• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Placinta cu branza si leurda – fara gluten

Uncategorised

Placinta cu branza si leurda – fara gluten

Placinte cu branza si leurda, in varianta fara gluten.

Placintele sunt preferatele copilariei mele, in special cele facute pe lespede. Cu cat mai multa branza au, cu atat mai ispititoare pentru mine. Verdeata nu ma deranjeaza deloc. Ceapa verde, spanac, marar, leurda, usturoi, toate imi plac. Pentru acesta reteta am ales sa combina spanacul cu leurda, ceapa verse si usturoiul. Cam toate preferatele mele. Si stim cu totii ca este o combinatie ce merge foarte bine cu branza de oi, cu gust puternic…asa cum il are la inceputul primaverii.

Aluatul l-am facut simplu. In loc de faina, de data aceasta, am folosit Bread Mix de la Dr. Schar, faina fara gluten. Da, este o faina care nu are deloc grau sau alte ingrediente ce contin gluten, insa se comporta minunat in aluaturile de placinta. Urmeaza sa o testez si in varianta de paine. Sunt convinsa ca va fi la fel de grozava painea, asa cum e acest aluat de placinta.

Aceste placinte cu branza si leurda ( fara gluten ) le inscriu in campania “Gatim romaneste si fara gluten cu Schar” organizata de Ruxandra si Dr. Schar. Mai multe detalii despre aceasta campanie gasiti aici. In continuare va invit sa studiati si incercati aceasta reteta minunata. Enjoy!

Placinta cu branza si leurda - fara gluten

1. Ingrediente

Aluat

450 gr mix Bread Dr Schar

250-300 ml apa calduta

5 gr drojdie uscata fara gluten Dr Schar

1 lingurita sare

1 lingura otet

2 linguri ulei

Umplutura

400 gr branza de oi

100 gr spanac tocat

1 legatura leurda

3 catei ustoroi

2 cepe verzi

sare, piper

ou pentru uns

Pan Grati Dr Schar

Placinta cu branza si leurda - fara gluten

2. Preparare

Aluat.

Punem bread mixul Dr Schar intr-un bol. Adaugam sarea si drojdia uscata si amestecam usor cu un tel. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Incepem cu 250 ml apa, daca mai este nevoie, completam ulterior. Cand aluatul e omogen si nelipicios adaugam uleiul si lingura de otet. Amestecam bine pana la incorporarea completa. Acoperim aluatul cu un prosp si il lasam la odihnit pentru jumatate de ora.

Umplutura.

Umplutra e simpla si la indemana oricui. Se pot folosi ingrediente proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon cu leurda si spanac.

Asadar, dupa ce am spalat si oparit spanacul, il scurgem bine de apa. Cantarim 100 de grame si il tocam marunt. Leurda nu o vom opari, o vom toca marunt asa proaspata cum e.

Curatam usturoiul, il zdrobim apoi il punem peste verdeturi. Amestecam. Adaugam branza de oaie. Amestecam din nou.

Asamblare

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, infainta. Il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o intindem intr-o fasie lunga de 40 cm si lata de 7-8 cm. Trebuie sa obtinem o fasie rotunda. Punem un sfert din umplutura intr-o fasie de-a-lungul aluatului. E bine ca umplutura sa o punem mai in centru. Ungem marginile aluatului cu ou, si le aducem peste umplutura. Apasam bine.

Ruloul rezultat il punem in tava sub forma de spirala. Procedam la fel cu celelalte bucati de aluat. Fiecare rulou il punem in continuarea celuilat, astfel ca sa obtinem o spirala mare si frumoasa.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem spirala cu ou. Presaram deasupra pesmet Dr. Schar . Introducem tava in cuptor si coacem spirala pentru 30-35 de minute.

Scoatem placinta din cuptor si o lasam in tava la racorit. Mirosul este imbietor, dar placinta e fierbinte. Asteptam 15 minute dupa care putem sa o portionam si o servim cu pofta. Enjoy!

Placinta cu branza si leurda - fara gluten

 


3 Comments

« Prajitura cu branza si bezea – fara gluten
Tort de ciocolata fara gluten »

Comments

  1. mikaela says

    March 21, 2017 at 10:57 am

    Imi place ca, spre deosebire de alte retete de placinte,se limiteaza la doar 2 linguri de grasime.As face spirala asta cu branza si stafide(imbatate un pic in rom).;)

    Reply
  2. Elena says

    February 22, 2019 at 2:33 pm

    Imi place blogul tau. BRAVO! Felicitari.

    Reply

Trackbacks

  1. 20 de retete de baza pentru celiacii incepatori | Celiaci.ro says:
    February 28, 2018 at 10:04 am

    […] Vezi reteta intreaga aici.  […]

    Reply

Leave a Reply to 20 de retete de baza pentru celiacii incepatori | Celiaci.ro Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316