• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Parmezan scones

Aluat sarat

Parmezan scones

Parmezan scones sunt, dupa cum le spune si numele, scones cu umplutura plus topping de parmezan. Despre scones v-am mai spus si in reteta de scones cu migdale si iaurt. Sunt un fel de painici cu mai mult unt in compozitie si care folosesc ca agent de crestere praful de copt (si/sau bicarbonatul) si nu drojdia. Pe langa acest fapt se fac si extrem de repede, in jumatate de ora putem avea pe masa cele mai rapide, gustoase si fragede painici. Aromele cu care le putem imbogati sunt variante tocmai pentru ca se pot face atat in varianta dulce cat si sarata. Puneti mirodenii dupa plac si veti obtine cele mai felurite scones.

Parmezan Scones

Azi va voi vorbi despre scones cu parmezan si aroma de busuioc. Extraordinar de bune, de fragede si de aromate. Parmezanul si busuiocul se stie ca fac casa buna impreuna iar aceste scones nu face decat sa accentueze acest adevar. Langa o cana de iaurt sunt perfecte, dar merg si cu un strat generos de unt,, cascaval sau branza topita. Sa aveti pofta!

Parmezan Scones

 

Ingrediente

300 gr faina

100 gr unt

150 ml iaurt cremos

50 gr cascaval

50 gr parmezan

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita busuioc

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1 ou

Pt uns

1 galbenus + 1 lingura lapte

parmezan ras

boia afumata

Cernem faina impreuna cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Punem busuiocul si amestecam. Adaugam untul si incepem sa framantam usor pana obtinem un aluat sfaramicios. Peste acest aluat nisipos vom pune cascavalul si parmezanul ras. Amestecam din nou iar la final adaugam iaurtul impreuna cu oul batut. Amestecam pana cand obtinem o bila omogena de aluat.

Peincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Impartim aluatul in doua bucati. Facem doua bile din cele doua bucati si le punem pe hartia de copt la distanta. Aplatizam usor bilele pana cand ajung la o inaltime de 2-3cm. Taiem fiecare bila in 8 triunghiuri. Departam usor cele 8 triunghuri astfel incat sa existe o distanta de 1cm intre ele.

Parmezan Scones

Ungem triunghiurile cu ou batut iar deauspra presaram parmezan ras si boia afumata. Coacem scones pana cand se rumenesc frumos, aproximativ 15-20 de minute.

Sunt un adevarat deliciu si emana un miros imbatator in toata casa!

Parmezan Scones


1 Comment

« Tort cu branza, ciocolata si caramel
Trufe cu ciocolata si unt de arahide »

Comments

  1. olivia says

    February 2, 2016 at 11:04 am

    Mai mult decat minunate!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316