• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel

Torturi

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel sau un altfel de tort. Un tort pe o baza de tarta. Insa nu puteam sa ii spun tarta pentru ca arata mult mai impunator si mai festiv decat o tarta. Asa ca i-am oferit cu mare drag denumirea de tort. Si nu doar un tort ci unul cu arome din cele mai dragi mie. Ciocolata, cafea, caramel. Sa le iau separat…probabil ciocolata ar castiga. Insa impreuna…cred ca sunt mai puternice decat oricare alta combinatie. Si ajung mult mai usor la sufletul meu. Si probabil si in farfuria mea.

Acest tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel nu este greu de facut. Este compus din elemente usoare. O crusta delicioasa de tarta cu migdale si cacao. Un mousse aromat si aerat de ciocolata si cafea. Si un mousse dens de caramel. Se pot executa in pasi simpli dar rezultatul e uimitor. Enjoy!

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel

Crusta

200 gr faina

50 gr migdale

20 gr cacao

1/2 lingurita sare

50 gr zahar pudra

2 galbenusuri

125 gr unt rece

apa rece

Mousse de cocolata si cafea

250 gr ciocolata neagra

100 ml cafea tare

2 foi gelatina

300 smantana pentru frisca

Mousse de caramel

100 gr zahar

50 gr lapte

50 gr unt

200 ml smantana pt frisca

2 foi gelatina

Glazura oglinda 

reteta de aici

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel

Crusta. Amestecam faina cu faina de migdale, cacaoa, sarea si zaharul pudra. Punem untul rece taiat bucatele si amestecam cu varful degetelor, Trebuie sa obtinem un aluat nisipos.

Batem usor cele doua galbenusuri si le punem pe aluat. Amestecam usor si punem treptat si apa rece pana cand aluatul se leaga. Nu il framantam mai mult de 1 minut. Il invelim in folie si-l dam la rece.

Intindem aluatul intr-o foaie de 0.5 cm grosime. Il decupam cu o forma rotunda, mare, de 24 cm diametru. Intepam aluatul din loc in loc si il acoperim cu folie aliemntara. Il dam la rece.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem crusta timp de 15 minute cu hartia de copt deasupra. Luam apoi hartia si o mai coacem 5 minute. O scoatem pe un gratar la racit.

Mousse de caramel. Punem zaharul la caramelizat. Cand se transforma in caramel adaugam sarea si untul apoi amestecam repede pentru a evita intarirea cremei. Adaugam si laptele si continuam sa amestecam pana obtinem o crema omogena.

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema caramel si amestecam bine. Lasam crema la racit.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita zahar vaniliat pana devine spumoasa. O incorporam in crema caramel cu miscari de jos in sus. Punem o treime din crema deoparte ( la rece )

Tapetam cu folie alimentara un bol potrivit – eu am folosit un bol de cereale mai putin adanc cu diametru de 10-12cm. Se poate folosi si o forma de copt rotunda de diametru mic. Punem crema caramel in bol si o acoperim cu folie. O dam la congelator pana preparam mousse-ul de ciocolata si cafea.

Mousse de ciocolata si cafea. Incalzim cafeaua si 100 ml smantana pentru frisca pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine.

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de ciocolata si amestecam bine. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita zahar vaniliat pana devine spumoasa. O incorporam in crema de ciocolata si cafea cu miscari de jos in sus.

Tapetam o forma de copt de 20-21 cm diametru cu folie. Eu din nou am folosit un bol termorezistent. Punem 2/3 din mousse-ul de ciocolata. La mijloc rasturnam crema caramel – scoasa din congelator – si acoperim cu restul de crema de ciocolata. Dam la congelator pentru o ora sau doua pana se intareste bine.

Pregatim glazura oglinda dupa reteta de glazura oglinda de aici.

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel

Rasturnam mousse-ul de ciocolata peste un grilaj. Acoperim mousse-ul cu glazura de ciocolata. Il dam la frigider pentru jumatate de ora apoi putem sa il transferam – cu grija – peste crusta de cacao.

Decoram marginile crustei cu crema caramel ramasa. Dam din nou la ree pentru 1-2 ore.

Feliem tortul cu un cutit cu taisul fierbinte. Servim cu mare pofta!

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel


4 Comments

« Cornuri bicolore de post
Baigli cu nuca si mac – cozonac unguresc »

Comments

  1. Raluca says

    June 15, 2016 at 2:19 pm

    Am făcut această minunăție, este excelent, o combinație perfectă de arome. Glazura oglinda ajunge doar o jumătate de porție. La glazura oglinda am pus doar 50g zahar si a ieșit f f bine. Am avut mare succes cu el! Mulțumesc pt reteta

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 15, 2016 at 7:24 pm

      Buna Raluca, multumesc mult pentru ca ai incercat tortul si ca mi-ai lasat acest mesaj! Ma bucur foarte mult ca ti-a placut si te astept oricand cu drag la mine pe blog!

      Reply
  2. Mariana says

    March 10, 2017 at 8:34 pm

    Buna , îmi poți spune in grame câta gelatina se folosește ? Eu folosesc foi mari de gelatina și una are 4 grame… mulțumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 11, 2017 at 12:38 pm

      Buna Mariana. O foaie de gelatina are 1,7 grame. Deci poti sa folosesti aproximativ 4 grame de gelatina la creme, la tine asta inseamna o singura foaie. Zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316