• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Cappucino chocolate cake – Tort cappucino cu ciocolata

Torturi

Cappucino chocolate cake – Tort cappucino cu ciocolata

Ca sa-mi exprim bucuria ca azi e vineri, si ca vine weekendul…yuhuuu!! …am decis sa va aduc un tort ca sa va rasfat putin. E un tort simplu de facut dar extrem de delicios…cu blat pufos de cacao, aromat cu cafea si scortisoara, si o crema fina de frisca si ciocolata alba plus un strop de savoare . Marturisesc ca in ultima vreme m-am pus pe facut torturi…mi se par taaare aspectuoase pentru un desert ce poate fi simplu dar si complicat.
Reteta de azi nu este una complicata, pentru ca de multe ori sunt in lipsa de timp si din dorinta de a face ceva bun, rapid si dulce…caut retete care sa nu ma solicite prea mult. Normal ca sunt si exceptii de la regula…insa azi mergem pe mana regulei, da? 
Cappucino chocolate cake_3
 
Timp de preparare: 40 min Timp de coacere: 25-30 min
 
Blat
100 gr unt
200 gr zahar
3 oua mari
50 ml lapte
175 gr faina
50 gr cacao
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
6 lg cafea fierbinte
1/2 lingurita scortisoara
 
Crema
100 gr ciocolata alba
200 gr smantana pentru frisca
1 lingura cafea tare
1 lingurita esenta de vanilie
Cappucino chocolate cake_1
Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca de treaba, asta o sa mai elimine din riscurile unei nereusite. Daca totusi nu aveti timp sa le pregatiti dinainte, atunci incalziti cuptorul la 50 de grade pentru 5 minute, si lasati acolo ouale si untul pana pregatiti restul ingredientelor.
 
Pregatim 2 tavi cu diametrul de 17cm – asa am avut eu – dar cred ca merge si pana la 20cm, doar ca nu va mai fi asa inalt tortul. Tapetam baza cu hartie de copt, ungem pe laterale cu putin unt si presaram cacao (tot pe laterale), avand grija sa fie distribuita uniform si sa nu ramana surplus. Cuptorul il preincalzim la 180 de grade
 
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Eu am mai spus, dar repet, nu mixez mai mult de 10 minute, pentru ca nu am rabdarea necesara, dar din experienta pot sa spun ca este suficient. Adaugam ouale pe rand si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare.
 
Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Pregatim cafeaua, daca nu o avem deja facuta. Turnam jumatate din cantitatea de faina peste compozitia de unt si oua si mixam usor pana la incorporarea completa. Atentie sa nu ramana cocoloase! Turnam laptele si mixam usor, apoi restul de faina. La sfarsit punem si cele 6 linguri de cafea si omogenizam.
 
Impartim compozitia in cele doua tavi in mod egal pe cat posibil – eu am avut o tava cu fund detasabil si o oala 😛 – si introducem tavile la cuptor. Lasam timp de 25-30 de minute. La 25 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata e gata…daca nu, mai lasam cateva minute si facem din nou proba.   
 
Lasam blaturile sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi le transferam pe un gratar.
Pentru crema topim ciocolata cu 100ml de frisca la bain marie. Cand compozitia este omogena iar ciocolata topita punem deoparte vasul si adaugam esenta de vanilie. Lasam la racit, iar cand a ajuns la temperatura camerei o punem pentru jumatate de ora in congelator. Daca nu este graba cu tortul, atunci crema poate fi lasata si peste noapte, iar asamblarea va ramane pentru ziua urmatoare.
 
Restul de 100 ml de frisca ii mixam bine cu jumatate de lingurita de zahar vanilat. Scoatem crema din congelator si o mixam si pe dumneaiei bine de tot, apoi usor incorporam frisca batuta si lingura de cafea.
 
Acum ca le avem pe toate pregatite urmeaza sa ‘montam’ tortul. Punem un blat pe un platou, jumatate din crema, celelalt blat si apoi restul de crema. Deasupra presaram cacao cu scortisoara si servim cu mare pofta pentru ca este grozav de bun.
 
Enjoy!!
Cappucino chocolate cake_2


50 Comments

« Mamaliguta in straturi la cuptor – o altfel de mamaliga
Tarta(Galetta) cu ardei si rosii cherry »

Comments

  1. Liana10 says

    October 19, 2012 at 8:51 pm

    Pentru tortul asta de capuccino m-am hotarat sa-ti sparg usa!Da-mi adresa, te rog!

    Reply
  2. Nicoleta - Agenda di Nico says

    October 19, 2012 at 9:37 pm

    La ora asta raman cu pofta in cui! Arata super,imi place si cum l-ai umplut.
    weekend placut ..pa!

    Reply
  3. Simona says

    October 19, 2012 at 9:50 pm

    Cat de frumos este… Numai bunatati faci.. :-*

    Reply
  4. Ramona Alina says

    October 19, 2012 at 10:01 pm

    Aromele dragi mie….foarte frumos tortul:)

    Reply
  5. mirela says

    October 20, 2012 at 3:59 am

    Vreau si eu,,,ador scortisoara!!!!!pupp!!

    Reply
  6. Monica says

    October 20, 2012 at 5:04 am

    asta da rasfat :) arata grozav!

    Reply
  7. coco says

    October 20, 2012 at 5:39 am

    multumim de rasfat !

    Reply
  8. Alina Vicu says

    October 20, 2012 at 6:28 am

    Delicios! Ma pregatesc sa vin in vizita!
    Pupici

    Reply
  9. Anonymous says

    October 20, 2012 at 7:07 am

    Foarte apetisant arata.Cine adora torturile de ciocolata nu cred ca ii rezista!

