• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Macarons – Prima incercare

Dulciuri diverse

Macarons – Prima incercare

Hello macarons!!!ย 
Normal ca asa trebuia sa incep postarea de azi pentru ca acesti macarons sunt prima mea incercare de a face macarons cu propriile-mi puteri. Inainte de a ma apuca de treaba asta am mancat o singura data…un singur macaron ๐Ÿ˜› si atunci ce-mi veni?? Pai sa va explic…am luat-o ca pe o provocare. Cu doua zile inainte de a ma apuca de treaba cineva m-a intrebat daca stiu sa fac macarons, pentru ca a cautat in tot Clujul si foarte greu a reusit sa gaseasca. Binenteles ca a trebuit sa raspund nu, eu abia daca stiam ce gust au, d-apoi sa ma apuc sa-i si fac. Si uite asa m-am ambitionat, m-am inarmat cu ingredientele necesare si m-am apucat de treaba.

Macarons - Prima incercare_2
Am cumparat zahar pudra din comert, ca asta e regula, cel facut in casa nu e bun pentru ca nu are amidon…apoi am trecut la faina de migdale, pe care am avut norocul sa o gasesc, dar nu a fost foarte fina…voi sa incercati sa luati una fina, fina…ca altfel o sa va fie greu, o sa va explic unde.

Sunt cateva reguli de respectat pentru a face macarons, am citit undeva ca astea s-ar putea sa fie doar mituri, dar fiind prima data am incercat sa le respect:

  • albusurile folosite la macarons sa aiba cel putin 2 zile vechime (tinute in frigider, normal)
  • albusurile trebuie scoase cu cel putin o ora inainte de folosire de la frigider
  • zaharul pudra sa fie din comert pentru ca are amidon, cel de casa nu are
  • faina de migdale si zaharul pudra trebuie cernute de 3 ori inainte de a le folosi
  • albusurile se bat la inceput impreuna cu un praf de sare
  • dupa ce formam macarons, ii lasam o ora la temperatura camerei si abia apoi ii introducem la cuptor, ei trebuie sa fie fermi cand ii atingem
V-am speriat? Probabil nu, pentru ca multa lume stie despre tehnica lor. Pana la urma nu este chiar asa complicat…insa trebuie putina rabdare.
ย 
Ingrediente
3 albusuri – aprox 95-100 de grame
170 gr zahar pudra
100 gr faina de migdale
30 gr zahar tos
1 varf cutit sare
ย 
Crema
50 gr ciocolata neagra
100 gr ml smantana
1 lingura cacao
2 linguri zahar

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. (2 ture)
Macarons - Prima incercare_1
Faina de migdale ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย Zahar pudra ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  Colorant albastru
Incepem prin a cerne faina si zaharul pudra de 3 ori. Vaiiii, acest lucru mi s-a parut chiar greu, si a durat extrem de mult…si asta pentru ca faina de migdale nu este foarte fina si se cerne greu, iar zaharul pudra este putin lipicios si anevoios de cernut. Bun, dupa ce am terminat de cernut putem lua o pauza, e clar ca mainile au nevoie de putina odihna.
ย 
Macarons
ย 
Trecem la albusuri, scoase din frigider cu o ora inainte, pe care le mixam impreuna cu praf de sare timp de 3 minute, pana cand capata consistenta. Adaugam 1/3 din cantitatea de zahar tos si mai mixam 3 minute. Punem inca 1/3 din zahar si mixam pentru inca 3 minute,la fel procedam si cu ultima parte de zahar.ย 
ย 
Acum ca sa fac o paranteza :D…eu am uitat sa scot albusurile din frigider, si le-am pus putin la microunde pentru a le incalzi…maaaaaaaaaaaare greseala :))) pentru ca o parte din albusuri (una mica e drept) s-a transformat in omleta ๐Ÿ˜€ si am incercat sa o elimin dar nu am reusit de tot, asa ca am inceput sa mixez albusurile cu ‘zdrente’ prin ele care treptat s-au incorporat in albusuri si nu s-a mai cunoscut nici macar o bucatica din ele. Dar voi sa nu faceti ca mine!!!
ย 
Bun, avem albusurile batute spuma, avem faina si zaharul cernute…urmeaza amestecul de compozitii. Eu am pus si putin colorant in mixul de faina, dar voi puteti sa-l omiteti daca nu va plac colorantii – nici mie nu-mi plac, dar am vrut eu sa am macarons albastri :D. Punem faina si zaharul peste albusuri si amestecam usoooor cu miscari de jos in sus pana la incorporarea completa. Mie mi s-a parut cam groasa compozitia, asa ca data viitoare probabil voi reduce putin din cantitatea de zahar pudra + faina.
ย 
Sa nu credeti ca s-au terminat peripetiile. Partea amuzanta acum incepe…formarea macarons-ilor. Eu am avut un pos cu varful destul de ingust, iar compozitia de macarons, dupa cum am mai spus, mi s-a parut consistenta, asa ca m-am chinuit grozav sa-i fac: ma durea mana de la apasat…eram toata manjita cu crema albastra…bucataria mea era toata albastra :))) peste tot erau urme de macarons…ce mai!!! Si din cauza asta, dupa cum se poate vedea macarons-ii mei nu arata impecabil, au niste mici denivelari ๐Ÿ˜€ย 
ย 
ย 
Dupa ce am facut in mod eroic o tava de macarons, am asteptat juma de ora ( nu mai mult) ca ei sa devina fermi, apoi i-am dar la cuptorul cu ventilatie preincalzit la 150 de grade pentru 10 minute. Apoi am trecut la tura a doua, insa va imaginati ca eram cu rabdarea la limita, iar tura a doua a iesit si mai chinuit.
ย 
Cu toate peripetiile la care am fost supusa nu regret ca i-am facut, si chiar au iesit destul de bine avand in vedere conditiile date (pos-ul era cat pe ce sa-mi strice toata treaba) Cu siguranta o sa urmeze si runda a doua de macarons, prima incercare e mereu cea mai grea insa e piatra de temelie pentru urmatoarele.
ย 
Crema a fost floare la ureche. Am topit la bain marie ciocolata cu smantana, apoi am adaugat cacaoa si zaharul si am amestecat pana s-au topit. Dupa ce s-a racit crema am umplut cu mare drag (ca la faza asta eram chiar mandra de mine) dragutii macarons.
ย 
Enjoy!!

