• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Blackberry cheesecake

Cheesecake

Blackberry cheesecake

Ca-mi place cheesecake-ul nu mai este un secret, si nu cred ca trece o luna fara sa incerc o combinatie noua. Β De data aceasta m-am gandit sa-l incerc cu mure, proaspete si parfumate. A fost o incercare reusita, iar dupa 2 zile n-a mai ramas nimic din el.

Blackberry cheesecake_3

Crusta:
250 gr biscuiti digestivi
50 gr alune de padure
100 gr unt

Filling:
200 gr mure
2 linguri zahar brun
400 gr crema de branza
500 gr branza de vaci (sa nu fie uscata)
250 ml smantana
200 gr zahar brun
4 oua mari
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie

Topping:
200 ml smantana pt frisca
2 lingurite zahar vanilat
mure

Blackberry cheesecake_1
Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut.

Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce ramanea nemancata, asa ca m-am pus repede pe treaba. Sa va spun si voua cum procedam.

Incepem cu murele, le spalam apoi le punem pe foc mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba cateva minute pana cand scade sosul, oprim focul si le dam la rece.

Pentru crusta macinam fin alunele, apoi punem si biscuitii in robot si continuam prcesul de macinare. Untul il topim separat, apoi il adaugam peste biscuitii si amestecam. Pregatim o tava cu diametrul 23-24cm, o tapetam cu hartie de copt peste care turnam amestecul de biscuiti. Acoperim fundul tavii dar urcam putin si pe laterale.

Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem baza pentru 10 minute, timp suficient pentru a ne apuca de umplutura.

Branza de vaci o mixam la blender impreuna cu smantana pana obtinem o pasta fina, adaugam crema de branza si zaharul si mai mixam 3 minute. Adaugam ouale cate unul pe rand, mixam bine dupa fiecare. la sfarsit punem esenta de vanilie si sucul de lamaie, apoi omogenizam.

Scoatem tava din cuptor, iar peste baza turnam 3/4 din compozitie. In restul de 1/4 punem piureul de mure si omogenizam, apoi turnam amestecul cu mure in valuri in tava. Dam la cuptor pentru o ora, la 160 grade.

Cand cheesecake-ul e gata il lasam la racit 2 ore la temperatura camerei apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.
Pentru toping e simplu, batem frisca bat si o dam la rece. Zdrobim cateva mure si pastram sucul. Ornam cheesecake-ul dupa preferinta, eu am pastrat cele mai frumoase mure pentru decorat.

Pofta buna!!

Blackberry cheesecake_2


24 Comments

« Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale
Saratele cu cascaval – The best of! »

Comments

  1. Cristina says

    August 20, 2012 at 9:00 pm

    Ca nu a ramas nimic sunt sigura… Dar cu poftele mele ce sa fac??

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    August 20, 2012 at 9:08 pm

    Greu de refuzat asa ceva.Pup!

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    August 21, 2012 at 5:31 am

    WoW!Arata Bestial!!!Bravo! hugs

    Reply
  4. Angelica says

    August 21, 2012 at 7:34 am

    E zuper dulcegaria ta Poliana!!!
    Arata ispititor de bine:-)))
    Pupic.

    Reply
  5. Monica says

    August 21, 2012 at 11:09 am

    arata excelent!!! mersi pt reteta :)

    Reply
  6. Laura Nechita says

    August 21, 2012 at 12:36 pm

    Ce sa mai…zic…nu mai zic nimic! admir cu varf si indesat, inghit in sec si plec lasand siroaie de apa in urma mea!
    te pupacesc
    PS. daca mai vii pe la mine, adu-mi si mie o feliuta ( a se citi felieeee mareee) :)))))

    Reply
  7. diamond says

    August 21, 2012 at 2:52 pm

    valei, arata de milioane!

    Reply
  8. Corina Ureche says

    August 21, 2012 at 4:01 pm

    Eu nu prea mananc dulciuri cu branza, nu prea imi plac. Insa cheesecake-ul tau arata atat de delicat incat n-as putea spune nu unei portii!

    Reply
  9. ophelia1983 says

    August 21, 2012 at 6:46 pm

    sa-li-vez! si guess what? la cuptor am si eu un cheesecake aromat! πŸ˜€

    Reply
  10. Simona says

    August 21, 2012 at 7:25 pm

    Waw… si-atat ca deja sunt lesinata!!

    Reply
  11. Mare Maria says

    August 22, 2012 at 7:31 am

    Doamne …..ce bine arata:)!!!!! Yammy..e minunat !!!

    Reply
  12. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:02 pm

    Cristina, va trebui sa executi si tu o treaba de asta πŸ˜›

    Reply
  13. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:02 pm

    Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pupici

    Reply
  14. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:02 pm

    Buburuza,multumesc!! Pup

    Reply
  15. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:04 pm

    Angelica, ma bucur tare mult ca-ti place!! Pupici

    Reply
  16. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:04 pm

    Monica, ma bucur ca-ti place!! πŸ˜‰

    Reply
  17. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:05 pm

    Laura, eu ce sa mai zic?? Ma bucur ca-ti place, si incerc sa rezolv treaba si cu feliuta πŸ˜‰ Pup

    Reply
  18. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:05 pm

    Diamond, multumesc!

    Reply
  19. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:06 pm

    Corina, branza e printre preferatele mele in materie de dulciuri. Cheesecake-ul e un desert fin, abia daca simti ca e cu branza! Pup

    Reply
  20. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:06 pm

    Ophelia, abia astept sa-l vad pe al tau!! πŸ˜‰

    Reply
  21. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:07 pm

    Simona, ma bucur ca-ti place πŸ˜›

    Reply
  22. Poliana says

    August 22, 2012 at 2:09 pm

    Maria, ma bucur multa ca-ti place!! Pupici

    Reply
  23. Anonymous says

    August 24, 2012 at 7:27 am

    buna ai un bog minunat reteta arata fff bine as avea o intrebare daca nu te superi cite oua ai pus in crema succes in continuare cu drag ely

    Reply
  24. Poliana says

    August 24, 2012 at 7:56 am

    Ely, multumesc frumos!! Ma bucur mult ca-ti place! Bag de seama ca am uitat sa pun cantitatea de oua, scuzele mele πŸ˜€ 4 sunt la numar, am modificat si in reteta. Multumesc frumos pentru atentionare!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316