• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu crema de lamaie si capsune

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu crema de lamaie si capsune

Tartele cu fructe sunt printre preferatele mele in momentul in care vine caldura. O tarta cu crema de lamaie si capsune vine sa sustina peferintele mele si mai ales sa incante simturile cu combinatia de arome. Blatul pufos de vanilie este intregit de o crema fina si aromata de lamaie.

Deasupra tartei avem fructe proaspete, dulci, zemoase si colorate. Avem capsune, bune si carnoase. Avem capsune pline de culoare si savoare. Sunt minunate aceste capsune intr-o tarta. Sunt minunate intr-o tarta cu crema de lamaie. Dulceata capsunelor se imbina perfect cu gustul acrisor si racoros al lamaiei. Asadar, aceasta tarta cu crema de lamaie si capsune este proaspata si minunata! Perfecta pentru o zi de primavara.

Tarta cu crema de lamaie si capsune

Un blat de tarta pufos

reteta de tarta cu fructe de padure

Crema de lamaie

250 ml lapte

50 ml suc de lamaie

coaja rasa de lamaie

4 galbenusuri

100 gr zahar

30 gr amidon

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

Decor

400 gr capsune

1 lingura gem de caise

Tarta cu crema de lamaie si capsune

Blatul de tarta il puteti face dupa reteta de la tarta cu crema de vanilie si fructe de padure. Iese un blat minunat, pufos si aromat. Sau, daca sunteti grabiti ( sau primiti un blat cadou ) puteti sa folositi un blat gata facut de la Lidl, care este grozav de bun!

Crema de lamaie. Punem laptele si coaja de lamaie pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luam crema de lamaie de pe foc si adaugam sucul de lamaie. O acoperim cu o folie alimentara apoi o dam la rece.

Punem blatul de tarta pe un platou. Intindem deasupra crema fina si delicioasa de lamaie.

Capsunele le spalam si le stergem cu prosoape de hartie. Le taiem felii. Ornam tarta cu feliile de capsune in forma radiala.

Incalzim putin gemul de caise si ungem capsunele cu gem pentru a le conferi luciu. Servim tarta imediat. Este excelenta!

Tarta cu crema de lamaie si capsune


6 Comments

« Brownie Cheesecake cu bezele
Tort cu ciocolata si lichior de alune »

Comments

  1. olivia says

    May 10, 2016 at 12:02 pm

    Hristos a-nviat! Minunata si binevenita aceasta reteta,trebuie s-o pun in practica cat de curand.Multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 11, 2016 at 5:29 am

      Adevarat a inviat! Ma bucur mult ca-ti place reteta aceasta. Este extrem de buna si racoritoare!

      Reply
  2. cozia says

    May 10, 2016 at 5:59 pm

    ok dar forma de tarta n ai vrea tu sa ne o arati? ca eu am o forma de tarta insa nu e cu cerc detasabil, dar am si o forma dreptunghica caruia ii pot scoate placa de copt si cred ca numai asa pot coace blatul de tarta.
    tarta este foarte imbietoare zau, cu crema de lamaie,preferata mea!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 11, 2016 at 5:35 am

      Buna Cozia. Forma de tarta nu este detasabila, este acea forma de tarta cu adancitura pe margini. Tava se unge bine cu unt si se pune compozitia de blat in ea. Dupa ce se coace blatul in forma, se rastoarna tarta pe un platou si crema se pune pe ‘fundul’ tartei cum ar veni. Poti sa vezi cum arata tarta in reteta de aici: https://www.enjoy-dessert.ro/2015/08/tarta-cu-crema-de-vanilie-si-fructe-de-padure.html
      Tarta e grozav de buna, chiar merita sa o incerci!

      Reply
  3. Petris Angela says

    May 17, 2018 at 8:10 pm

    Ce diametru are forma.Pt o forma de 28 cm ce cantitati trebuie? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:47 pm

      Forma folosita de mine are 24cm diametru. Pentru o forma de 28, trebuie marite proportional.

      Reply

Leave a Reply to cozia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316