• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Best Ever Chocolate Cake

Torturi Dulce Romanie

Best Ever Chocolate Cake

Din nou tort :) si inca unul cu extrem de multa cicocolata. Motivul pentru care va aduc azi tort, este ca am ajuns la 100 de retete publicate, si trebuie sa ‘marchez’ cumva aceasta reusita. Nu este un eveniment, e doar o reusita de care ma bucur si sper sa ajung la cat mai multe. 
 
Acest tort este extrem de ciocolatos, e visul oricarui pasionat de ciocolata…al meu a fost, l-am implinit, acum astept sa vina altul 😉 Daca e ‘Best Ever’ nu stiu…stiu doar ca e cel mai bun de pana acum. Si daa, va dau si voua reteta, poate va determina ispita sa-l incercati 😛
Best Ever Chocolate Cake_3
Ingrediente tort
135 gr faina
40 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita cafea instant
175 gr unt
160 gr zahar brun
3 oua
100 gr ciocolata topita
3 linguri lapte
1 lingurita zahar vanilat
100 gr merisoare + o lingura faina
 
Crema + decor
300 gr ciocolata neagra
300 ml smantana pt frisca
100 ml smantana de gatit

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 30 min.
Best Ever Chocolate Cake_1
Pregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii. 
Ciocolata o topim la bian marie impreuna cu o lingura de lapte, si o lasam deoparte. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare (aproximativ 1 minut pentru fiecare ou). Adaugam si ciocolata topita si mixam pana la omogenizare.
 
Separat cernem faina cu cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Adaugam si lingura de cafea instant (la cere se poate renunta daca nu va place) si amestecam toate ingredientele uscate cu un tel. Merisoare le spalam, le lasam la strecurat apoi le amestecam cu o lingura de faina.
 
Incorporam treptat ingredientele uscate in compozitia lichida mixand la viteza cea mai mica. Adaugam si cele 2 linguri de lapte ramase. Compozitia trebuie sa fie ca a unei smantani groase, daca vi se pare ca este prea subtire nu mai adaugati lapte, daca din contra e prea groasa puteti sa adaugati una-doua linguri de lapte in plus mixand usor dupa fiecare lingura. La sfarsit incorporam usor merisoarele in compozitie.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim 2 tavi identice pentru tort, daca se poate cu diametrul de 15-17cm. Tapetam fundul tavilor cu hartie de copt, si le ungem usor cu unt pe laterale apoi presaram cacao si scuturam ca sa eliminam excesul.
 
Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi si dam la cuptor pentru 30-35 de minute. Daca nu aveti doua tavi identitce puteti sa coaceti pe rand cele doua blaturi. Sa faceti un singur blat din toata compozitia nu e recomandat pentru ca s-ar putea sa ramana necopt la mijloc.
 
Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata inseamna ca blatul e gata, daca nu…le mai lasam 5 minute. Cand sunt gata, oprim cuptorul si le lasam acolo 5 minute cu usa intredeschisa, dupa care le scoatem si le transferam cu grija pe un gratar. Lasam blaturile deoparte, pana la racirea completa.
 
Intre timp ne putem apuca de crema…aici nu e prea mult de lucru. Topim pe foc mic frisca, smantana si ciocolata. Cand e fierbinte compozitia amestecam usor pentru omigenizare, apoi o dam deoparte. Lasam crema la rece peste noapte. Daca nu e timp de asa ceva atunci puteti da crema la congelator pentru jumatate de ora, dupa care treceti direct la asamblare.
Best Ever Chocolate Cake_4
Impartim crema in doua parti, o parte o vom folosi pentru umplere, cealata pentru ornare.Taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Asezam un blat pe platou, punem 1/3 din crema pentru umplere, alt blat si 1/3 crema…si tot asa pana cand terminam blaturile. Crema pentru ornare o folosim ca sa imbracam tortul…dupa cum ne place. Eu am facut niste striatii subtiri cu ajutorul unei forme pentru ornat.
 
