• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de rodie – raw/vegan

Torturi Dulciuri de post Provocarea secreta Raw/Vegan

Tort cu mousse de rodie – raw/vegan

Uite ca a sosit si momentul provocarii secrete! Luna aceasta am avut o sarcina grea, pentru ca am avut de rasfoit un blog delicooos (dupa cum ii spune si numele) plin cu retete excelente, sanatoase si multe dintr ele chiar raw/vegan. Nu cunosteam prea bine acest blog, dar am ramas impresionata de ce este acolo, autoarea este o mamica talentata, care-si rasfata familia cu mancare santoasa, gatita si prezentata intr-un mod superb. Va invit sa rasfoiti blogul delicioasei!Din multitudinea de retete va spun drept ca mi-a fost greu sa aleg, insa m-am oprit asupra unui tort raw/vegan cu mousse de rodie (primul meu tort de acest gen) pentru ca mi-a placut mie tare mult cum arata, si pentru ca era intr-adevar o provocare pentru mine. Acest tort il trimit repede la Ama pentru provocarea secreta de luna aceasta.

Tort cu mousse de rodie rawvegan_2

Baza

150 gr migdale
2 lg sirop de agave
2 lgte esenta de vanilie
60 ml ulei de cocos
1/2 lgta sare
2 lg suc de lamaie
 
Mousse
400 gr migdale
200 ml ulei de cocos
100 ml suc de lamaie
2 lgte esenta de vanile
1/2 lgta sare
150 ml sirop agave
220 ml suc de rodii
150 gr piure de sfecla

Timp de preparare: 20 min.Tort cu mousse de rodie - rawvegan_3

Reteta in sine nu a fost grea, insa niste factori extreni au facut ca tortul sa nu arate exact asa cum ar fi trebuit :)) Primul a fost faptul ca am lasat cumparaturile pe ultima zi, si chiar in aceea zi nu am mai gasit caju la hipermarketul pe care-l frecventez eu aproape zilnic…asa se face ca am folosit migdale in loc de caju, cum era in reteta originala. Cel de-al doilea mai mult intern decat extern a fost faptul ca robotul meu de bucatarie nu este chiar asa de puternic si nu a iesit o crema ff fina. Dar, cu toate acestea a fost extrem de bun!!! Am fost chiar incantata de gust, chiar si de aspect, si ma bucur tare ca am reusit sa sparg gheata la retele raw.

Pentru baza punem toate ingredientele intr-un blender puternic (1000W scria in postarea originala) si mixam bine pana obtinem o pasta, care nu e obligatoriu sa fie foarte fina. Tapetam baza unei forme de tort cu diametrul de 17cm si o dam la rece.

Pentru mousse…eu am fiert o sfecla in apa timp de o ora jumatate, dupa care am cantarit 150gr pulpa si cu putina apa in care a fiert si le-am blenduit bine pana am obtinut un piure. Sucul de rodie nu a fost proaspat facut in casa pentru ca mi se parea o treaba migaloasa, asa ca l-am luat gata facut din magazin (lenesa de mine :D). In schimb sucul de lamaie a fost proaspat stort in casa :P. 

La fel ca si pentru baza punem toate ingredientele in acelasi blender puternic (daca-l aveti) si mixam bine pana obtinem o crema fina. A mea nu a fost chiar asa de fina, dupa cum se observa din poze…insa, nu a deranjat pe nimeni ;).
Turnam mousse-ul peste crusta si punem tortul la congelator pana se intareste crema (cam 1-1.5 ore), apoi se muta in frigider pana in momentul servirii. Se orneaza cu boabe de rodie, sau fructe de padure…eu am ales rodia, daca tot suntem in sezon 😉

Enjoy!!

Tort cu mousse de rodie  rawvegan_1


49 Comments

« Best Ever Chocolate Cake
Chec aperitiv cu somon afumat si ardei »

Comments

  1. Dana says

    October 28, 2012 at 1:25 pm

    Felicitari!!! Faci niste lucruri minunate..cand ai timp?
    Pup!

