• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Diverse / Tort cu branza, ciocolata si caramel

Diverse

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Pentru weekenduri mereu pregatesc ceva bun si dulce. Fie ca este vorba de un desert mai simplu, fie ca este vorba de ceva mai complicat. In functie de timp imi stabilesc si retelele. Cand vreau ceva rapid si bun fac un cheesecake, sau un tort cu blat de biscuiti si creme simple, fara coacere. Asa este acest tort cu branza, ciocolata si caramel. Imbina cateva din ingredientele mele preferate intr-un mod simplu si ispititor in acelasi timp. Crema densa de ciocolata, strat generos si aromat de caramel cu alune de padure crocante. La final un strat aerat, alb si catifelat de crema de branza cu frisca. Totul este simplu, dar impreuna alcatuiesc un tort minunat, placut ca aspect, deloc incarcat dar cu un gust irezistibil. Enjoy!

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Crusta

400 gr biscuiti digestivi

100 gr unt

1 lingura cacao

Crema ciocolata

200 gr ciocolata neagra

100 ml lapte condensat

50 gr unt

50 ml smantana

2 gr gelatina + 2 linguri apa

Crema caramel

150 gr zahar

80 gr unt

80 gr smantana

100 gr alune

1 praf sare

Crema branza

400 gr crema de branza

100 gr lapte condensat

400 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra vanilat

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Crusta. Topim untul la foc mic si il adaugam peste biscuitii macinati marunti si amestecati cu cacaoa. Amestecam usor.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24cm diametru. Punem biscuiti in tava si ii ridicam usor si pe margini. Apasam bine cu fundul unui pahar.

Crema ciocolata. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu laptele condensat, untul si smantana. Cand amestecul e omogen il luam de pe foc si adaugam gelatina. Punemm crema de ciocolata peste crusta si o dam la rece.

Crema caramel. Punem zaharul la caramelizat. Cand se transforma in caramel adaugam sarea si smantana apoi amestecam repede pentru a evita intarirea cremei. Adaugam si untul si continuam sa amestecam pana obtinem o crema omogena.

Tocam usor alunele si le punem peste crema. Turnam caramelul peste crema de ciocolata si dam din nou tortul la rece.

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Crema de branza. Amestecam crema de branza cu laptele condensat pana crema e omogena. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma ferma. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus. Punem crema peste caramel, doar cand acesta este intarit.

Lasam tortul la rece peste noapte pentru a se intari cremele. Desprindem cu grija inelul de la tava de tort. Decoram tortul cu ciocolata topita si betisoare de ciocolata. Pentru a-l felia folosim un cutit cu taisul fierbinte. Enjoy!

Tort cu branza, ciocolata si caramel


3 Comments

« Prajitura cu ciocolata si mousse de mure
Parmezan scones »

Comments

  1. olivia says

    January 30, 2016 at 1:48 pm

    Un tort minunat.

    Reply
    • Bella says

      January 11, 2017 at 11:47 am

      Cum ati reusit sa intariti ceema de branza??? Caci eu am fct exact ca in reteta si a curs toata…. trebuia si gelatina si nu scrie…

      Reply

Trackbacks

  1. Tort cu branza, ciocolata si caramel – Super Women says:
    February 20, 2016 at 1:39 pm

    […] Citeste aici cum se prepara tortul cu branza, ciocolata si caramel […]

    Reply

Leave a Reply to Bella Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316