Va invit la tort!! Enjoy!
Best Ever Chocolate Cake_2
Si pentru ca este ‘Best Ever’ tort cu ciocolata, am sa particip cu el la provocarea Dulce Romanie octombrie 2012, gazduita luna acesta de Mihai Lambru, proiect ce a ajuns la editie aniversara.


34 Comments

« Macarons – Prima incercare
Tort cu mousse de rodie – raw/vegan »

Comments

  1. Cristina says

    October 25, 2012 at 12:06 pm

    Cred si eu ca e “Best ever” la cat de bine arata si cat e de ciocolatos.

    Reply
  2. Ancuta says

    October 25, 2012 at 12:35 pm

    Ioooiiii, cum arata!!! E de vis!

    Reply
  3. Ioana says

    October 25, 2012 at 12:39 pm

    Ciucalataaaaaaaaa! Straturi si straturi de ciucalata, e asa…. hmmmm…. decadent! 😛

    Reply
  4. Liana10 says

    October 25, 2012 at 12:42 pm

    E mortal!! Crema de ciocolata imi sta pe retina, mooor dupa o felie!!

    Reply
  5. Daniela says

    October 25, 2012 at 12:53 pm

    Ce de ciocolata… Mie sa-mi trimit vreo jumatate de tort, ca sigur virtual nu ingrasa… Delicios, tare-as vrea o feliuta acum in farfuria in fata calculatorului…

    Reply
  6. Daciana says

    October 25, 2012 at 2:13 pm

    Waaaaw, must have it! Superb :).

    La multi ani! :)

    Reply
  7. Monica says

    October 25, 2012 at 3:50 pm

    arata fenomenal !!! si eu vreau…..

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    October 25, 2012 at 4:09 pm

    Super super deliciu!Bravo!

    Reply
  9. Gabriela says

    October 25, 2012 at 4:11 pm

    Ce de ciocolata!!! Vreau si eu! Daca ii puneai si o frunzulita vedre deasupra semana cu un tort de Craciun. Arata foarte bine!

    Reply
  10. Dorina says

    October 25, 2012 at 4:25 pm

    Ciocolatoasa din mine lesina

    Reply
  11. Kyra says

    October 25, 2012 at 4:27 pm

    Magnific!
    Best ever, ever, ever, ever, ……………..
    Muah!

    Reply
  12. Just me says

    October 25, 2012 at 5:47 pm

    Forte apetisantttt:)))

    Reply
  13. Adela Zilahi says

    October 25, 2012 at 7:31 pm

    Hmmm, yumyum, ciocolata, preferata!! Arata de vis!!! Vreau sa vad multe, multe reteta delicioase, sa ai spor in continuare!! Pupici !

    Reply
  14. mandala says

    October 25, 2012 at 7:47 pm

    WAW ! E tare cicolatos si tare frumos !

    Reply
  15. Ile says

    October 25, 2012 at 8:18 pm

    La cât mai multe rețete frumoase și gustoase! Ai un blog tare frumos! Felicitări!

    Reply
  16. Danutza says

    October 25, 2012 at 8:18 pm

    Wow, super ciocolatos!! Mult spor la retete :)

    Reply
  17. Cristina says

    October 26, 2012 at 5:37 am

    Nu-i asa ca e pentru mine??? Senzational, super ciocolatos, asa cum imi place mie!! Daca vrei iti dau o feliuta la schimb din tortul pe care il postez pe la amiaza. Pup!

    Reply
  18. Alina Vicu says

    October 26, 2012 at 5:43 am

    Ai zis ciocolata?! Aici e de mine, vreau si eu macar o feliuta si e grozav ca are merisoare proaspete :d eu nu gasesc decat in stare deshidratata!
    Felicitari si la cat mai multe postari minunate!

    Reply
  19. Lia says

    October 26, 2012 at 6:11 am

    Arata exceptional si e foarte “pofticios ” .
    Desi suna a cliseu ,nu pot sa spun decat ca am inghitit in sec . :)

    Reply
  20. Delicious Flavours says

    October 26, 2012 at 6:27 am

    In primul rand felicitari pentru nr frumos de retete si la cat mai multe!
    Ador ganache-ul, iar reteta de blat este deosebita, cu siguranta am s-o incerc si eu. Merisoare proaspete nu stiu dc voi gasi, dar gasesc eu alta alternativa 😛
    Weekend frumos, pupici!

