Tartele cu ciocolata sunt extrem de bune atat in varianta de post cat si in varianta normala, cu produse lactate. Tocmai de aceea trebuie sa incercati si aceasta reteta delicioasa de tarte de post cu ciocolata. Aluatul este simplu de facut. In loc de unt am folosit ulei vegetal, in cantitati putin mai reduse. Se poate folosi si ulei de cocos, daca va este pe plac. Cu siguranta va rezulta un aluat delicios. Umplutura este perfecta pentru iubitorii de ciocolata. Are din plin! Si pe langa ciocolata ii putem adauga aromele preferate: vanilie, cafea sau migdale. Rezulta un dulce delicios de post, enjoy!
Aluat
200 gr faina alba
100 gr faina integrala
80 ml ulei
50 gr zahar pudra
1/2 lingurira sare
lapte de cocos
Crema
300 ml lapte de cocos
3 linguri amidon
200 gr ciocolata neagra
50 gr zahar
Faina alba, faina integrala, zaharul pudra si sarea le punem intr-un bol incapator. Amestecam usor cu un tel. Facem o adancitura in centru si adaugam uleiul si 50 ml lapte de cocos pentru inceput. Incepem sa framantam. Daca aluatul mai necesita lichid atunci vom mai adauga laptele treptat. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dam aluatul la rece pentru o ora.
Ungem 6 forme rotunde de tarte. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-un strat subtire de 0.3 cm. Decupam cercuri si le punem cu grija in formele de tarte. Apasam usor, le indreptam si le intepam cu furculita din loc in loc. Le dam la rece pentru 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Cand cuptorul este incins punem tartele la copt. Le coacem timp de 20-25 de minute, pana cand sunt rumenite frumos, dar nu foarte puternic.
Crema. Punem laptele de cocos pe foc. Adaugam zaharul peste lapte. Separat amestecam amidonul cu doua linguri de apa. Cand laptele e fierbinte punem cateva linguri peste amidon. Rasturnam amidon peste laptele de cocos fierbinte si lasam crema pe foc mediu pana se ingroasa. Oprim focul si amestecam bine.
Ciocolata o rupem bucatele si o adaugam peste crema fierbinte. Amestecam bine pana la omogenare. Pentru aroma putem adauga esenta de vanilie/migdale/cafea.
Sunt niste tarte grozav de bune. Se pot consuma chiar si in afara postului, gustul minunat le face irezistibile. Enjoy!
O reteta binevenita in aceasta perioada.O primavara frumoasa!
Multumesc sunt foarte frumoase si cu siguranta delicioase…..