• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Diverse / Ecleruri cu capsune si crema de lamaie

Diverse

Ecleruri cu capsune si crema de lamaie

Eclerurile sunt un desert delicat. In ultima vreme au mare trecere la noi in familie, iar eu ma bucur sa le fac de fiecare data. Se fac usor si sunt deosebit de bune. Nu demult am facut ecleruri cu capsune si crema de lamaie. Un produs simplu s-ar zice. Insa tocmai tocmai aceasta simplitate le face atat de bune. Nefiind un desert incarcat de arome, poti sa te bucuri de fiecare aroma in parte. Si nu sunt multe, insa sunt speciale. Vanilie, lamaie si capsune. Asta am folosit la aceste ecleruri. O combinatie proaspata si delicioasa de vara. O combinatie care incanta atat ochii cat si papilele gustative.

Ecleruri cu capsune si crema de lamaie

Baza crocanta – Craquelin

50 gr faina

40 gr unt

50 gr zahar

1 praf sare

Ecleruri

170 gr oua ( 2 oua mari )

110 gr faina

80 gr unt

170 ml apa

5 gr zahar

2 gr sare

Crema patiserie

250 ml lapte

3 galbenusuri

30 gr amidon

50 gr zahar

1 pastaie de vanilie

coaja rasa de lamaie

sucul de la o lamaie

Frisca

200 ml smantana pt frisca

1 lingurita zahar vanilat

coasa rasa de lamaie

300 gr capsune

Ecleruri cu capsune si crema patiserie

Craquelin. Untul moale il amestecam cu zaharul, faina si praful de sare. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena. O invelim in folie alimentara si dam la rece pentru o ora.

Dupa o ora scoatem craquelinul si il intindem intr-un strat subtire de 2-3mm.  Pentru a-l intinde mai usor il punem intre doua hartii de copt. Decupam dreptunghiuri de 10/3 cm dimensiuni si le dam din nou la rece.

Ecleruri. Punem apa pe foc impreuna cu untul, sarea si zaharul. Amestecam pana incepe sa fiarba., Adaugam faina, toata odata, si amestecam bine cu o lingura sau un tel . Oprim focul. Lasam aluatul la rece.

Galbenusurile le batem usor. Le adaugam treptat in aluatul racit si amestecam continuu. Punem aluatul intr-un pos cu varf rotund.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mare. Facem cu posul 10-12 ecleruri. Acoperim aluatul cu cate un dreptunghi de craquelin. Coacem cojile de ecler timp de 35-40 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Le scoatem pe un gratar la racit.

Ecleruri cu capsune si crema de lamaie

Crema patiserie de lamaie. Cele trei galbenusuri le frecam cu amidonul. Laptele il punem pe foc impreuna cu zaharul si cu semintele pastaii de vanilie. Cand laptele s-a infierbantat bine si este aproape sa dea in clocot il luam de pe foc si il turnam, in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic. Punem apoi amestecul pe foc, la flacara medie spre mare. Fierbem 2-3 minute pana se ingroasa, dupa care luam crema de pe foc. Adaugam coaja rasa de lamaie si amestecam din nou.

Lasam crema deoparte dar continuam sa amestecam in ea tot la 5 minute. Dupce ce s-a mai racorit putin adaugam si sucul de lamaie.

Smantana pentru frisca o batem timp de un minut cu mixerul la viteza medie, adaugam si zaharul apoi continuam mixarea pana cand devine pufoasa.

Taiem cu grija eclerurile in doua, lasand partea de deasupra putin mai ingusta.

Umplem eclerurile cu crema de lamaie. Punem felii de capsune si deasupra ornam cu frisca. Acoperim cu jumatatea de ecler de deasupra. Pudram eclecurile cu zahar si le servim cu pofta. Enjoy!

Ecleruri cu capsune si crema patiserie


4 Comments

« Prajitura cu ciocolata si capsune
Tort de inghetata cu ciocolata si bezea »

Comments

  1. Gabriela says

    May 30, 2016 at 2:47 pm

    Trebuie sa fie foarte bune cu stratul acela crocant. Imi place combinatia de arome!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2016 at 5:30 am

      Da, grozav de bune. Combinatia aceasta m-a cucerit in urma cu ceva vreme, are ceva aparte.

      Reply
  2. olivia says

    May 30, 2016 at 6:06 pm

    O,ce minune de prajitura!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2016 at 5:28 am

      Multumesc mult Olivia! Te pup!

      Reply

Leave a Reply to Gabriela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316