    Reply
  21. mirela says

    October 26, 2012 at 7:29 am

    Imi place cum l-ai ornat,,asa ca vin si eu la o feliuta,,,macar!!!pupp!!

    Reply
  22. GelaDumi says

    October 26, 2012 at 11:22 am

    Nici nu stiu de ce sa sa ma mai mir mai intai:de blogul tau care imi place mult, pentru care te felicit si caruia ii doresc viata lunga, dulce-aromata si gustoasa cat cuprinde!:)
    sau de ciocolatosul acesta gatit simplu,foarte pe gustul meu si din care as manca o feliuta fara sa stau pe ganduri!
    Bravo pentru tot!

    Reply
  23. Dohotariu-Avram Alina says

    October 26, 2012 at 11:44 am

    Ce tort mare și frumos, plin de ciocolată! La cât mai multe rețete frumoase!

    Reply
  24. Timea says

    October 26, 2012 at 12:07 pm

    Un tort absolut perfect. La cat mai multe retete deliciase!

    Reply
  25. truedelights says

    October 26, 2012 at 12:38 pm

    Multa ciocolata, multe etaje… visul oricarui iubitor de ceva bun! :)

    Reply
  26. DiaMar bucataria galbena says

    October 26, 2012 at 2:06 pm

    Unde-i ciocolata,hop si eu.O ador.
    Pupici!

    Reply
  27. FLORY says

    October 26, 2012 at 3:19 pm

    La cat mai multe retete!
    Tortul e de vis,arata fantastic!Pupici

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    October 28, 2012 at 8:17 pm

    Va multumesc din suflet tuturor pentru cuvintele frumoase! Am cate o feliuta de tort pentru toata lumea, ca asa se cade sa cinstim evenimentul :) Pupicei si imbratisari cu drag!

    Reply
  29. Mihaela Mihalache says

    October 29, 2012 at 2:26 pm

    Te cred ca este cel mai bun :) Pupici

    Reply
  30. Anonymous says

    November 4, 2012 at 4:00 pm

    Arata demential tortul, as vrea sa il fac si eu insa mi se pare atat de mic in forma de 18 cm, pt o forma de tort de 26 ar tb sa dublez cantitatile?

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    November 4, 2012 at 7:54 pm

    Anonim, stiu ca pare putin 18cm, dar tortul e inalt, si dintr-al meu au iesit cam 12 portii. Depinde pentru cate persoane vrei sa-l faci. Daca alegi o tava de 26 cm, atunci da…trebuie dublate cantitatile. Mult spor! :)

    Reply
  32. Mihaela-Maria says

    March 3, 2013 at 8:37 pm

    tineti-ma ca lesin … ce-i aici, nebunie. Acum trebuie sa iti spun ca ti-am descoperit blogul de curand si imi placeeee tot mai ales torturile, sunt de vis.Arata fenomenal trebuie incercat.

    Reply
  33. Alexandra Mihai says

    May 16, 2014 at 5:57 am

    Buna ziua. :-) In legatura cu crema am o intrebare: de ce nu mi s-a intarit crema astfel incat sa imi montez tortul cu straturi groase de ciocolata la fel ca dumneavoastra? Crema mea a ramas moale, lichida, asemenea unei smantani asta dupa ce a stat o noapte intreaga la frigider. O zi frumoasa. :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 17, 2014 at 2:53 pm

      Buna Alexandra, imi pare tare rau ca nu s-a intarit crema. Ar putea fi cateva cauze:
      – ciocolata nu a avut un procent mare de cacao, trebuie sa aiba peste 60% si sa fie de calitate
      – smantana nu a fost suficient de grasa, ar trebui sa aiba peste 30% grasime
      – crema nu trebuie sa fiarba, doar trebuie incalzita si omogenizata
      Sper sa-ti fie de folos indicatiile mele.

      Reply

Leave a Reply to DiaMar bucataria galbena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316