• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Tarta(Galetta) cu ardei si rosii cherry

Tarte/Placinte sarate

Tarta(Galetta) cu ardei si rosii cherry

Imi place sa fac aluaturi sarate, cred ca in ultima vrema am facut mult mai multe decat cele dulci. Si mereu caut combinatii noi, cu legume fel de fel, dar neaparat cu lactate. Acum am incercat ardeiul, asta e o maaare minune, pentru ca pana anul trecut nu-l suportam in mancare. Mereu strambam din nas cand ma intersectam cu el in bucatarie :)) Dar se pare ca am inceput sa ne imprietenim, si colaborarea merge struna 😉
Tarta(Galleta) cu ardei si rosii cherry4
 
Tarta
200 gr faina integrala
80 gr unt rece
1 ou
un praf de sare
4-6 linguri apa foarte rece
 
Umplutura
2 ardei rosii medii
200 gr rosii cheryy
200 gr cas de oaie/cascaval
2 oua
100 gr branza de vaci
100 ml smantana
100 ml lapte
sare
piper
busuioc proaspat
2 catei de usturoi
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40-45 min.
 
Tarta(Galleta) cu ardei si rosii cherry2
Pentru aluatul de tarta am ales sa pun faina integrala, unt mai putin decat in reteta normala…si asta ca fie putin mai usor si mai dietetic.
 
Faina o cernem impreuna cu sarea intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura. Untul taiat cubulete mici si oul le punem in gropita din faina si incepem sa framantam cu varful degetelor, usor si fara graba, si mai ales cu multa rabdare, pentru ca este nevoie. Cand aluatul este aproape omogen, pentru ca nu are cum sa fie mai mult de atat in aceasta faza, incepem sa adaugam apa lingura cu lingura, framantand usor (ca sa nu solicitam prea mult untul) dupa fiecare adaugare. Cand aluatul este moale dar nelipicios ne oprim si nu mai adaugam apa. Punem aluatul la rece pentru jumatate de ora. 
 
Ungem cu unt o tava normala de tarta, si apoi trecem repede la umplutura. Spalam toate legumele. Ardeii ii taiem in fasii subtiri si nu prea lungi, rosiile le lasam intregi. Casul de oaie (asta am avut eu dar merge si cascaval) se da pe razatoarea cu gauri mari. Busuiocul se toaca marunt, la fel si usturoiul.
 
Intr-un vas incapator se bat usor ouale impreuna cu sare si piper dupa gust. Se adauga branza de vaci maruntita cu furculita, apoi smantana, laptele si casul de oaie razuit. Se amesteca bine si se mai potriveste de sare daca este cazul. La urma se adauga busuiocul si usturoiul.
Tarta(Galleta) cu ardei si rosii cherry3
 
Cuptorul il preincalzim la 180 de grade. Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa de lucru. Intindem o foaie subtire, rotunda, cu diametrul mai mare cu 10cm decat cel al tavii unde urmeaza sa coacem tarta. Punem usor aluatul in tava, lasand sa curga marginile pa laterale, si-l intepam cu furculita din loc in loc. Peste aluat punem ardeiul si rosiile, incercand sa le distribuim uniform. Turnam peste legume amestecul de oua si lactate. Marginile tartei le urcam usor deasupra umpluturii, asa incat sa obtinem o forma rustica, nearanjata…gen galetta.
 
Introducem tarta la cuptor si o lasam la foc mediu pentru 40-45 de minute, sau pana cand capata o culoare frumoasa deasupra. O lasam putin la racorit, apoi o portionam dupa preferinta si servim cu pofta!

Tarta(Galleta) cu ardei si rosii cherry1


22 Comments

« Cappucino chocolate cake – Tort cappucino cu ciocolata
Macarons – Prima incercare »

Comments

  1. Any says

    October 21, 2012 at 2:27 pm

    Frumos tare!
    Imi plac tartele sarate la maxim, mai ales pentru multitudinea de retete care se pot face, combinatii, etc, iar tu demonstrezi acest lucru folosind cu succes, as zice, faina integrala!

