai cistigat.
    Nu stiu ce ofera Delaco dar eu iti dau toata admiratia mea.
    Succes!

    Reply
  9. Daniela says

    November 6, 2012 at 7:44 am

    Uau, ce bine arata, iar cu caramelul ala care se prelinge, imi vine sa ma ling pe degetele, desi nu am asa ceva pe ele… Pupici !

    Reply
  10. Carol says

    November 6, 2012 at 9:37 am

    Succes! Sper sa fie reteta castigatoare. Nota +++++10 din partea mea

    Reply
  11. Simona says

    November 6, 2012 at 9:50 am

    Si eu sunt fan branza!!! De aceea ma servesc cu cateva bucati, si iti urez bafta la concurs! :-*

    Reply
  12. Rita Oarga says

    November 6, 2012 at 11:33 am

    Reteta asta sigur e pe gustul meu. Abia astept s-o incerc. Mult succes la concurs!

    Reply
  13. daniela64 says

    November 6, 2012 at 11:52 am

    Sono favolose le tue tortine con le mele.Buona giornata Daniela.

    Reply
  14. Irina (Bucataria Irinei) says

    November 6, 2012 at 1:21 pm

    O reteta delicioasa cu care meriti din plin sa castigi acest concurs! Bafta!

    Reply
  15. N. says

    November 6, 2012 at 2:40 pm

    Ce bine arata! Super ideea de a combinat branzica, mere si caramel! Bafta la concurs!

    Reply
  16. Gabriela says

    November 6, 2012 at 2:49 pm

    Caramel, crumble, mere si branzica, foarte buna combinatie! Iti doresc sa castigi concursul!

    Reply
  17. DiaMar bucataria galbena says

    November 6, 2012 at 4:15 pm

    Bafta la concurs!
    Pup!

    Reply
  18. Ancuta says

    November 6, 2012 at 4:24 pm

    O sa visez la noapte minunatia asta!
    Bafta la concurs!

    Reply
  19. Dana says

    November 6, 2012 at 5:55 pm

    Iar ma ispitesti. Succes!

    Reply
  20. Buburuza Bubu says

    November 6, 2012 at 7:31 pm

    Foarte bine arata si sunt sigura ca si gustul este exceptional! hugs

    Reply
  21. Sara & Miki says

    November 6, 2012 at 7:40 pm

    Arata tare bine si te imbie sa servesti! Pup!

    Reply
  22. Liana10 says

    November 6, 2012 at 11:30 pm

    Si eu sunt fan branza!!! Vreau si eu farfuria plina 😀

    Reply
  23. Alina Vicu says

    November 7, 2012 at 6:19 am

    Primesc si eu un cubulet din bunatatea asta branzicioasa?

    Reply
  24. Delicious Flavours says

    November 7, 2012 at 7:53 am

    Interesanta combinatia dintre branza si mere…cum imi plac ambele, nu incape indoiala ca si prajitura aceasta mi-ar placea fff mult! 😉
    Bafta la concurs! :-**

    Reply
  25. Truedelights says

    November 7, 2012 at 9:22 am

    O reteta care trebuie pusa la favorite! Minunata! :)

    Reply
  26. Alex says

    November 7, 2012 at 1:17 pm

    Ce misto este!Si eu o sa fac de Craciun! :)
    Te pup! :*

    Reply
  27. Cristina says

    November 7, 2012 at 4:21 pm

    Delicioasa, cu caramel trebuie sa fie de-a dreptul senzationala!

    Reply
  28. maria mihalache says

    November 8, 2012 at 7:12 pm

    Pe gustul meu!
    Bafta!

    Reply
  29. Oana D. says

    November 10, 2012 at 7:56 am

    Daca-i vorba de mere, punem reteta la favorite! :)

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    November 13, 2012 at 7:44 am

    Dragii mei va multumesc frumos pentru toate aprecierile! Ma bucur ca va place, a fost grozava prajiturica…si v-as servi cu drag pe toti! Pupicei

    Reply
  31. AlinaS. says

    March 4, 2013 at 11:34 am

    Mult succes la concurs! Foarte buna prajitura (dupa cum suna); sper sa reusesc si eu sa o testez. Zi frumoasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:53 am

      Alina multumesc, dar e o reteta mai veche…nu particip cu ea acum la concurs :) Oricum, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  32. Anonymous says

    October 31, 2014 at 12:11 pm

    ce pot pune in locul fulgilor de migdale si ovaz?Ast rasp,te rog

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 2:25 pm

      Buna. La baza poti inlocui cele 2 linguri de fulgi de ovaz cu o lingura de faina.
      Pentru crumble pune 60 gr unt, 80 gr faina si 60 gr zahar. Ar trebui sa fie bine:)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316