Macarons - Prima incercare_3

ย 


74 Comments

« Tarta(Galetta) cu ardei si rosii cherry
Best Ever Chocolate Cake »

Comments

  1. Danutza says

    October 22, 2012 at 8:50 pm

    Arata foarte bine! Eu nu cred ca voi avea vreodata suficienta rabdare sa-i fac :))

    Pup!

    Reply
  2. mandala says

    October 22, 2012 at 9:29 pm

    Felicitari pentru curaj, asa e la inceput merge mai greu dar merita efortul!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    October 22, 2012 at 10:22 pm

    Frumos! Felicitări pentru reușită!

    Reply
  4. Just me says

    October 23, 2012 at 1:09 am

    Si pe mine ma sperie prepararea lor.mereu am citit o mie de reguli de respectat si mi se pare greu de realizat….dar partea haioasa ,ca si tine ,nici eu nu am mancat niciodata unul si habar nu am daca o sa-mi placa sau nu….poate de aceea inca nu i-am preparat:))

    Reply
  5. Cristina says

    October 23, 2012 at 2:48 am

    Foarte frumosi ti-au iesit! La mine prima incercare a fost un fiasco total si nu am mai incercat de atunci. :)

    Reply
  6. Nicol says

    October 23, 2012 at 4:55 am

    Foarte fain ti-au iesit! Eu nu am avut succes cu macarons pana acum, dar poate imi fac curaj sa incerc reteta ta! Pupici

    Reply
  7. FLORY says

    October 23, 2012 at 4:55 am

    O prima incercare reusita,ce culoare frumoasa au!Pupici

    Reply
  8. truedelights says

    October 23, 2012 at 5:29 am

    Foarte bine ti-au iesit! Bravo! Eu inca nu ma incumet sa ii fac :)))

    Reply
  9. Kyra says

    October 23, 2012 at 5:43 am

    Am facut si eu o data, pentru fiica mea care, insarcinata fiind, poftea la asa ceva. Nu m-am straduit foarte tare, ca sa obtin ceva spectaculos, scopul era ca sa isi faca pofta. Insa, desi spui ca ai dat o lupta cu aceste macarons, au rezultat perfect. Felicitari pentru ambitie! Ai putea sa-ti perfectionezi stilul si sa deschizi o afacere de nisa in Cluj. ๐Ÿ˜€ Te pup, cu mare drag.

    Reply
  10. Alina Vicu says

    October 23, 2012 at 6:22 am

    Paula ce bunatati ai facut! Cred ca ma mut la Cluj ๐Ÿ˜€ ca sa fiu mai aproape ๐Ÿ˜‰
    Pupici

    Reply
  11. Irina (Bucataria Irinei) says

    October 23, 2012 at 6:25 am

    Arata minunat inca de la prima incercare sa stii! Imi place mult textura. Si eu ii am in plan, prima incercare la mine a fost un esec, niste bezele plate dar gustoase :).