    Reply
  2. Laura Nechita says

    October 28, 2012 at 1:55 pm

    Minunat,Paula! arata de milioane, bravoo! Nu ne dai si noua o felie ?:P
    te pupacesc !

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    October 28, 2012 at 2:03 pm

    Îmi plac rodiile, cred că este un tort bun și rapid pe deasupra.

    Reply
  4. coco says

    October 28, 2012 at 3:37 pm

    imi plac tare mult rodiile , mi-e cam lene sa le curat…treaba cu muieti-s posmegii :)))

    Reply
  5. Rita Oarga says

    October 28, 2012 at 4:10 pm

    Daca m-ai facut sa intru pe blog, te-am descoperit si eu in fruntea listei mele. Felicitari pentru tortul asta superb. O sa-ti faca cinste la parada retetelor. Sa ai o seara frumoasa!

    Reply
  6. Simona says

    October 28, 2012 at 6:45 pm

    Waw, cum arata!!! Numai niste bunatati pregatesti!!!

    Reply
  7. mandala says

    October 28, 2012 at 6:47 pm

    O frumusete delicioasa!

    Reply
  8. Daniela says

    October 28, 2012 at 7:34 pm

    Delicios… si inimos… Felicitari, e foarte frumos tortul, dar feliuta mea unde e ?! Mai astept poate apare, saptamina viitoare… hi, hi… fac si versuri… Pupici !

    Reply
  9. Adela Zilahi says

    October 28, 2012 at 7:39 pm

    Arata divin!! Si ce culoare deosebita!! Pupici!

    Reply
  10. Any says

    October 28, 2012 at 8:41 pm

    Are o culoare minunata!

    Reply
  11. Danutza says

    October 28, 2012 at 8:45 pm

    Wow, cat de bine arata!!!

    Reply
  12. Liana10 says

    October 28, 2012 at 10:29 pm

    Io vreau o feliuta cu inimioara de rodie! 😉 puup

    Reply
  13. Alina Vicu says

    October 29, 2012 at 5:50 am

    Foarte sanatos si frumos!
    Pup!

    Reply
  14. mirela says

    October 29, 2012 at 6:30 am

    Foarte bun!!!!!

    Reply
  15. DiaMar bucataria galbena says

    October 29, 2012 at 7:56 am

    Este frumos foc!Pup!

    Reply
  16. Adnia says

    October 29, 2012 at 12:22 pm

    felicitari! si eu am inceput de ceva vreme sa ma orientez spre retetele raw/vegane (in principal din cauza medicala si lipsa de cuptor) si bine am facut! asa am descoperit o lume minunata a sanatatii, spre care ma indrept si eu din cand in cand pt a-mi rasfata familia cu tot ce e gusots si sanatos!

    Reply
  17. Alex says

    October 29, 2012 at 2:05 pm

    Mvai ce minunatie !!! arata de imi vine sa ling monitoru’ …

    Reply
  18. Mihaela Mihalache says

    October 29, 2012 at 2:31 pm

    sigur o sa-l incerc, ca sunt moarta dupa rodii :) Pupici

    Reply
  19. Mihaela says

    October 29, 2012 at 3:02 pm

    Imi place bucataria raw si imi place mult tortuletul.
    Eu n-am inteles niciodata e unde rezulta suc din acest fruct….cred ca si eu voi recurge la acceasi metoda, achizitionarea lui de la magazin. Sau poate sa-l inlocuiesc cu zeama de la un alt fruct, proaspat.
    Pentru ca nu am prestat pana acum raw decat niste bombonele tip raffaello, deci n-am avut de cumparat decat cocos, te intreb de unde ai facut comanda de ulei de cocos ?
    multumesc,
    Mihaela

    Reply
  20. Gabriela says

    October 29, 2012 at 5:44 pm

    Trebuie sa fie tare bun tortul tau! Si eu am pregatit ceva cu rodii. Nu le-am incercat inca in dulciuri.

    Reply
  21. Truedelights says

    October 29, 2012 at 6:37 pm

    Un tortulet foarte aratos si sanatos pe deasupra! Rodia cred ca i-a dat o savoare delicoasa! :)

    Reply
  22. Irina Invat sa gatesc says

    October 29, 2012 at 7:10 pm

    Mie chiar imi place cum arata, sper sa fie bun!

