Rulada zebra cu zmeura si menta – am facut-o pentru ca mereu mi-am dorit sa fac o rulada zebra. Acesta a fost motivul principal- dorinta de a experimenta. Al doilea motiv a fost pentru ca arata foarte bine. E o rulada eleganta fara prea mult efort. Umpluturile pot fi diverse. Eu am ales o umplutura racoroasa: menta si zmeura. Plus o crema fina de branza. Este o combinatie clasica, dar una dintre cele mai bune. Iar cand ne dorim o prajitura rapida, frumoasa si gustoasa, cred ca este una din cele mai bune alegeri.
Blat
4 oua mari
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
2 linguri ulei
1 praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
Crema
200 gr zmeura
4 linguri zahar
200 gr crema de branza
100 gr smantana pentru frisca
1 lingurita extract de menta
Decor
50 gr ciocolata neagra
zmeura proaspata
Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de diametru 30/40cm.
Punem ouale, zaharul si un praf de sare in bolul de la mixer. Mixam pana cand ouale se albesc la culoare si isi tripleaza volumul ( cel putin ). Va dura in jur de 10 minute. Separat amestecam faina cu cacaoa.
Adaugam uleiul in fir subtire si mai amestecam putin. Oprim mixerul si incorporam faina cu miscari de jos in sus. Avem grija sa pastram cat mai mult volum. Jumatate de compozitie o amestecam cu cacaoa, iar cealalta jumatate cu vanilia.
Turnam cele doua compozitii in doua posuri. Incepem sa trasam linii oblicein tava cu compozitia din pos. Incepem cu partea alba, si intre fiecare linie lasam un spatiu. Umplem spatiile goale cu compozitia cu cacao. Dam tava la cuptor. Coacem blatul timp de 15 de minute, apoi il scoatem pe un gratar.
Dupa 2-3 minute rasturnam blatul pe hartie de copt. Il rulam cu tot cu hartie de copt si il lasam la racit.
Punem zmeura la macerat impreuna cu 3 linguri suc de lamaie si 2 linguri de zahar. Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita de zahar pudra vanilat. Crema de branza o amestecam cu celelalte doua linguri de zahar ramase si cu extractul de menta. Incorporam apoi frisca, cu miscari de jos in sus.
Asamblare. Desfacem usor rulada. Punem zmeura macerata, uniform, pe suprafat blatului. Deasupra intindem crema de branza. Rulam inapoi prajitura si o dam la rece. Dupa 1-2 ore topim ciocolata nragra. Intindem o fasie subtire in partea de sus a ruladei. Decoram cu zmeura. Servim in portii generoase.
Leave a Reply