    Reply
  12. Cristina says

    October 23, 2012 at 6:45 am

    Super ok, din prima! Arata ff bine! Sinecr eu nu stau bine la capitolul rabdare, asa ca nu ma vad facand prea curand…

    Reply
  13. Cristina s World says

    October 23, 2012 at 7:26 am

    Nici nu se vede ca este prima incercare :) Foarte frumosi ti-au iesit! Bravo!

    Cristina’s world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, te rog sa accesezi acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    Reply
  14. Buburuza Bubu says

    October 23, 2012 at 7:29 am

    Pentru prima incercare ti-au iesit foarte apetisanti!!!Bravo!( eu nu cred ca ma bag sa ii prepar) ๐Ÿ˜›

    Reply
  15. Daciana says

    October 23, 2012 at 7:46 am

    Uau, curajoaso, bravo! Chiar ti-au iesit bine! :)

    Reply
  16. Mare Maria says

    October 23, 2012 at 8:22 am

    The best……din prima incercare:)!!!

    Reply
  17. johanna says

    October 23, 2012 at 8:31 am

    Foarte bine ti-au iesit pt prima data;)

    Reply
  18. coco says

    October 23, 2012 at 9:04 am

    bravo tie …super , se fac destul de greu am inteles…nu m-am incumetat ! da’ faina de migdale ? de unde ?

    Reply
  19. Ile says

    October 23, 2012 at 9:30 am

    Sunt absolut superbi!!! Felicitări!!

    Reply
  20. lucy says

    October 23, 2012 at 9:30 am

    au iesit tare bine pentru prima data. avut si eu ocazia sa ii incerc si am respectat exact aceste reguli, dar nu au format piciorus, au crescut ca niste chifle minuscule dar dupa ce s-au racit s-au lasat de tot, un esec total:))

    Reply
  21. Cosmina N says

    October 23, 2012 at 11:41 am

    Super! Ti-au iesit chiar foarte bine :) Si eu sunt din Cluj, dar nu gasesc faina de migdale. De unde pot sa iau, nu sti?

    Reply
  22. Alice says

    October 23, 2012 at 12:53 pm

    cuptor electric sau pe gaz, de la aragaz?

    eu inca nu am curaj..in fine..mersi fain
    arata fabulosi

    Reply
  23. DiaMar bucataria galbena says

    October 23, 2012 at 1:28 pm

    Sunt foarte frumosi pentru prima incercare.A doua oara cu siguranta vor iesi si mai si.Bravo tie!
    Te pup!

    Reply
  24. Rita Oarga says

    October 23, 2012 at 2:27 pm

    Ti-au reusit foarte bine, crescute si cu textura frumoasa. Sunt un picut nedumerita de culoarea aleasa. Ma tenteaza si pe mine sa fac, pentru decorare. Numai ca nu am pentru cine.Ai mei prefera alte genuri de praji. Felicitari!

    Reply
  25. Gabriela says

    October 23, 2012 at 2:49 pm

    Ce dragute sunt! Ti-au iesit super, chiar din prima incercare! Tare ma bate gandul sa incerc si eu…

    Reply
  26. Dana says

    October 23, 2012 at 3:57 pm

    Felicitari!!! Si eu imi tot fac curaj sa incerc.
    Au iesit faine.

    Reply
  27. Simona says

    October 23, 2012 at 5:55 pm

    De rotunjorii astia mie teama rau :))) Pai daca tu care esti mare prajitureasa ai patit asa.. iti dai seama eu?? Nici nu vreau sa ma gandesc!! :)) Mai bine ma invit la tine ๐Ÿ˜›
    Pup

    Reply
  28. Corina Ureche says

    October 23, 2012 at 7:19 pm

    ti-au iesit foarte frumoase, bravo! Eu inca nu ma incumet..mai astept ๐Ÿ˜›

    Reply
  29. The Wandering Oltean says

    October 23, 2012 at 10:29 pm

    Felicitari! Pentru prima incercare au iesit superb. Arata exact asa cum trebuie.. cu piciouruse cu tot! Ce m-au mai stresat pe mine piciorusele astea :)

    Reply
  30. Paradis says

    October 24, 2012 at 2:53 am

    Felicitari!!! Prima incercare si prima reusita.Arata tare frumoase:).Musai sa ma apuc la macarons :)ca am o pofta ❤.Pup.

