• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Saratele cu cascaval – The best of!

Aluat sarat Aperitive

Saratele cu cascaval – The best of!

Saratelele sunt cele mai potrivite aperitive cand se anunta musafiri, merg bine langa o bere dar si langa un pahar de vin! Se fac usor, sunt aspectuoase dar si mult mai delicioase decat cele din magazin.
Asa se face ca zilele trecute am avut musafiri, iar eu i-am asteptat cu o portie generoasa de saratele. Reteta nu stiu daca e originala sau nu, cert este ca am ajuns la ea dupa mai multe incercari. Si tot aceste incercari m-au facut sa renunt la o parte din cantitatea de unt si sa o inlocuiesc cu smantana, preferata de mine in multe cazuri, mai ales daca e smantana grasa de tara!

Saratele cu cascaval

Ingrediente
250 gr cascaval
300 gr faina
100 gr unt
100 gr smantana de bivolita (nu neaparat, dar sa fie grasa)
1 lingurita sare
1 galbenus pentru uns
susan, mac sau chimen pentru presarat

Saratele cu cascaval
Bun, sa trecem si la reteta, care e fff usor de facut.
Faina se cerne si se amesteca cu untul rece pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mica, sarea si smantana, apoi omogenizam. Formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si dam la rece pentru minim o ora. Ati vazut reteta de saratele cu cascaval mai simpla ca asta?

In acest timp putem sa facem ce vrem, lasam imaginatia sa-si faca de cap.
Cred ca aluatul se poate lasa la rece si peste noapte, nu vad ce rau s-ar putea intampla.Pregatim o tava, preferabil mare cu hartie de copt ( mie mi-au iesit 2 tavi mari de saratele), iar cuptorul il incalzim la 180 grade.

Intindem jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ 1cm grosime, o ungem cu galbenus de ou si presaram deasupra putina sare, chimen, mac sau susan, dupa bunul plac. Eu am ales susanul si chimenul, preferatele noastre cand vine vorba de saratele.

Taiem saratelele, le aranjam frumos in tava si le dam la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand sunt suficient de rumenite. Le scoatem pe un gratar la racit, si astepta sa se raceasca, asta daca putem :))
Se tin intr-un recipient inchis, la temperatura camerei, si sunt foarte bune a doua zi dupa ce au fost facute. Asta nu inseamna ca n-aveti voie sa va atingeti de ele cand le faceti :P, Β insa eu asa le prefer.

Sa aveti pofta!

Saratele cu cascaval


25 Comments

« Blackberry cheesecake
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    August 21, 2012 at 7:58 pm

    Arata grozav de bine!!!!hugs

    Reply
  2. Simona says

    August 21, 2012 at 8:37 pm

    Aoleuuu ce bunatati!!! Cum sa refuz asa ceva?
    Pup

    Reply
  3. Laura Nechita says

    August 22, 2012 at 6:04 am

    Astea sunt super bestiale, se lipesc de degete si nici nu iti dai seama cand ai papat…pe toate :)) Super faine ti-au iesit πŸ˜‰
    zi frumoasa,Paula!

    Reply
  4. Alice says

    August 22, 2012 at 12:14 pm

    finaly…mai vad si eu una lata :) bune saratelel…mor dupa ele….

    gata te-am bagat si in blogroll…ca de nush cind ma chinui sa actualizez pe acolo.. stau tare rpost cu timpul…pffffffffff

    Reply
  5. Cristina says

    August 22, 2012 at 5:50 pm

    Daca ai sti cat de mult imi plac…

    Reply
  6. Adnia says

    August 22, 2012 at 6:46 pm

    vaaaaaaaaaaai, ador saratelele acestea, iar tu imi faci in ciuda acum, ca n-am niciuo secunda libera…si n-am nici cuptor, deocamdata!

    Reply
  7. Corina Ureche says

    August 22, 2012 at 7:18 pm

    mmmm, sarateleeee. ce bine arata!! ai folosit ou de casa? sunt tare faine si galbene

    Reply
  8. Poliana says

    August 22, 2012 at 7:33 pm

    Corina, dada, eu mereu incerc sa folosesc oua de casa, au alta culoare, stii tu! Pupici πŸ˜‰

    Reply
  9. Ana says

    August 22, 2012 at 8:21 pm

    Arata BESTIAL! Cred ca sunt super delicioase, am salvat reteta si o voi face cat de curand :)

    Reply
  10. Top Cuisine avec Lavi says

    August 23, 2012 at 12:09 pm

    cat de bine ti-au iesit! fur reteta! ti-au crescut foarte bine!

    Reply
  11. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:26 am

    Buburuza, multumesc :*

    Reply
  12. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:26 am

    Simo, ma bucur ca-ti plac!! Pupici

    Reply
  13. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:27 am

    Laura draga, ma bucur mult ca-ti plac! Mare dreptate ai, se duc tare repede si nici nu-ti dai seama cum πŸ˜› Pupici

    Reply
  14. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:29 am

    Alice draga, multumesc frumos! Si eu stau prost cu timpul, la cate as vrea sa fac si ce putine reusesc…dar macar am reusit-o cu saratelele astea, ca de mult asteapta saracele sa fie facute :))

    Reply
  15. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:29 am

    Cristina…si mie imi plac, le-as face mai des, numai timp sa am! Pup

    Reply
  16. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:30 am

    Adnia, pai acum stiu…si data viitoare te chem la o portie, sau poate reusesti sa faci tu, vezi ce faci cu cuptorul ala! Pup

    Reply
  17. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:30 am

    Ana, ma bucur tare mult ca-ti plac, sa-mi dai de stire sa vad si eu cum ti-au iesit!!

    Reply
  18. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:31 am

    Lavi, multumesc frumos!! pup

    Reply
  19. Any says

    October 15, 2012 at 8:44 am

    Arata bine de tot si cred ca se duc repede! Pe curand!

    Reply
  20. Anonymous says

    May 21, 2013 at 2:09 pm

    buna..frumoase retete pe aici..am si eu o intrebare..cand zici ca amesteci cu untul rece te referi la unt in forma lui normala sau topit inainte si folosit dupa ce s-a racit?:-)multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 21, 2013 at 7:14 pm

      Anonim, untul trebuie amestecat/framantat rece in forma lui initiala cu ajutorul degetelor. Se va obtine un aluat nisipos, sfaramicios…nu compact. O seara frumoasa!

      Reply
  21. mika says

    December 2, 2015 at 3:28 pm

    Super delicioase…le-am gatit astazi.

    Reply
  22. Roxana says

    April 16, 2016 at 7:37 pm

    Buna seara,

    Se poate tine aluatul la frigider si peste noapte?! Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 18, 2016 at 9:28 am

      Buna Roxana. Sigur, aluatul se poate tine la frigider si peste noapte. A doua zi il scoti cu 10-15 minute inainte de a te apuca de lucru – asta pentru a-l putea intinde mai usor.

      Reply
  23. Lena says

    January 1, 2019 at 3:36 pm

    +++++++ super

    Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316