• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajitura cu branza si bezea – fara gluten

Uncategorised

Prajitura cu branza si bezea – fara gluten

Prajiturile traditionale, facute in casa, imi sunt tare dragi. Ele mereu reusesc sa trezeasca amintiri din vremurile copilariei. Amintiri frumoase, care ma fac sa zambesc cu drag. Ele sunt prajituri simple, de regula, dar gustul este de apreciat tocmai prin aceasta simplititate si bunatate.

Prajitura cu branza si bezea are preferata mea in copilarie. Atunci eram mai mult prietena cu branza decat cu ciocolata. Intre timp gusturile s-au schimbat, dar aceasta prajitura a ramas in topul preferintelor. O prajitura cu aluat de tarta, crema de branza si bezea dulce si crocanta. Un deliciu. O prajitura fina, care se topeste in gura. O prajitura care am recreat-o acum pentru campania “Gatim romaneste si fara gluten”. Campania este sprijinita de produsele fara gluten Dr. Schar si Ruxandra Micu, mai multe detalii despre aceasta campanie gasiti aici.

Si pentru ca mi-a fost greu sa ma abtin, am imbogatit aceasta prajitura cu o crema fina de lamaie, anume lemon curd. Lamaia i-a dat prospetime, culoare si o aroma minunata. In loc de aluat fraged pentru crusta am folosit biscuiti fara gluten Dr. Schar. Pentru a simplifica lucrurile. Iar bezeaua am imbogatit-o cu o crema de branza. Nu m-am putut abtine…

Prajitura cu branza si bezea

Crusta

250 gr biscuiti Dr Schar Maria normali

125 gr biscuiti digestivi Dr Schar

150 gr unt

30 gr migdale

2 linguri lapte

1 lingurita extract de vanilie

Umplutura

600 gr branza proaspata de vaci

300 gr smantana grasa

150 gr zahar

5 oua medii

2 linguri suc de lamie

1 lingurita extract vanilie

Crema

200 gr lemon curd

300 gr crema de branza

50 ml lapte

5 gr gelatina

4 albusuri

200 gr zahar

40 ml apa

Decor

lemo curd

bezea

prajitura cu branza si bezea_4

Crusta. Punem biscuitii in robotul de bucatarie. Ii macinam fin. Untul il topim la foc mic si il adaugam peste biscuiti. Adaugam, laptele, vanilia si migdalele macinate. Omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/30 cm dimenisuni. Punem biscuitii in tava si nivelam. Apasam cu dosul unui pahar.

Crema de branza. Punem branza proaspata de vaci si smantana in robot. Mixam pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie. Mixam pana la omogenizare. Turnam crema peste crusta si dam la cuptor. Coacem prajitura timp de 35-40 minute, la foc mic ( 160 de grade ).

Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor. Dupa 1 ora o scoatem din cuptor si o dam la rece.

Prajitura cu branza si bezea

Acoperim prajitura cu un strat fin de lemon curd. Ii va da o aroma minunata. Reteta de lemon curd o gasiti aici.

Pregatim bezeaua.  Retata de bezea italiana o gasiti aici. Punem un sfert din bezeaua rezultata intr-un pos cu varful stelat. Posam mici stelute intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Dam bezelele la cuptor pentru o ora, la 110 grade Celsius.

Crema de branza o punem pe foc impreuna cu laptele. Gelatina o punem la hidratat in apa rece, in 3-4 linguri de apa. Cand crema de branza e calduta, oprim focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine. Dam crema la rece pana ajunge la temperatura camerei.

Incorporam bezeaua ramasa in crema de braza. Amestecam usor cu miscari de jos in sus. Punem aceasta crema peste prajitura. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore, pana capata fermitate crema.

In momentul servirii o decoram cu lemon curd si cu bezele. Este un deliciu, rasfat total!

Prajitura cu branza si bezea


Leave a Comment

« Prajitura cu mousse de branza si bergamota
Placinta cu branza si leurda – fara gluten »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316