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:24 am

    Danutza, multumesc! Eu cred ca prima data e mai dificil pana vezi exact despre ce e vorba, A doaua oara deja stii la ce sa te astepti :))

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:25 am

    Mandala, multumesc! Chiar sper sa fie mai usor data viitoare :)

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:25 am

    Alina, multumesc frumos! Pup

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:27 am

    Just me, regulile astea se pare ca au fost facute sa sperie lumea si ca de fapt se poate si fara cateva din ele ๐Ÿ˜€ Nici eu nu m-am apucat de macarons pana nu m-am intalnit cu ei…altfel cine stie cand ii faceam :)) Pup

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:31 am

    Cristina, nu te descuraja!! Cine stie ce n-a mers bine prima data…poate si cuptorul o fi fost de vina ๐Ÿ˜€

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:41 am

    Nicol, nici curajul nu strica, dar mai mult e nevoie de rabdare :) Pupici

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:42 am

    Flory, ma bucur ca-ti plac! Pup

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:43 am

    truedelights, multumesc!! Cred ca doar prima data e mai greu ๐Ÿ˜‰

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:47 am

    Kyra, multumesc frumos!! Cu siguranta vreau sa fac progrese cun macarons-ii astia :)) Chiar de afacere nush daca am eu curaj, timp…ar fi frumos, dar e multa munca :) Pupici

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:47 am

    Alina Vicu, chiar te astept!!! Pup

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:48 am

    Irina, multumesc frumos de apreciere…au iesti bine, dar nu sunt chiar perfecti ๐Ÿ˜€

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:49 am

    Cristina, ma bucur ca-ti plac. Nici eu nu stau bine cu rabdarea…de aia am si facut unele prostioare prin bucatarie :)))

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:52 am

    Cristina’s World, multumesc!! Multumesc si de invitatie, chiar ma tenteaza sa particip :)

    Reply
  44. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:53 am

    Buburuza, multumesc!! Ehh, nu e chiar asa de speriat! Pup

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:54 am

    Daciana, Maria, Johanna, va multumesc mult!

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:55 am

    Coco, multumesc! Faina de migdale am cumparata de la un de magazin (e de fapt ceva stand) cu tot felul de condimente ๐Ÿ˜€

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:57 am

    Ileana , multumesc frumos!!!

    Reply
  48. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:57 am

    Lucy :)) Cine stie ce ingredient o fi fost de vina, dar eu zic sa nu te dai batuta ๐Ÿ˜‰

    Reply
  49. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:58 am

    Cosmina, faina de migdale am luat de la Polus, este un stand pe undeva pe langa Carefour cu tot felul de condimente. Acolo au!

    Reply
  50. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 5:59 am

    Alice, e cuptor electric. Am auzit eu ca cel pe gaz face probleme ๐Ÿ˜€
    Multumesc, te pupacesc!

    Reply
  51. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:00 am

    Diamar, multumesc! Si eu sper sa fie mult mai reusiti data viitoare!! pup

    Reply
  52. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:03 am

    Rita, multumesc! Nu zic ca au iesit rau, sunt ok, dar sigur se putea si mai bine. Culoarea??? ๐Ÿ˜› Albastru e culoarea mea preferata…de asta i-am facut asa ๐Ÿ˜‰ La ce minunatii faci tu cu siguranta o sa-ti iasa ๐Ÿ˜‰ Pup

    Reply
  53. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:04 am

    Gabriela, multumesc…eu zic sa-i faci, sunt asa dragalasi, si bunuti! ๐Ÿ˜‰

    Reply
  54. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:05 am

    Dana, multumesc! Se puteau si mai bine ๐Ÿ˜› Curaj…si rabdare ๐Ÿ˜‰

    Reply
  55. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:05 am

    Simona, eu te astept cu mare drag!! Dar musai sa fie macarons? ๐Ÿ˜€ Pup

    Reply
  56. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:06 am

    Corina, multumesc! Dar ce mai astepti? ๐Ÿ˜›

    Reply
  57. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:07 am

    Oltean multumesc! Si eu m-am bucurat tare cand am vazut ca fac picioruse ๐Ÿ˜‰ Data viitoare sper sa fie si mai bine…si mai usor ๐Ÿ˜€

    Reply
  58. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 6:08 am

    Paradis, multumesc frumos!!! Ooo, abia astept sa-i vad pe ai tai!! Mult spor! Pup

    Reply
  59. Adina says

    October 24, 2012 at 9:45 am

    Ti-au iesit grozavi de aratosi,bravo!:)
    Poate ma incumet si ma bag si eu pe ei,cine stie…:)

    Reply
  60. Top Cuisine avec Lavi says

    October 24, 2012 at 10:29 am

    Ce frumoase sunt! Nici eu nu am facut niciodata, prima oara e mai greu, dar trebuie sa incerc! De unde ai luat colorantul?

