• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Rulada de curcan cu bacon si branza

Aperitive Retete de mancare

Rulada de curcan cu bacon si branza

Imi place grozav carnea de curcan, si o folosesc destul de des. De cele mai multe ori o prepar simplu, la gratar cu garnitura de legume, sau snitele…sau chiar chiftele. Dar cand am chef de ceva mai ‘altfel’ pregatesc rulada, cu diverse umpluturi si combinatii. Azi am o reteta destul de simpla, dar extrem de gustoasa si aratoasa.

Rulada de curcan cu bacon si branza

Ingrediente
1 piept curcan – 600gr
200 gr branza de vaci slaba si scursa bine
50 gr cascaval
1/2 legatura marar
8 felii bacon
sare
piper
oregano

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 45 min.

Rulada de curcan cu bacon si branza

Spalam pieptul de curcan si il impartim in doua bucati cat de cat egale. Facem o taietura pe orizontala in fiecare bucata, dar fara sa taiem carnea de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mai mare si mai subtire. Batem fiecare bucata cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare, piper si oregano pe ambele parti si lasam carnea la rece pana terminam umplutura.
Branza de vaci o zdrobim cu o furculita, adaugam cascavalul ras si mararul taiat marunt, apoi punem sare si piper dupa gust.

Pregatim si feliile de bacon, eu am folosit cate 4 (erau mari) pentru fiecare bucata de carne. Impartim umplutura in mod egal pe cele doua bucati. Luam o bucata de carne si incepem sa rulam strans apoi o infasuram in bacon si putem sa punem scobitori din loc in loc, ca sa nu se desfaca la coacere. La fel procedam si cu cealalta bucata de carne.

Rulada de curcan cu bacon si branza

Preincalzim cuptorul la 190 de grade, punem cele doua rulouri intr-un vas termorezistent, turnam 1/2 ceasca de apa si dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand baconul este bine rumenit. Lasam sa se raceasca complet dupa care putem sa servim cu pofta! 

Merge bine ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura de legume. Invitati mei au fost super multumiti, eu la fel 😉

Rulada de curcan cu bacon si branza


31 Comments

« Briose cu struguri
Prajitura cu branza, mere si caramel – Apple caramel cheesecake »

Comments

  1. Irina (Bucataria Irinei) says

    November 3, 2012 at 10:16 am

    Pofta as avea si eu la asa o bunatate! Bigg like!

    Reply
  2. Daniela says

    November 3, 2012 at 10:37 am

    Dring, dring… deschide usa, ca e prinzul si m-am prezentat la tine la masa, adica m-am autoinvitat… Pozele sint exceptionale, iti vine sa intinzi mina sa iei o felie de rulada… Pupici si week-end placut !

    Reply
  3. stefy says

    November 3, 2012 at 12:43 pm

    arata tare bine..si sigur e si foarte gustoasa…

    Reply
  4. Truedelights says

    November 3, 2012 at 1:12 pm

    Foarte aratoasa rulada! Si mie imi place mult carnea de curcan :)

    Reply
  5. Olguta says

    November 3, 2012 at 3:41 pm

    Arata super mega delicios si desi tocmai ce am mancat, tare as servi cel putin o felie 😛
    Felicitari!!

    Reply
  6. mirela says

    November 3, 2012 at 4:21 pm

    Un deliciu.ce mai,,,,,ma prezint la tine!!!

    Reply
  7. Simona says

    November 3, 2012 at 4:58 pm

    Mmm… cum arata.. Imi vine sa musc din monitor!!!

    Reply
  8. Dohotariu-Avram Alina says

    November 3, 2012 at 5:04 pm

    Mmmm, ce bunătate!

    Reply
  9. Buburuza Bubu says

    November 3, 2012 at 7:27 pm

    Arata de nota 10!!!Felicitari! Hugs

    Reply
  10. Liana10 says

    November 3, 2012 at 9:09 pm

    Sunt fan rulade, chiar maine o sa fac una, dar din piept de pui 😉 Faina de tot!!

    Reply
  11. Claudia Mic says

    November 4, 2012 at 5:06 am

    La o asa bunatate mi-ar fi placut sa fiu si eu invitata! Am si eu pe blog o reteta de rulada de curcan cu frunze de sfecla rosie pe care am servit-o alaturi de paste mici sotate in unt si au fost un deliciu.

