• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura

Torturi

Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura

Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura – adica torturi mici si delicate, elegante si savuroase. Combinatia de arome este una clasica insa una din preferatele mele: ciocolata, vanilie si zmeura. Fiecare aroma are ceva de spus si isi face simtita prezenta intr-un mod execelent. Sunt torturi destul de simple, insa tocmai prin aceasta simplitate atrag privirile. Si prin faptul ca au ciocolata, binenteles.  Un blat simplu genoise, un mousse delicat si aerat cu aroma grozava de vanilie, o crema fructata de zmeura si o glazura de ciocolata cu lapte. Enjoy!

Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura_1

Blat

3 oua

1 praf de sare

4 linguri rase zahar

2 linguri cu varf faina

2 linguri cu varf cacao

30 gr unt

Mousse de vanilie

200 ml lapte

3 galbenusuri

3 linguri amidon

3 linguri zahar

1 lingurita extract de vanilie

25 gr unt

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vanilat

Crema de zmeura

200 gr zmeura

2 linguri apa

2 linguri zahar

1 foaie gelatina

Glazura ciocolata cu lapte

100 gr ciocolata cu lapte

100 ml apa

1 foaie gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6

Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura_4

Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Faina o amestecam cu cacaoa.

Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Ingredientele uscate le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/30cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25 minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar la racit.

Dupa ce se raceste blatul vom taia partea de deasupra pentru a-l nivelam apoi decupam cercuri. Din acest blat vom putea taia 6 cercuri de blat intre 7 si 9 cm diametru. Formele pe care le-am folosit au 7,5cm diametru. Lasam blatul in forme, la baza acestora.

Crema de zmeura. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Zmeura ( poate fi si congelata ) o punem pe foc impreuna cu apa si zaharul. O lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie. Oprim focul. Daca nu va plac samburii de zmeura puteti sa strecurati crema. Eu am lasat-o asa, de data aceasta.

Scurgem foaia de gelatina de apa si o punem in crema de zmeura apoi amestecam bine. Punem crema de zmeura in forme mici de silicon, de diametru de 3-4 cm. O lasam la rece, iar inainte de asambalarea torturilor o dam la congelator pentru 10 minute.

Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura_2

Crema de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Oprim focul. Adaugam apoi untul si extractul de vanilie. Lasam crema la racit, si amestecam la intervale de 5 minute pentru a evita formarea crustei.

Smantana pentru frisca o mixam bine de tot pana cand devine aerata si ferma. O incorporam in crema de vanilie racita, cu miscari de jos in sus. Punem o lingura de crema peste blatul de cacao, in forme. Deasupra punem crema de zmeura ( scoasa cu grija din forme ). Completam inelul de tort cu crema de vanilie, pana sus. Dam torturile la rece pentru 3-4 ore apoi putem sa le scoatem din forme.

Glazura de ciocolata. Apa fierbinte o punem peste ciocolata rupta bucatele. Gelatina o scurgem bine de apa si o adaugam in crema. Amestecam bine. Lasam crema la racit, pana cand devine usor vascoasa. Turnam crema peste tortulete.

Decoram cu ciocolata neagra si zmeura proaspata. Sa aveti pofta!

Torturi cu mousse de vanilie si crema de zmeura_3


2 Comments

« Muffins cu ciocolata
Paine cu dovleac »

Comments

  1. Ioana Ungureanu says

    April 9, 2016 at 6:34 am

    Buna ziua,
    Va felicit pentru retetele delicioase si atragatoare, am incercat personal cateva si sunt fabuloase.
    Vrea sa fac un tort mare, folosind aceasta reteta. Credeti ca se poate? Va ramane ferm mousse ul de vanilie?
    Multumesc,
    Ioana U.

    Reply
  2. Florentina says

    December 30, 2017 at 5:38 pm

    Buna ziua. Ce fel de forme ati folosit? Va multumesc in avans pentru raspuns. Florentina C.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316