• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Eclere cu frisca si crema de vanilie

Dulciuri diverse

Eclere cu frisca si crema de vanilie

De multa vreme imi statea gandul la o portie de eclere facute in casa! Am asteptat putin, m-am documentat prin diferite locuri sa vad care este modalitatea perfecta de a le face, si dupa ce m-am lamurit cum sta treaba cu el, am trecut la fapte. Nu mi s-a parut greu, deloc…chiar as putea spune ca este un desert usor de facut, dar grozav de apreciat!

Eclere cu frisca si crema de vanilie_0134


Eclere

50 gr unt gras
150 ml apa
65 gr faina
un varf cutit sare
2 oua mari
 
Crema de vanilie
1 cana lapte
3 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri zahar brun
1/2 pastaie vanilie
 
Frisca
200 ml smantana dulce
2 lingurite zahar pudra vanilat
 
Glazura
50 ml smantana dulce
40 gr ciocolata amaruie

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min.

Eclere cu frisca si crema de vanilie_0135


Punem pe foc apa impreuna cu untul si lasam sa dea in clocot, moment in care luam vasul de pe foc si adaugam toata faina odata si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen, care se desprinde de pe marginile(fundul) vasului. Adaugam si sarea, apoi il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Ouale le batem usor cu o furculita. 

Eclere cu frisca si crema de vanilie


Cand aluatul s-a racorit suficient adaugam cate putin din compozitia de oua si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Procedam asa pana cand obtinem un aluat omogen si de consistenta unei creme (am incercat sa surprind in poza aspectul aluatului la final) Daca ouale sunt foarte mari s-ar putea sa nu trebuiasca adaugat chiar tot amestecul de oua. 

Eclere cu frisca si crema de vanilie


Punem aluatul intr-un pos (preferabil cu varf rotund, dar eu n-am avut varf rotund suficient de mare, si am ales unul cu forme :P) si formam eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Este bine sa lasam spatiu intre eclere pentru ca vor creste la coacere. Mie mi-au iesit in jur de 20 eclere mici, dar puteti sa le faceti si mai mari.

Eclere cu frisca si crema de vanilie


Preincalzim cuptorul la 220 de grade. Punem tava cu eclere pe treapta a 2-a de jos in sus, si le lasam la 220 de grade timp de 10 minute. Micsoram focul la 190 de grade si mai coacem eclerele pentru jumatate de ora. Este important ca ele sa fie bine rumenite peste tot, altfel vor ramane portiuni de aluat necopt cu gust neplacut.

Eclere cu frisca si crema de vanilie


Cat timp se coc eclerele putem sa facem crema de vanilie. Cele 3 galbenusuri le frecam cu amidonul. Laptele il punem pe foc impreuna cu zaharul si cu semintele pastaii de vanilie. Cand laptele s-a infierbantat bine si este aproape sa dea in clocot il luam de pe foc si punem 2 linguri de lapte peste galbenusuri amestecand energic. Trepat turnam tot laptele amestecand continuu, apoi punem amestecul pe foc, la flacara medie spre mare. Fierbem 2-3 minute pana se ingroasa, dupa care luam crema de pe foc. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Smantana pentru frisca o batem timp de un minut cu mixerul la viteza medie, adaugam si zaharul apoi continuam mixarea pana cand devine pufoasa. 

Pentru glazura, topim pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana. Cand amestecul este fierbinte omogenizam si dam la rece.

Taiem eclerele in doua, punem cate o lingurita(doua, depinde cum va place) de crema de vanilie la baza, acoperim cu un strat generos de frisca, apoi punem din nou capacul eclerului deasupra si glazuram cu ciocolata. Procedam la fel cu toate eclerele, dupa care putem sa servim cu multa pofta! Se pastreaza la frigider intr-un recipient inchis pentru 2-3 zile fara probleme. Trebuie doar ca voi sa rezistati tentatiei de a le manca pe toate odata 😀

Enjoy!

Eclere cu frisca si crema de vanilie_0139


33 Comments

« Prajitura cu branza, mere si caramel – Apple caramel cheesecake
Burger de somon »

Comments

  1. Cătău says

    November 7, 2012 at 8:33 pm

    preferatele mele, arata deliciosssss

    Reply
  2. maria mihalache says

    November 7, 2012 at 8:58 pm

    Si mie imi plac.
    Seara minunata!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    November 7, 2012 at 9:47 pm

    Minunate!!!

    Reply
  4. DiaMar bucataria galbena says

    November 7, 2012 at 10:13 pm

    Nu am facut de muuulta vreme, asa ca trebuie sa ma apuc de treaba.Arata super!Pup!

    Reply
  5. Bianca says

    November 7, 2012 at 10:47 pm

    Le ador, dar pana acum nu am facut de frica ca o sa fie esesc. Imi aduc aminte ca la Turda la cofetaria Dana erau cele mai bune eclere , mari…de fiecare data cand aveam de mers in vizita(eu fiind din cluj) gandul imi fugea la ele si abia asteptam sa ma infulec cu ele:))

    Reply
  6. Kyra says

    November 8, 2012 at 5:30 am

    Perfecte!
    Ce lingurita?
    Unghiulita e mai practica, cind e sa le indesi in gura mai repede.
    “Fara numar,
    fara numar.”
    😀

    Reply
  7. Delicious Flavours says

    November 8, 2012 at 6:52 am

    Printre preferatele mele, sunt usor de facut dar la fel de usor si de savurat! :)
    Pupici

    Reply
  8. Buburuza Bubu says

    November 8, 2012 at 7:04 am

    Yuuumy!!!tare buna combinatia asta!!! hugs

    Reply
  9. Daniela says

    November 8, 2012 at 7:50 am

    Alea patru din prima poza sint ale mele, da ?! Delicioase, neaparat trebuie sa fac si eu ca sa savurez in liniste o tava intreaga… Pupici !!!