    Cum ziceai si tu, rulade de genu acesta merg foarte bine si ca si aperitiv. Reteta e super!

    Reply
  12. Adina says

    November 4, 2012 at 9:08 am

    Sunt prima la masa,cred ca am prins si eu un rulou!:)
    Cu tine,mi-am incropit retetele de sarbatori!:)

    Reply
  13. Rocsy Ciobanu says

    November 4, 2012 at 9:14 am

    Arata nemiapomenit.Bravo…

    Reply
  14. Danutza says

    November 4, 2012 at 7:11 pm

    Arata extrem de bine! Mi-am notat si eu reteta, e delicioasa!

    Pup!

    Reply
  15. Anonymous says

    November 5, 2012 at 6:39 am

    Buna paula am ales sa fac tortul de la ziua ta, pt ca e si ziua mea aniversar sa fie o intrebare am am vazut ca ai folosit ciocolata neagra si la blat si la crema nu iese amarui nu ne place nici dulce rau, dar nici amarui astept raspunsul tau inca o data felicitari pupici Gabriela.

    Reply
  16. Nico says

    November 5, 2012 at 7:03 am

    Simplu si delicios. Si eu mai fac rulade cand si cand, dar cum sunt la pranzul de duminica niciodata nu ajung sa le trag in poza. Foarte frumos, felicitari!

    Reply
  17. liana says

    November 5, 2012 at 7:30 am

    N-am gatit carne de curcan niciodata si cred ca ar fi timpul sa incep, cu reteta ta de rulada de exemplu … care artata foarte bine!

    Reply
  18. Delicious Flavours says

    November 5, 2012 at 8:21 am

    Superba prezentarea, iar de gust nu ma indoiesc ca este delicios!
    Pupici

    Reply
  19. Diana(DisturbinglyDelicious) says

    November 5, 2012 at 9:45 am

    Arata fantastic de bine iar prezentarea e de nota 10. Cred ca ar merge de minine si cu crema de branza. O saptamana frumoasa.

    Reply
  20. fantezie in bucatarie says

    November 5, 2012 at 3:28 pm

    arata suuper!!!yammmi, yammmi mi-ai facut o pofta…!!felicitari!!

    Reply
  21. kalua says

    November 5, 2012 at 9:09 pm

    Perfecta rulada asta, felicitari!

    Reply
  22. The Wandering Oltean says

    November 5, 2012 at 10:32 pm

    Foarte eleganta si deliciaosa rulada!

    Reply
  23. Rita Oarga says

    November 6, 2012 at 11:36 am

    Imi place foarte mult prezentarea ta. Se vede ca-ti dai silinta si ca ai mult bun gust. Felicitari!

    Reply
  24. Giorgia Cooking says

    November 7, 2012 at 12:13 pm

    In curand o sa o incerc si eu! Este irezistibila! Pupici

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    November 8, 2012 at 6:03 am

    Gabriela, imi cer scuze ca raspund asa tarziu. Intr-adevar am folosit ciocolata amaruie, dar nici cantitatea de zahar nu este de lepadat. Mie chiar mi s-a parut dulce tortul 😀 Daca vrei sa folosesti altfel de ciocolata va trebui sa pui mai putin zahar. Sper ca nu am raspuns prea tarziu, scuze inca o data!

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    November 8, 2012 at 6:03 am

    Irina multumesc, si ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  27. gabriela says

    November 9, 2012 at 11:00 am

    Multumesc mult,a fost foarte bine asa emoti am avut putin la crema dar totul a iesit foarte bine inca o data multumesc Gabriela

    Reply
  28. Simona says

    November 9, 2012 at 4:04 pm

    Ce bine arata!!!
    Minunat blogul tau!
    Felicitari !!!

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    November 13, 2012 at 7:48 am

    Gabriela, ma bucur taare mult ca iesit! Acum pot sa rasuflu usurata, chiar m-am necajit ca nu am putut raspunde la timp…dar cuvintele tale m-au bucurat! Pupici cu drag

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    November 13, 2012 at 7:48 am

    Simona, multumesc frumos! Pupici

    Reply
  31. Anonymous says

    December 31, 2013 at 10:17 am

    o sa fac acum de revelion grazie

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316