    Reply
  10. alinutzika says

    October 20, 2012 at 9:18 am

    sunt sigura ca a fost un adevarat rasfat !

    Reply
  11. Dohotariu-Avram Alina says

    October 20, 2012 at 11:57 am

    Excelent!

    Reply
  12. Corina Ureche says

    October 20, 2012 at 1:31 pm

    am avut si eu o perioada din asta in care ii venea sa fac nma torturi. Insa sotul meu nu prea mananca dulciuri, iar eu nu puteam manca tot :))) asadar am lasat-o mai moale. Insa apreciez intotdeauna un tort cu blat de cacao sau ciocolata, este superlativul tortului, dupa gusturile mele, evident. Si da-mi si mie adresa, ca vin cu Liana de mana :)

    Reply
  13. Daniela says

    October 20, 2012 at 1:59 pm

    Mi-e pofta de ceva dulce… o feliuta de vreo jumatate de kg, arunca si la mine… Vai, ce fac eu, ca e tirziu si nu mai am timp sa fac nimic dulce… ma duc sa bag la ghiozdanel un patratel de ciucalata… Pupici !

    Reply
  14. Rocsy Ciobanu says

    October 20, 2012 at 4:19 pm

    Ce nebunie, ce deliciu!

    Reply
  15. Gabriela says

    October 20, 2012 at 7:27 pm

    Frumos si delicios, ca de obicei aici la tine!

    Reply
  16. Kyra says

    October 20, 2012 at 7:37 pm

    Deci, cum sa iti spun, ma dai gata! Fineturi pentru obrazuri subtiri, ai? Ca sa imi faci ciuda ca nu pot gusta si eu putin. Draga mea, felicitari!

    Reply
  17. Licuta Marin says

    October 20, 2012 at 7:43 pm

    Minunat arata tortuletul si cred ca e un deliciu!!!Pupici!

    Reply
  18. DiaMar bucataria galbena says

    October 20, 2012 at 8:17 pm

    Si uite asa murim cu totii aici langa monitor!Pupici!

    Reply
  19. Dorina says

    October 21, 2012 at 6:04 am

    Cum poate arataaa…

    Reply
  20. Buburuza Bubu says

    October 21, 2012 at 9:49 am

    E grozava reteta asta si cu siguranta DELICIOASA!!! Hugs

    Reply
  21. dian@ says

    October 22, 2012 at 6:52 am

    vai ce bine arata feliuta aia!!!….e delicios tortul!!!

    Reply
  22. Nicol says

    October 22, 2012 at 7:24 am

    Am zis ca nu mai intru pe blogul tau, dar prea ma tentezi cu asa minunatii! O saptamana frumoasa! Pupici

    Reply
  23. Cristina says

    October 22, 2012 at 7:40 am

    Vin si eu la desert!

    Reply
  24. Delicious Flavours says

    October 22, 2012 at 8:31 am

    Dupa ce m-ai “innebunit” cu Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake, acuma vii si ma omori direct cu acest tort 😀
    Supeeerb draga mea!
    Pupici

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:27 am

    Liana, iti dau adresa…dar numai daca promiti ca nu spargi usa :)) Pup

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:33 am

    Nicoleta ma bucur ca-ti place! Pupici

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:37 am

    Simo draga, multumesc :*

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:47 am

    Ramona, multumesc frumos! Pup

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:47 am

    Mirela, ma bucur mult ca-ti place, si mie imi place sa folosesc scortisoara pentru un strop de aroma :)

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:48 am

    Monica…meritam, nu? Pupici

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:48 am

    Coco, sa va fie de bine!

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:49 am

    Alina, te astept! Pup

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:50 am

    Anonim, asa este…este tare bun! Multumesc de aprecieri!

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:51 am

    Alinutzika, asta este! O zi frumoasa!

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:52 am

    Alina, multumesc! Pup

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:55 am

    Corina, la mine in casa toti suntem pasionati de dulciuri, bine…nu in sensul rau al cuvantului, dar ne place sa mancam, asa ca nu trebuie sa ma sacrific :) Si da, si eu tot pe cele cu ciocolata le prefer 😉 Bine…va astept pe amandoua 😛

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:56 am

    Daniela :)) in cazul asta arunc tot tortul, ca nu cred ca ajunge la un kg 😛 O zi frumoasa!

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:59 am

    Rocsi, multumesc :*

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 5:59 am

    Gabriela, multumesc frumos! Pupici

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:00 am

    Kyra, nu nu…eu nu vreau sa fac in ciuda, eu vreau sa va ademenesc la mine acasa :)) Pup

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:00 am

    Licuta, ma bucur mult ca-ti place. Pupici cu drag!

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:01 am

    Diamar…nici chiar asa :)) O zi frumoasa! pup

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:02 am

    Dorina draga …te pup! :)

    Reply
  44. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:02 am

    Buburuza, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:03 am

    Diana, ma bucur ca-ti place! pup

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:04 am

    Nicol :)) eu sper ca nu te superi pe mine totusi :) Pupici

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:04 am

    Cristina, te astept!! Pup

    Reply
  48. Paula Gafitescu says

    October 23, 2012 at 6:05 am

    Angi draga, intentia mea nu este nicidecum de a ‘innebuni’ lumea :)) Dar…ma bucur mult ca-ti place tortul 😉 Pupici

    Reply
  49. Top Cuisine avec Lavi says

    October 24, 2012 at 10:32 am

    Arata senzational! Nu-l insiropezi deloc?

    Reply
  50. Paula Gafitescu says

    October 24, 2012 at 10:49 am

    Lavi, multumesc! Nu-l insiropez pentru ca blatul are unt si nu e deloc uscat. Dar cred ca-l poti insiropa daca preferi balturile moi,moi.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316