Nu cred ca trece o luna din an fara sa fac macar un cheesecake. Fie el copt, fie la pahar, fie un cheesecake la rece, cheesecake-ul ramane printre deserturile mele preferate. Si adevar este ca, cu cat il faci mai des, cu atat iese mai bun. Experimentand, exersand, degustand putem ajunge la cea mai buna varianta a acestui desert atat de mediatizat. Iar pentru acest cheesecake cu jeleu de mure si cimbrisor pot sa spun ca am ajuns aproape de perfectiune. O crusta frageda cu aroma de nuca, o crema usoara si delicata de branza cu lapte de cocos. Deasupra putem intalni un minunat jeleu de mure aromatizat cu cimbrisor. Deliciu!
Cheesecake
200 gr biscuiti digestivi
50 gr nuci
70 gr unt topit
200 ml lapte de cocos
800 gr crema de branza
150 gr zahar
4 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
1 praf sare
Dulceata
200 gr mure
50 gr apa
50 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita cimbrisor uscat
Timp de preparare: 30 minute Timp de coacere:40 minute Nr portii: 12
Cheesecake. Nucile le macinam fin in robot, adaugam biscuitii peste ele si le mai macinam putin. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste amestecul de biscuiti si nuci si omogenizam.
Jeleu de mure. Maruntim bine cimbrisorul uscat. Murele le spalam si le punem intr-o cratita pe foc mediu. Adaugam apa, zaharul si cimbrisorul. Amestecam bine si lasam sa fiarba 5 minute. Dupa 5 minute trecem murele prin blender si le punem din nou pe foc. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute, pana scade lichidul si ramane o pasta.
Turnam jeleul peste cheesecake si il dam din nou la rece pentru 3-4 ore, pana se intareste suficient de bine. Il portionam cu ajutorul unui cutit fierbinte. Fiecare felie din acest cheesecake cu jeleu de mure si cimbrisor va oferi un gust minunat si un contrast superb de culori. Enjoy!
Leave a Reply