• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tort de ciocolata fara gluten

Uncategorised

Tort de ciocolata fara gluten

Tortul cu ciocolata a fost primul tort pe care l-am mancat cu placere de cand ma stiu. Si aici vorbesc despre tortul acela simplu cu un blat pufos de cacao usor insiropat, si o crema fina de ciocolata. La prima vedere ar parea banal, insa ingredientele simple sunt cele care fac mancarea cea mai buna. Iar aici vorbim despre ingrediente putine, insa suficiente pentru a face un tort de ciocolata perfect.

Reteta aceasta o faceam cu mami, pe vremea cand stateam langa ea prin bucatarie. Imi placea sa ajut la toate, dar cel mai mult imi placea sa mananc crema ramasa in castron dupa ce ornam tortul. In reteta de azi am pastrat crema delicioasa si blatul pufos, dar am inlocuit faina cu mix patiserie Dr. Schar.

Si acesta reteta a tortului cu ciocolata fara gluten participa in campania “Gateste romaneste si fara gluten cu Schar” organizata de Ruxandra si Dr. Schar. Detalii despre campanie gasiti aici.

Tort de ciocolata fara gluten_4

Ingrediente

Blat

6 oua

6 linguri mix patiserie Dr Schar

6 linguri zahar

2 linguri cacao

2 linguri apa

3 linguri ulei

1/2 lingurita praf de copt

Sirop

50 gr zahar brun

150 ml apa

Crema

100 ml lapte

100 ml smantana pentru frisca

4 galbenusuri

1/2 pastaie de vanilie

50 gr zahar

200 gr ciocolata neagra

200 gr unt

Tort de ciocolata fara gluten_2

Preparare

Blat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm diametru.

Punem ouale, zaharul si un praf de sare in bolul de la mixer. Mixam pana cand ouale se albesc la culoare si isi tripleaza volumul. Va dura in jur de 10 minute. Separat amestecam faina fara gluten cu cacaoa.

Adaugam uleiul si apa, mai amestecam putin. Oprim mixerul. Ingredientele uscate le incorporam usor, cu miscari de jos in sus. Avem grija sa pastram cat mai mult volum. Turnam compozitia in tava si nivelam usor. Coacem blatul timp de 30 de minute, apoi il scoatem pe un gratar la racit.

Cand s-a racit complet il taiem in 3 blaturi egale.

preparare

Sirop.

Am simplificat treaba la sirop. Am folosit zahar brun si apa, pentru a-i da siropului gustul de caramel, fara a mai carameliza zaharul. Simplu si usor.

Crema.

Punem laptele si smantana intr-o craticioara pe foc mic. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam putin lapte peste galbenusuri, apoi turnam toata compozitia inapoi in cratita. Lasam pe foc pana se ingroasa usor, fara a fierbe.

Ciocolata o rupem bucati si o punem intr-un bol. Adaugam crema de oua peste ea si amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit.

Untul la temperatura camerei il mixam pana cand devine cremos. Adaugam cate o lingura din crema de ciocolata si mixam usor. Procedam la fel pana cand incorporam toata crema de ciocolata in unt.

Tort de ciocolata fara gluten_5

Asamblare.

Insiropam fiecare bucata de blat cu o pensula. Asezam o bucata de blat pe un platou. Punem 2-3 linguri de crema si nivelam. Procedam la fel cu celelalte bucati de blat. Crema ramasa o vom folosi ca sa imbracam tortul si sa-l ornam.

Dam tortul la rece pentru 3-4 ore, pentru a se intari crema. In momentul servirii este bine sa il lasam 10 minute la temperatura camerei inainte de a-l taia.

Este un tort de ciocolata fara gluten incredibil de bun, aromat si delicat. Ciocolata este bine scoasa in evidenta, iar iubitorii de ciocolata se vor indragosti de acest tort. Enjoy!

Tort de ciocolata fara gluten_3
Tort de ciocolata fara gluten_6
Tort de ciocolata fara gluten_1


5 Comments

« Placinta cu branza si leurda – fara gluten
Pasca cu smantana si ciocolata »

Comments

  1. irenalana says

    March 26, 2017 at 7:03 am

    How much regular flour should I use instead of that patisserie mix?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2017 at 11:57 am

      Hi. You should use the same amount of flour.

      Reply
  2. Tratament impotriva capuselor says

    March 26, 2017 at 5:33 pm

    Iubesc torturile de ciocolata in orice varianta! Daca as putea, as face unul in fiecare zi!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 2, 2017 at 12:15 pm

      Si eu iubesc torturile.Mi-ar place sa am mai mult timp pentru ele :)

      Reply
  3. Anca says

    April 8, 2017 at 6:28 am

    Smantana pt frisca cand o folosim ?

    Reply

Leave a Reply to Anca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316