    Reply
  61. catkitchen says

    October 24, 2012 at 12:48 pm

    Eu inca ma tem sa incerc , dar tare-mi sta gandul la ei !!! ๐Ÿ˜‰ Bravoo ptr indrazneala si reusita !!!

    Reply
  62. Paula Gafitescu says

    October 25, 2012 at 9:49 am

    Adina, multumesc frumos!! Ia vezi ce rezolvi cu ei ๐Ÿ˜‰

    Reply
  63. Paula Gafitescu says

    October 25, 2012 at 9:50 am

    Lavi, asa este…adica sper ca prima oara e mai greu :)) Colorantul l-am luat de pe pastaidevanilie.ro

    Reply
  64. Paula Gafitescu says

    October 25, 2012 at 9:51 am

    Magda, multumesc frumos!! Nu e chiar asa de speriat cu ei, eu sunt convinsa ca o sa-ti iasa, daca ai cuptorul potrivit :)

    Reply
  65. Rocsy Ciobanu says

    October 25, 2012 at 4:10 pm

    Ce frumoase.Si eu le am in plan, dar sa vad cand le fac!

    Reply
  66. Mihaela Mihalache says

    October 29, 2012 at 2:24 pm

    interesanta culoarea, daca ma apuc sa fac si eu vreodata incerc MOV :)) Pupici

    Reply
  67. Raluca balogh says

    November 22, 2012 at 7:29 am

    Pentru o prima incercare e de admirat!oarte frumoase!am incercat si eu o data si am dat-o la bara s-au latzit pe toata tava…dar culmea la gust au fost bunicei….as vrea neaparat sa fac si sa imi si iasa sa le fac poza..la colectia mea de duklciuri:P

    Reply
  68. Rocsy Ciobanu says

    January 22, 2013 at 5:56 pm

    Bravo Paula..Ti-au iesit foarte frumoase sa stii!Pup!

    Reply
  69. Bogdan Alina says

    January 22, 2013 at 11:08 pm

    Bravo Paula! Arata foarte bine.Nici nu zici ca e prima incercare. Fur si eu unul caci nu pot rezista.

    Reply
  70. Flavia Boca says

    August 1, 2013 at 2:18 pm

    Eu am respectat indicatiile si gramajul ingredientelor si…..prima tura a iesit o compizitie ce iesea cam singurica din pos, iar urmatoarea mi s-a parut cam prea aerata. Ce gresesc? Cuptor electric (fara ventilatie-oare asta sa fi fost problema??!??), 150 C…caldura si de sus si de jos, nu au fost tocmai ok, caldura numai de jos, au iesit ceva mai bine, dar nici urma de piciorus (doar niste asa-zise bezele…) :((

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 7:31 am

      Buna Flavia. Eu nu sunt o experta in prepararea macarons-ilor :) Insa pot sa spun ca ingredientele folosite contribuie mult la reusita, si ele difera de la o marca la alta. Daca ti s-a parut prea lichida compozitia puteai sa mai adaugi 1-2 linguri de faina de migdale. Compozitia oricum ar trebui sa iasa destul de usor din pos (daca ai un pos cu varful de 1cm) Apoi trebuie sa le lasi sa stea la temperatura camerei intr o jumatate de ora si o ora. Iar in final…sa stii ca face mult si cuptorul cu ventilatie, fara ventilatie eu nu am incercat sa fac deci nu stiu daca ies sau nu.
      Imi pare rau ca nu au iesit cu piciorus, poate data viitoare :)

      Reply
    • Flavia Boca says

      August 7, 2013 at 8:11 am

      Tot mai convinsa sunt de faptul ca important e cuptorul; am (re)facut reteta cu mai multa faina de migdale…neh… Si ma tot gandesc la acel ingredient minune, zice-se, cream of tartar…. O sa reusesc, pana la urma ๐Ÿ˜€

      Reply
  71. Delia says

    April 13, 2014 at 5:36 pm

    Draguti,imi plac f.mult,am facut si eu de vreo 3-4ori insa mie mi s-au inmuiat foarte tare dupa ce am pus crema,si la fel ca si Flaviei,n-au avut piciorus :)

    Reply
  72. Anonymous says

    November 11, 2014 at 5:26 pm

    Nu mai mancati toate porcariile!!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316