• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Cornuri bicolore pufoase cu ciocolata

Aluat dulce

Cornuri bicolore pufoase cu ciocolata

Imi plac pufoseniile gustoase facute la cuptor. Imi plac la nebunie si aceste cornuri bicolore pufoase cu umplutura de ciocolata, migdale, portocala si stafide. Cu o umplutura aromata ce ma duce cu gandul la serile reci de iarna, cand iti doresti sa ajungi acasa si sa te rasfeti cu ceva bun, cald si cu un miros imbatator. Un miros de aluat dulce, copt. Un miros fin si aromat de portocala cu note subtile de vanilie, ciocolata si migdale. Sunt delicioase aceste cornuri, iar aluatul lor pufos te face sa nu te mai saturi de ele. Se fac simplu si multumesc intreaga familie. Enjoy!

Cornuri bicolore pufoase cu ciocolata

Ingrediente

800 gr faina

30 gr cacao + doua linguri lapte

3 oua

80 gr unt

1 lingura ulei

350 ml lapte + 20 gr drojdie

1/2 lingurita sare

1 lingurita zahar vanilat

3 linguri zahar

Umplutura

150 gr ciocolata

100 gr stafide

50 gr migdale

coaja rasa de portocala

Cornuri bicolore pufoase cu ciocolata

Aluat. Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu furculita apoi adaugam sarea,  zaharul si zaharul vaniliat. Untul il topim la foc mic. Cacaoa o amestecam cu doua linguri de lapte sa facem o pasta.

Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii. Turnam si amestecul de oua, untul topit si incepem sa framantam. Continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. La final adaugam lingura de ulei si framantam pana la omogenizare.

Impartim aluatul in doua. O jumatate o punem intr-un vas, presaram putin faina si acoperim cu folie. Cealalta jumatate o amestecam cu pasta de cacao, pana la omogenizare. Punem si acest aluat intr-un vas, presaram faina apoi acoperim cu folie.

Lasam aluaturile la dospit pentru o ora la loc caldut, ferit de curenti.

Umplutura. Ciocolata o tocam grosier. La fel procedam cu migdalele. Stafidele le lasam la macerat in apa calduta. Portocala o slama bine, o stergem cu un servetel curat si razuim fin coji aromate.

Scoatem aluatul alb si il intindem intr-un dreptunghi de 50/50cm dimensiuni. Procedam la fel cu partea maro a aluatului. Punem partea maro peste cea alba si mai intindem putin, pentru a lipi cele doua aluaturi. Taiem tringhiuri mari din aluat. Pe latura mai ingusta a triunghiului punem umplutura: ciocolata, migdale, coaja de portocala si stafide scurse de apa. Rulam aluatul astfel incat sa formam un corn.

Procedam la fel pana terminam aluatul. Punem cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si le mai lasam jumatate de ora la dospit.

Intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade. Dupa ce au dospit cornurile, le bagam la cuptor si le coacem pentru 25-30 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor si le lasam jumatate de ora la racit. Apoi putem sa le servim cu pofta langa o cana de lapte cald, sau iaurt rece.

Cornuri bicolore pufoase cu ciocolata


Leave a Comment

« Rulada zebra cu zmeura si menta
Savarine cu cimbru si roscove »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316