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    October 30, 2012 at 2:21 pm

    Dana, multumesc!! Dar si tu faci chestii grozave 😉 Timp imi fac, cand e vorba de ceva ce-mi place :)

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    October 31, 2012 at 7:19 am

    Laura, ma bucur ca-ti place, binenteles ca va dau!! Pup

    Reply
  25. Rocsy Ciobanu says

    October 31, 2012 at 10:42 am

    Ce culoare minunata.Super super.Pup!

    Reply
  26. Giorgia Cooking says

    November 1, 2012 at 9:06 am

    Este superb si sunt sigura ca este si foarte, foarte bun! O sa-l incerc curand!
    In ceea ce priveste rodia, un mic “tip” pe care l-am furat si eu dintr-o tara mediteraneea, unde aceste fructe cresc in curtea oricui. 😀 Taiem fructul in jumatate, pe orizontala (asa cum l-ai taiat si tu) si deasupra unui castron batem fiecare jumatate in parte, iar fructele vor cadea imediat. Asa nici nu ne vom murdari pe maini (pt ca aceste fructe pateaza si usuca foarte tare pielea) si le golim si foarte usor.
    Sper sa fie ok acest comment!
    Mult succes!

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:41 pm

    Alina, multumesc, a fost tare bun!

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:42 pm

    Coco, stiu cum este…dar pofta poate sa faca minuni :))

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:42 pm

    Rita draga, multumesc frumos! Nu a iesit chiar cum trebuia, dar nu e rau 😛

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:43 pm

    Smo, multumesc! Pupici

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:43 pm

    Mandala, multumesc!

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:43 pm

    Daniela…pai cum tot tortul nu e bun, numai o feliuta vrei? 😛 Pup

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:44 pm

    Adela, multumesc frumos! Pup

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:44 pm

    Any, ma bucur mult ca-ti place. Pup!

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:44 pm

    Danutza, multumesc! Pupici!

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:45 pm

    Liana, facem sa fie dupa cum vrei 😉 Pup

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:45 pm

    Alina, asta este, pupici!

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:47 pm

    Mirela, multumesc! Pup

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:47 pm

    Diamar, ma bucur ca-ti place! Pupici

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:49 pm

    Adnia, intr-adevar este mult mai sanatos sa mananci raw/vegan, dar uneori nu foarte la indemana :) Tortul asta mi-a placut grozav, sigur o sa mai incerc si altceva 😉 Te pup

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:49 pm

    Alex, ma bucur tare mult ca-ti place…asa mult :)

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:50 pm

    Mihaela, chiar merita facut, are o aroma deosebita!

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:51 pm

    Mihaela, si eu am avut dilema asta cu sucul de rodii, noroc ca am gasit la magazin, altfel eram dispusa sa-l inlocuiesc cu alt suc rosu. Ulei de cocos am gasit la un magazin cu produse naturiste. Probabil ca este si pe net, dar avand in vedere ca am gasit in oras, nu am cautat si pe net. O zi frumoasa!

    Reply
  44. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:52 pm

    Gabi, am vazut si mancarica ta, delicioasa 😉 E tare bun si tortul, rodiile merg tare bine si ca desert! Pupici

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:52 pm

    Truedelights, a fost tare bun intr-adevar! O zi frumoasa!

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:52 pm

    Irina, ma bucur ca-ti place, a fost si tare bun 😉 Pupici

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:53 pm

    Rocsi, multumesc frumos! Te pup

    Reply
  48. Paula Gafitescu says

    November 1, 2012 at 12:54 pm

    Giorgia, multumesc frumos pentru ‘tip’, chiar ca este util pentru ca noua ne place tare mult rodia, si o consumam asa proaspata…e un deliciu!! O zi frumoasa sa ai!

    Reply
  49. Disturbingly Delicious says

    November 28, 2012 at 12:32 pm

    Ce vesela e!!!! Frumoasa prezentare. :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316