    Reply
  2. coco says

    October 21, 2012 at 3:04 pm

    sunt sigura ca este nemaipomenita !

    Reply
  3. Cristina says

    October 21, 2012 at 4:10 pm

    Sunt sigura ca e un deliciu. Ador tartele sarate. Si imi plac la nebunie pozele. Eu nu prea am talent si nu-mi ies prea bine pozele.

    Reply
  4. mandala says

    October 21, 2012 at 4:16 pm

    waw ce bine arata!!!

    Reply
  5. catkitchen says

    October 21, 2012 at 8:20 pm

    Eu ador ardeiul in preparate , insa doar pe el crud , nu-l pot papa deloc !! :(( Mor dupa tartele astea sarate !! <3

    Reply
  6. Kyra says

    October 22, 2012 at 5:01 am

    Perfecta!

    Reply
  7. dian@ says

    October 22, 2012 at 6:53 am

    super tarta!!!

    Reply
  8. Adina says

    October 22, 2012 at 9:23 am

    Ce pozuca minunata si ce tarta…:)
    Pupici!

    Reply
  9. Irina (Bucataria Irinei) says

    October 22, 2012 at 10:52 am

    Arata minunat! O prezentare de nota 10+

    Reply
  10. Simona says

    October 22, 2012 at 11:15 am

    O tarta buna rauuu! Si niste poze de nota 20!!!

    Reply
  11. Mihaela Mihalache says

    October 22, 2012 at 11:32 am

    arata foarte bine, felicitari ca te-ai imprietenit cu ardeiul :) Pupici

    Reply
  12. kalua says

    October 22, 2012 at 11:55 am

    O minunatie, trebuie neaparat s-o fac si eu!

    Reply
  13. Buburuza Bubu says

    October 22, 2012 at 5:38 pm

    O tarta de nota 10!Felicitari!Hugs

    Reply
  14. maria mihalache says

    October 22, 2012 at 6:08 pm

    Ador tartele sarate………..sunt binevenite oricand.
    Minunat arata!
    Pup!

    Reply
  15. Haplea says

    October 22, 2012 at 7:43 pm

    Arata extraordinar de bine!!!

    Reply
  16. Sara & Miki says

    October 22, 2012 at 9:10 pm

    Te imbie la o portie. Pup!

    Reply
  17. Kadia Yusupova says

    October 23, 2012 at 12:53 pm

    Imi plac tare mult tartele astea sarate, mai ales cu o mica salata verde langa este un pranz de vis.

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:18 am

    Va multumesc frumos tuturor! Va servesc cu drag cu o felie de tarta 😉 O zi frumoasa!

    Reply
  19. Anonymous says

    October 24, 2012 at 1:48 pm

    Nu stiu ce imi place mai mult: produsul in sine sau fotografiile?? Ambele arata minunat! Felicitari!
    Vreau sa fac si eu o tarta asemanatoare dar am o nelamurire: ce diametru avea tava in care ai facut-o? Eu nu am decat o tava cu diametrul de 28 cm si ma tem sa nu fie prea mare.. Multumesc!

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:53 pm

    Anonim, multumesc frumos!!! Chiar acum am masurat si tava mea are 25cm diametru. Daca o faci dupa cantitatile date de mine s-ar putea sa fie putin mai subtire, daca asta ar fi o problema, atunci va trebui sa le maresti putin, dar nu cu mult :)

    Reply
  21. Sisters'Kitchen says

    November 7, 2012 at 2:20 pm

    Minunata!

    Reply
  22. Diana (DisturbinglyDelicious) says

    November 7, 2012 at 2:49 pm

    Si eu sunt innebunita dupa tartele sarate si inventez o gramada ;). A ta arata fantastic de bine. Felicitari!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316