• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Orange Nutella Cheesecake

Cheesecake

Orange Nutella Cheesecake

Orange Nutella Cheesecake – Cheesecake cu nutella si aroma de portocala. Portocala este parfumul sarbatorilor de iarna. Portocala este aroma iernilor geroase de care noi nu prea mai avem parte….dar poarta amintirea lor. Portocala este acel fructe pe care il mananci si te umple instant de vitamine, iti da energie si un start minunat in orice zi. Este un fruct dulce si aromat dar si plin de benefecii pentru organism.

Dupa ce ne-am luat portia zilnica de vitamine din portocale, putem sa ne luam si portia zilnica de dulce, si mai ales dintr-un dulce aromat. Orange Nutella Cheesecake – asa cum ii spune si numele este combinatia grozava dintre portocala, nutella si branza. Arome puternice, folosite cu masura, dau gusturi fine.

Orange Nutella Cheesecake

Crusta

200 gr biscuiti digestivi

50 gr alune de padure

50 gr unt

Umplutura

150 gr nutella

100 ml smantana

600 gr branza

4 oua medii

1 lingurita extract vanilie

2 linguri suc portocale

coaja rasa de portocala

Topping

200 ml suc de portocala

50 gr zahar

4 gr gelatina + 4 linguri apa

80 gr ciocolata neagra

50 gr smantana dulce

Orange Nutella Cheesecake

Crusta. Macinam alunele de padure mpreuna cu biscuitii. Adaugam untul topit si amestecam usor pentru a obtine un aluat sfaramicioss.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 20-22cm diametru. Punem biscuitii pe fundul tavii si apasam bine cu fundul unui pahar plat. Coacem crusta timp de 10 minute la 160 de grade. Reducem apoi focul la 150 si scoatem tava pe un gratar. Preparam umplutura.

Orange Nutella Cheesecake

Umplutura. Mixam nutella cu smantana si crema de branza pana obtinem o crema omogena.  Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. Nu mai mult de un minut insa. La final punem vanilia, sucul de portocale si coaja rasa de portocala. Omogenizam usor.

Turnam compozitia in tava peste crusta apoi nivelam. Punem cheesecake-ul intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte in tava mai mare, pana la jumatatea cheesecake-ului. Dam tavile la cuptor. Coacem cheesecake-ul pentru 45-50 de minute. Oprim focul si lasam prajitura in cuptor pana la racirea completa apoi o dam la rece.

Orange Nutella Cheesecake

Topping. Punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa. Sucul de portocale il amestecam cu zaharul si-l punem intr-o oala pe foc. Amestecam pana se incalzeste si se topeste zaharul. Nu trebuie sa fiarba. Oprim focul si adaugam gelatina amestecand continuu pana la dizolvarea acesteia. Lasam sucul la rece pentru o jumatate de ora apoi il punem peste cheesecake. Dam cheesecake-ul la rece.

Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana la bain marie. Punem ciocolata peste cheesecake – dupa ce s-a intarit crema de portocale – pornind din centru insa fara a ajunge pe laterale.

Dam din nou prajitura la rece. Servim orange nutella cheesecake in portii generoase si deosebit de aromate. Enjoy!

Orange Nutella Cheesecake


4 Comments

« Fursecuri cu nuci si magiun – fara zahar
Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice »

Comments

  1. Andreea says

    March 14, 2016 at 8:54 am

    arata incredibil, mi-a lasat gura apa !!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2016 at 6:22 am

      Andreea, multumesc mult!

      Reply
  2. mirey says

    June 20, 2016 at 12:22 pm

    Cand dam cheesecake-ul la cuptor trebuie pus intr-o alta oala cu apa?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2016 at 10:27 am

      Buna, nu este obligatoriu insa da, se poate pune cheesecake-ul intr-o alta tava mai mare cu apa fierbinte. Zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316