• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Briose cu caramel si nuci pecan

Muffins/Cupcakes

Briose cu caramel si nuci pecan

Briosele sunt printre cele mai indragite prajituri de catre cei mici ai mei. Iar eu le fac briose de multe ori pentru ca stiu ca sunt prajituri rapide, dragute si gustoase. Pe langa asta, ele pot fi ornate in diferite feluri atractive pentru copii. De multe ori fac briose sarate, cu branza, spanac sau alte combinatii. Insa uneori este nevoie si de varianta lor dulce. Si atunci, acel dulce prefer sa fie cat mai gustos. Ciocolata si caramelul se stie deja ca este una din cele mai delicioase  si dulci combinatii. Dar, daca folosim o ciocolata neagra, de calitate, vom putea echilibra gustul de dulce. In final vom avea  aceste briose cu caramel si nuci pecan, moi, pufoase, cu textura umeda si arome delicioase si un gust fin de ciocolata.

Briose cu caramel si nuci pecan_

Ingrediente

35 gr cacao

180 ml apa fierbinte

85 gr ciocolata neagra

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1 praf de sare

2 oua mari

70 ml ulei

2 linguri iaurt

150 gr faina

1 lingurita extract de vanilie

120 gr zahar

50 gr nuci pecan

50 gr caramel

Glazura

100 gr caramel ( reteta aici )

50 gr ciocolata neagra

nuci pecan

Timp de preparare: 60 min. Timp de coacere: 25 min Nr portii: 12

Briose cu caramel si nuci pecan

Briose. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra. Lasam la rece. Intr-un bol incapator punem ingredientele uscate:  faina, bicarbonatul, sarea, zaharul si praful de copt. Amestecam usor cu un tel.

Separat amestecam uleiul cu ouale, iaurtul si vanilia. Adaugam si crema de ciocolata racita. Omogenizam compozitia.

Punem ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam pana la omogenizare. Ne folosim de un tel sau o spatula. La final incorporam caramelul si nucile pecan tocate marunt.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade). Pregatim o tava cu 12 forme de muffins. Putem sa le tapetam cu hartiute de copt sau le ungem cu unt si apoi tapetam cu faina.

Umplem formele pana la 3/4 din capacitate. Coacem prajiturile timp de 20-25 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.

Glazura.

O varianta grozava de caramel gasiti la reteta de biscuiti fragezi cu caramel si bezea.

Incalzim usor caramelul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana la omogenizare apoi oprim focul. Lasam glazura o jumatate de ora la odihna apoi putem sa o turnam peste briose. Le decoram cu bucati de ciocolata si nuci pecan. Enjoy!

Briose cu caramel si nuci pecan


5 Comments

« Blondies cu lapte condensat
Cheesecake cu jeleu de mure si cimbrisor »

Comments

  1. Irina says

    March 3, 2017 at 12:04 am

    Caramelul se poate inlocui cu lapte condensat caramelizat?
    Multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 5, 2017 at 1:37 pm

      Buna Irina, da se poate inlocui.

      Reply
  2. irina says

    March 7, 2017 at 1:52 am

    Mulțumesc Paula o sa le încerc curand.
    O prietena mi-a cerut pt ziua ei un tort cu ciocolata, poți te rog sa-mi recomanzi unul?
    Ai atât de multe și mi-e tare greu sa aleg unul din gramada de minunatii!
    Mulțumesc frumos și La Mulți Ani pt 8 Martie!

    Reply
  3. irina says

    March 18, 2017 at 12:29 am

    Foarte bune!
    Mulțumesc pt reteta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 18, 2017 at 12:32 pm

      Ma bucur mult Irina! Te mai astept cu impresii!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316