• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Cornuri bicolore de post

Aluat dulce Dulciuri de post

Cornuri bicolore de post

Cornurile de post sunt foarte gustoase. Daca avem cornuri bicolore de post putem spuna ca sunt si foarte aratoase. Cu felirute umpluturi pot deveni un desert minunat atat in zilele de post cat si in zilele cand nu tinem post. Aluatul poate sa fie la fel de pufos si de aromat. Daca dozam ingredientele si aromele atat cat trebuie obtinem ceva foarte bun. Un aluat moale si usor de prelucrat, care si dupa coacere ramane pufos, fara sa se usuce. Este un aluat care rezista cateva zile bune. Insa, fiind cornurile atat de bune, cu siguranta vor trece ca painea calda.

Cornuri bicolore de post

Ingrediente

500 gr faina alba

100 gr faina integrala

2 linguri cacao

200-250 ml lapte de soia/migdale/cocos

100 ml apa minerala

3 linguri ulei

1/2 lingurita sare

15 gr drojdie proaspata

3 linguri zahar

1 plic zahar vaniliat

Umplutura

ciocolata neagra

100 gr nuci macinate + 200 gr gem de prune

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min Timp de asteptare: 80 min

Cornuri bicolore de post

Cernem faina iar in mijloc facem o adancitura.
Incalzim usor 100 ml lapte de soia ( migdale, cocos ) impreuna cu o lingura de zahar. Cand e caldut oprim focul si adaugam drojdia si lasam 10 minute la dospit. Daca nu aveti lapte de soia puteti sa folositi apa in schimb.

Punem maiaua peste faina, adaugam sarea si zaharul ramas. Incepem sa framantam. Adaugam restul de lapte treptat si apa minerala pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Continuam framantarea inca 10 minute. La final adaugam uleiul si mai framantam pana la omogenizare. Impartim aluatul in doua si intr-una din bucati adaugam cacaoa si mai punem putin lapte vegetal. Framantam bucata cu cacao pana se uniformizeaza. Acoperim ambele bucati de aluat cu folie alimentara si le lasam la dospit timp de 40-50 de minute.

Rasturnam aluatul alb pe masa de lucru infainata si-l intindem intr-un dreptunghi de aproximativ 0.5cm grosime. Procedam la fel cu aluatul cu cacao. Punem aluatul cu cacao peste cel simplu si mai intindem usor pentru a se lipi cele doua bucati de aluat.

Taiem aluatul in triunghiuri. In mijlocul fiecarui triunghi punem o lingurita de gem cu nuca iar apoi rulam astfel incat sa obtinem un cornulet. Procedam la fel cu toate triunghiurile. Putem sa folosim si ciocolata neagra ca umplutura.

Punem cornurile obtinute in tava. Le ungem cu putina miere diluata cu lapte vegetal. Lasam cornurile la dospit pentru jumatate de ora.

Intre timp preincalzim cuptorul la 190 de grade. Dupa ce au dospit cornurile le bagam in cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 175 de grade. Mai coacem cornurile timp de 10-12 minute.

Le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop curat pentru a evita uscarea. Dupa ce s-au racit le ungem din nou cu putina miere diluata si presaram fulgi de migdale.

Servim cornurile bicolore de post cu un pahar de lapte de soia, cocos, migdale…sau de care va place. Sa aveti pofta!

Cornuri bicolore de post


Leave a Comment

« Prajitura deliciu
Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316