• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu ciocolata, cafea si tonka

Torturi Retete Green Sugar

Tort cu ciocolata, cafea si tonka

Dulciurile fara zahar nu mai sunt un lucru imposibil de realizat. Multumita Green Sugar ne putem delecta cu deserturi minunate, delicioase insa cu mai putine calorii si chiar mai sanatoase. Acest tort cu ciocolata, cafea si tonka este unul din acele deserturi realizate fara zahar. Zaharul l-am inlocuit complet cu indulcitor din stevie rebaudiana, fara insa a schimba deloc gustul desertului realizat. Si a iesit o minunatie de tort! Un blat fin de migdale cu o crema de ciocolata aromata cu tonka. Urmeaza un mousse de cafea fin si energizant. Pentru a da un plus de prospetime acestui tort am folosit gem de visine fara zahar, peste care am presarat un crumble delicios si aromat de migdale. Tortul este imbracat apoi intr-un mousse delicios de ciocolata si decorat, binenteles, tot cu ciocolata.

Este un tort minunat pe care l-am pregatit pentru competitia Green Sugar Blogger 2016. Un tort plin de arome si texturi, care sper sa va fie pe plac atat voua cat si juriului. Enjoy!

Tort cu ciocolata, cafea si tonka

Blat

1 ou

2 linguri faina de migdale

2 linguri Green Sugar pulbere

1 lingura ulei

Crema de ciocolata si tonka

100 gr ciocolata neagra

200 ml smantana pentru frisca

2 linguri Green Sugar pulbere

1 pastaie tonka

1 lingurita extract de vanilie

 

Mousse de cafea

100 ml smantana pentru frisca

50 ml cafea

4 linguri Green Sugar pulbere

300 ml smantana pentru frisca

1 lg-ta Green Sugar pudra

5 gr gelatina

Strat crocant

40 gr migdale

20 gr unt

20 gr Green Sugar pulbere

Mousse de ciocolata

200 gr ciocolata neagra

400 ml smantana pentru frisca

2 linguri Green Sugar pulbere

1 lingurita extract de vanilie

5 gr gelatina

1 lingura Green Sugar pudra

Tort cu ciocolata, cafea si tonka

Blat. Mixam oul cu un praf de sare si cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Incorporam usor uleiul si faina de migdale.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 16cm diametru. Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 12-13 minute, pana cand se rumeneste usor. Il scoatem pe un gratar la racit.

Tort cu ciocolata, cafea si tonka

 

Crema de ciocolata si tonka. Incalzim 100 ml smantana impreuna cu Green Sugar pulbere pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele si pastaia de tonka macinata fin. Amestecam bine. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita Green Sugar pudra pana devine spumoasa. O incorporam in crema de ciocolata  cu miscari de jos in sus.

Tapetam o tava de 16 cm diametru cu folie de acetat. Punem blatul de migdale ( il nivelam daca e cazul ) iar deasupra crema de ciocolata. Nivelam si dam la rece.

Mousse de cafea.Incalzim 100 ml smantana si cafeaua la foc mic. Oprim focul cand amestecul e cald bine. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. O lasam 5 minute deoparte apoi o adaugam peste cafea. Punem si Green Sugar pulbere si amestecam bine. Dam amestecul la rece. Cand va capata consistenta unei creme va fi bun de folosit.

Restul de smantana il batem bine impreuna cu Green Sugar pudra. Cand obtinem o frisca bat ne oprim. Incorporam frisca in crema de cafea cu miscari usoare, de jos in sus. Punem mousse-ul de cafea peste crema de ciocolata. Dam din nou la rece pentru o ora.

Tort cu ciocolata, cafea si tonka

Strat crocant. Amestecam migdalele macinate cu Green Sugar pulbere si untul. Punem aluatul nisipos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem acest crumble timp de 10 minute la 180 de grade.

Punem gem de visine peste mousse-ul de cafea iar deasupra presaram crumble. Dam tortul din nou la rece pana cand se intaresc bine cremele.

prep_tort de ciocolata,cafea si tonka_1

Mousse de ciocolata. Incalzim 200 ml smantana pentru frisca pana la punctul de fierbere. Adaugam Green Sugar pulbere si amestecam. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine.

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de ciocolata si amestecam bine. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita de Green Sugar pudra pana devine spumoasa. O incorporam in crema de ciocolata cu miscari de jos in sus. Punem crema in pos.

Tort cu ciocolata, cafea si tonka

Scoatem cu grija cercul detasabil al tavii de 16 cm. Desprindem folia de acetat . Pregatim o alta tava, sau un inel, de 20 cm diametru si il tapetam din nou cu folie de acetat. Punem tortul de 16 cm in mijlocul tavii. De jur imprejur vom umple golurile cu mousse-ul de ciocolata din pos. Nivelam apoi si dam la rece pentru 4-5 ore.

Dupa ce a stat suficient la frigider, scoatem inelul si folia de acetat din jurul tortului. Decoram tortul cu spray de ciocolata velvet, fasii de ciocolata si trufe de ciocolata ( fara zahar ). Servim cu pofta!

Tort cu ciocolata, cafea si tonka


4 Comments

« Biscuiti fragezi cu bezea si caramel
Strawberry Trifle »

Comments

  1. Placinta Oana says

    June 13, 2016 at 7:42 am

    Waw…ce bine arata! Deja imi ploua in gura! 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 15, 2016 at 6:57 pm

      Multumesc mult Oana! :*

      Reply
  2. Monica Irimia says

    June 15, 2016 at 12:35 pm

    Ne puteti da si cantitatile in zahar, pentru asctia care preferam the old fashion way? :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 15, 2016 at 6:58 pm

      Monica, poti sa folosesti zahar normal in aceeasi cantitate ca si indulcitorul. Raportul este de 1 la 1. Seara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316