Prajitura Boema este o prajitura pe care am consumat-o des din cofetarii, dar pe care nu am prea facut-o la mine in bucatarie. Cel putin pana acum, pentru ca in sfarsit am reusit sa sparg gheata si am facut aceasta minunata prajitura. Si ca sa fie si mai interesant experimentul, am folosit faina fara gluten de la Dr Schar.
Rezultatul e laudabil. O prajitura fina cu blat pufos si plin de cacao, insiropata, multa crema de ciocolata si nelipsitul fondant. Aduce foarte mult cu ce gasim in cofetariile traditionale, insa ingredientele proaspete si naturale fac diferenta. Lipsa glutenului nu influenteaza gustul, doar sporeste finetea blatului. In acelasi timp face posibil ca aceasta prajitura sa fie consumata si de catre cei cu intoleranta la gluten.
Inscriu aceasta delicioasa prajitura in “Gateste romaneste si fara gluten cu Schar” organizata de Ruxandra si Dr. Schar. Detalii despre campanie gasiti aici.
Ingrediente
Blat
4 oua
4 linguri Mix Patiserie Dr Schar
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri cacao
Sirop
100 gr zahar brun
250 ml apa
1 lingurita extract vanilie
10 gr ciocolata neagra
Crema
250 gr unt
100 ml lapte
3 galbenusuri
200 gr ciocolata neagra
100 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
Fondant
500 gr zahar
200 ml apa
50 gr glucoza lichida
2 linguri cacao
Decor
300 ml frisca
1 lingurita zahar vaniliat
2 linguri zahar pudra
Preparare
Blat.
Sirop.
Crema.
Fondant.

Asamblare.

O prajitura cu un sublim parfum,ce ne aminteste de vremurile tineretii.
Multumesc Olivia, ma bucur ca-ti place!