• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort Dragobete cu ciocolata

Torturi

Tort Dragobete cu ciocolata

Tort Dragobete cu ciocolata, cu muuulta ciocolata. Un tort ca pentru ziua indragostitilor in varianta romaneasca. De fapt, e singura care o sarbatoresc eu si tocmai de aceea v-am adus un tort in cinstea dragostei abia acum . Este un tort plin de ciocolata, fara exagerari. Si are arome minunate de vanilie, zmeura si alune. Impreuna cu ciocolata se imbina perfect si gustul este desavarsit. Asa ca acest tort merita toata atentia noastra si toate laudele. Lasati dragostea sa va invaluie si delectati-va cu o minunata felie de tort minunat cu ciocolata. Sa fiti iubiti!

Tort Dragobete cu ciocolata

Blat

50 gr alune

50 gr unt

100 gr faina

2 albusuri

50 gr zahar

1/2 lingurita praf de copt

Crema

200 gr ciocolata neagra

2 galbenusuri

500 ml smantana pentru frisca

2 linguri lichior de alune

1 lingurita extract de vanilie

4 gr gelatina + 40 ml apa rece

1 lingura zahar pudra vaniliat

50 gr dulceata de zmeura

Tort Dragobete cu ciocolata

Blat. Pregatim o tava mica de 16-18cm diametru.  O ungem bine cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Macinam fin alunele apoi le amestecam cu untul moale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem usor cu zaharul si le punem peste compozitie. Amestecam totul foarte bine. Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste usor. Va fi un blat mai dens dar cu o minunata aroma de alune.

Crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece.

Punem 200 ml smantana pentru frisca pe foc mic. Galbensurile le frecam cu un praf de sare apoi le punem peste smantana. Adaugam si ciocolata rupta bucatele si lasam totul pe foc mic. Amestecam mereu pentru a se omogeniza compozitia. Luam de pe foc cand se ingroasa putin, chiar inainte de a incepe sa fiarba. Adaugam lichiorul de alune si extractul de vanilie apoi gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam crema la rece. Amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei.

Luam o forma rotunda de 10cm diametru. O tapetam cu folie alimentara si o umplem cu crema de ciocolata. O dam la congelator.

Smantana ramasa ( 300 ml ) o mixam impreuna cu zaharul pudra vaniliat pana obtinem o frisca ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata ramasa racita, cu miscari de jos in sus.

Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Ungem blatul cu 2-3 linguri de crema de ciocolata apoi rastunam pe el ciocolata din congelator. Scoatem cu grija forma cu tot cu folie. Punem deasupra ei 2-3 linguri dulceata de zmeura apoi restul de mousse de ciocolata. Umplem cu grija toate golurile. Deauspra nivelam frumos. Dam tortul la rece pentru 4-5 ore, sau peste noapte.

Tort Dragobete cu ciocolata

Desprindem cu grija marginile tavii. Decoram tortul cu fasii de ciocolata sau facem o bordura de ciocolata. Pentru ca e Dragobete, inimioarele sunt binevenite. Apoi feliem tortul Dragibete cu ciocolata cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Il savuram alaturi de persoana iubita. Este minunat! Enjoy!

Tort Dragobete cu ciocolata


4 Comments

« Prajitura in straturi cu ciocolata
Prajitura magica cu unt noisette »

Comments

  1. olivia says

    February 23, 2016 at 1:26 pm

    Va doresc multa iubire si petrecere frumoasa!

    Reply
  2. Stanciu Laura says

    February 27, 2017 at 5:02 pm

    Am mancat tort dragobete este ff bun!!! vreu sa-l fac si eu doar ca as vrea sa dublez cantitatile si la blat si la crema.crede-ti ca ar fi o problema??

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 27, 2017 at 8:03 pm

      Buna Laura. Ma bucur mult ca ti-a placut tortul. Cred ca poti sa dublezi cantitatile fara nicio problema. Seara frumoasa!

      Reply

Trackbacks

  1. Tort Dragobete cu multa ciocolata – Super Women says:
    February 23, 2016 at 4:47 pm

    […] Citeste aici cum se prepara Tortul Dragobete de ciocolata […]

    Reply

Leave a Reply to Stanciu Laura Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316