Chec cu miere si portocale rosii – un chec foarte aromat pentru zilele mai delicate de post. Este un chec potrivit si pentru cei care au intoleranta la luctoza, sau pentru cei care pur si simplu intr-o zi vor sa renunte la produsele de origine animala. Este un chec simplu insa plin de arome. Mierea este cea care da tonul si un strop de culoare. Portocalele rosii aduc prospetime si aroma fructata. Pentru liant am folosit banane, atat de potrivite in dulciurile de post.
Checul este si un desert simplu si rapid. Un desert care nu ne solicita foarte mult efort si care este pe placul intregii familii. De la mic la mare au mancat din acest chec. Si le-a placut. A fost bun. Simplu. Plin de arome proaspete. Cu un strop de decor l-am facut sa arate minunat. Enjoy!
Ingrediente
2 banane mari si coapte
50 ml suc portocale rosii
coaja rasa de portocala
100 ml ulei
100 gr zahar
50 gr miere
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 12-16
Bananele si sucul de portocale le mixam bine in blender.
Separat amestecam uleiul cu zaharul si miere. Amestecam pana cand compozitia devine omogena iar zaharul este topit. Turnam compozitia peste piurerul de fructe. Adaugam coaja rasa de portocala si extractul de vanilie.
Intr-un bol incapator punem faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam bine. Peste ingredientele uscate le vom pune pe cele lichide. Omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu ulei si hartie o copt o tava medie de chec. Turnam compozitia de chec in tava si nivelam.
Coacem checul timp de 50-60 de minute, pana cand este rumenit frumos si trece testul cu scobitoarea. Oprim focul si lasam checul sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.
Cand checul e rece il decoram cu glazura facuta din zahar pudra si suc de lamaie. Deasupra presaram fistic tocat si ornam cu felii de portocala rosie. Un deliciu!
[…] Citeste aici cu se prepara Checul cu miere si portocale […]