    Reply
  10. Alina Vicu says

    November 8, 2012 at 7:55 am

    Grozave! Si pe mine ma bate gandul sa fac, dar pana atunci fur de la tine unul!
    Pup

    Reply
  11. Anca B. says

    November 8, 2012 at 8:07 am

    Wow, arata extraordinar de bine! M-am abonat gata, nu vreau sa mai pierd noutatile :)! O zi frumoasa!

    Reply
  12. johanna says

    November 8, 2012 at 8:29 am

    Ti-au iesit perfecte.Ador eclerele,daca mai sunt si cu ness si mai bine.Iau si eu unul de la tine, se poate?

    O zi frumoasa sa ai.

    Reply
  13. Cristina says

    November 8, 2012 at 1:34 pm

    Foarte reusite. Eclere am facut si eu azi, numai ca nu le-am mai pozat. Am deja pe blog. :)

    Reply
  14. Mihaela says

    November 8, 2012 at 2:18 pm

    imi plac mult eclerele, iar cele facute de tine, arata de nota 10! mi-ai facut pofta.

    Reply
  15. Cristina says

    November 8, 2012 at 2:31 pm

    Toti suntem fani eclere, iar baietii mei le adora pur si simplu pe cele cu vanilie!

    Reply
  16. stefy says

    November 8, 2012 at 4:22 pm

    foarte frumoase…si sigur si delicioase…

    Reply
  17. FLORY says

    November 8, 2012 at 7:34 pm

    Unul dintre deserturile mele preferate,le ador!Pupici

    Reply
  18. Licuta Marin says

    November 8, 2012 at 8:28 pm

    Au iesit tare frumoase si desigur tare delicioase!!!Imi plac la nebunie eclerele!Pupici!

    Reply
  19. Ramona Alina says

    November 8, 2012 at 10:19 pm

    Le adorãm, aratã super:)

    Reply
  20. Liana10 says

    November 9, 2012 at 12:58 am

    Io vreau si la pachet, sa stii!! 😉

    Reply
  21. Irina (Bucataria Irinei) says

    November 9, 2012 at 8:09 am

    Tu esti constienta cat rau poti sa imi faci de dimineata? Eu acum de unde mananc un ecler sa scap de pofta aceasta mare? Arata minunat si pentru ca le stiu si gustul nu pot sa spun decat VREAU SI EU MACAR UNUL!

    Reply
  22. Giorgia Cooking says

    November 9, 2012 at 1:48 pm

    Eclerele cu vanilie sunt preferatele mele si nu le-am facut niciodata! Tie ti-au iesit super, sper sa reusesc si eu intr-o zi! Pupici

    Reply
  23. Andreea says

    November 9, 2012 at 6:07 pm

    Arunca o minune d-asta de ecler si pe la mine, nu fi rea! 😛 Pup!

    Reply
  24. Simona says

    November 9, 2012 at 6:10 pm

    Waw, cat de frumoase ti-au iesit… Fur si eu cateva… si mai ales reteta!! Pupici

    Reply
  25. Truedelights says

    November 10, 2012 at 6:45 am

    Tu! chiar ne faci sa salivam! :))) Azi sunt cam ocupata, dar parca vad ca ma apuc sa fac ecler :))

    Reply
  26. Haplea says

    November 10, 2012 at 6:20 pm

    Ador eclerele!!!

    Reply
  27. Monica says

    November 10, 2012 at 8:27 pm

    ador eclerele!!!
    am salvat reteta pentru ca trebuie incercata :)

    Reply
  28. Dana says

    November 12, 2012 at 6:20 pm

    Chiar nu am facut de ceva vreme! Ale tale sunt superbe.

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    November 13, 2012 at 7:47 am

    Mii de multimiri tuturor! S-ar cuveni sa va rasplatesc si cu cate un ecler, nu? Cu mare drag as face-o! Asa ca va astept la o cafeluta! Pupicei!

    Reply
  30. The Wandering Oltean says

    November 14, 2012 at 2:53 am

    Acum la eclere nu zic niciodata nu. Super preferate. Au iesit ca la carte!

    Reply
  31. Anonymous says

    December 6, 2012 at 11:05 am

    Minunat arata!Daca inlocuiesc untul cu ulei ar trebui cam 2 linguri ulei .Faina o adaugi imediat ce untul s-a topit ,sau trebuie sa fiarba? Si inca o intrebare-in clipa cand ai pus faina ,mai lasi compozitia pe foc putin,sau nu ?Te intreb pentru ca retetele care circula pe internet sunt diferite.Astept un raspuns.Multumesc frumos!

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    December 6, 2012 at 11:33 am

    Anonim, cu ulei sincer nu am incercat, dar aici: http://www.scribd.com/doc/52355532/Unitati-de-masura-pt-prajituri sunt explicate frumos unitatile de masura si echivalentul lor.
    Faina o adaug dupa ce untul da in clocot, deci in momentul in care incepe sa fiarba. Tot atunci se ia vasul de pe foc si se amesteca, nu se mai tine pe foc. Sper ca au fost de folos raspunsurile mele :) O zi frumoasa!

    Reply
  33. Carol says

    May 16, 2013 at 10:50 am

    Ai doua maini dibace. Numai bunatati fac. Tare ma tenteaza sa le fac si eu. O zi minunata.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316