• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu mere caramelizate

Cheesecake

Cheesecake cu mere caramelizate

Este sezonul merelor proaspat culese din livada. Al merelor dulci, zemoase si pline de vitamine pe care le mananci cu pofta de fiecare data. Sau cel putin eu. E perioada cand nu ma mai satur de ele, imi plac enorm si le consum in fiecare zi. Proaspete de cele mai multe ori. Iar cand am pofta de ceva dulce…atunci le pun in valoare intr-o prajitura. Cu branza si caramel merg cel mai bine. Adica intr-un cheesecake. Ca acesta: cheesecake cu mere caramelizate. Un super cheesecake, cremos cu un topping dulce, aromat, catifelat si fructat. E o reteta de incercat cu siguranta. Fiecare felie va va bucura simturile. E un adevarat deliciu!

Cheesecake cu mere caramelizate_3

Crusta

200 gr biscuiti

100 gr migdale

50 gr unt

2 linguri lapte

1 lingura zahar

Umplutura

800 gr crema de branza

100 ml smantana

4 oua mari

200 ml lapte condensat indulcit

2 linguri zahar pudra

1 lingura suc de lamaie

doua linguri amidon

1 lingurita extract de vanilie

Mere caramelizate

6 mere mari

50 gr zahar

50 gr unt

2 linguri apa

1/2 lingurita scortisoara

Sos caramel

100 gr zahar

2 linguri apa

50 gr unt

150 gr smantana

Timp de preparare: 1 ora  Timp de coacere: 1 ora  Nr portii: 16

Cheesecake cu mere caramelizate_1

Cheesecake. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara  de 20/30cm.
Macinam migdalele si biscuitii in robot apoi adaugam untul topit si zaharul. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Daca nu este suficient de legata mai putem adaugam una-doua linguri de lapte Punem crusta pe fundul tavii si apasam bine cu lingura. Coacem crusta timp de 10 minute apoi reducem focul la 160 de grade.

Ingredientele pentru umplutura ar trebui sa fie la temperatura camerei, deci trebuie pregatite din timp.
Mixam crema de branza impreuna cu smantana, laptele condensat si zaharul timp de 2-3 minute. Punem cele doua linguri de amidon si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam extractul de vanilie si sucul de lamaie apoi omogenizam.
Turnam umplutura peste crusta, nivelam usor apoi dam cheesecake-ul la cuptor pentru 50-60 de minuter. Cand este gata vom observa ca s-a rumenit usor insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore apoi il dam la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
Mere caramelizate.  Spalam bine merele,, le curatam de coaja apoi le taiem cubulete. Punem untul intr-o tigaie iar cand este topit adaugam si merele felii, apa si zaharul. Lasam pe foc pana cand scade lichidul iar zaharul se topeste si se face de culoarea caramelului. Lasam merele la racit.
Caramel. Zaharul il punem intr-o tigaie neaderenta impreuna cu apa pe foc mediu. Lasam sa fiarba pana cand caramelul devine de un auriu inchis. Il luam de pe foc si adaugam smantana. Amestecam energic si cu mare grija la aburi pana cand se omogenizeaza complet. Adaugam si untul si amestecam din nou.
Asamblare. Taiem cheesecake-ul cuburi. Punem putin sos caramel pe o farfurie. Peste caramel asezam o felie de cheesecake. Deasupra aranjam merele caramelizate si stropim cu putin sos caramel.
Sa va mai spun cat este de bun acest cheesecake? Cred ca mai bine il incercati si voi. Pofta buna!
Cheesecake cu mere caramelizate_2


13 Comments

« Negresa cu ciocolata si cafea
Brownie cu pere – fara zahar »

Comments

  1. Roxana says

    October 13, 2015 at 7:15 am

    Buna Paula! Te urmaresc de foarte multa vreme si am incercat cateva retete postate. Toate au iesit delicioase. As vrea sa te intreb ce fel de smanatana folosesti la sosul de caramel, la cremele dulci, in general? Spor la gatit!

    Reply
  2. SoSo says

    October 13, 2015 at 9:35 am

    Se pot pune merele caramelizate si sosul direct in tava, peste crema? Si apoi tinut asa peste noapte? As dori sa il fac de vineri iar sambata sa il servesc invitatiilor.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 13, 2015 at 9:52 am

      Buna SoSo. Se pot pune merele caramelizate peste cheesecake deoarece acesta va forma o crusta subtire la suprafata dupa coacere. In felul acesta nu se vor amesteca cele doua compozitii. Sosul caramel as sugera sa fie pus doar in momentul servirii, altfel se va pierde printre mere.

      Reply
  3. coco says

    October 13, 2015 at 4:54 pm

    opera de arta!

    Reply
  4. Claudia says

    October 14, 2015 at 5:54 am

    Nebunie prajitura asta a ta.
    Sigur i-ar placea mamei,sper sa am timp s-o pregatesc si eu.

    Reply
  5. Irina says

    August 15, 2016 at 5:05 pm

    Buna ziua , pt o tava rotunda cu diametrul de 18-20 cm ce cantitati recomandati?
    Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 16, 2016 at 10:11 am

      Buna Irina! Pentru o tava de 18-20cm diametru ar spune sa reduci la jumatate cantitatea de ingrediente. Doar ca aceasta prajitura nu este la fel de inalta ca un cheesecake normal. Daca doresti sa fie putin mai inalta prajitura, atunci recomand sa folosesti doua treimi din ingrediente. O zi frumoasa!

      Reply
  6. irina says

    August 17, 2016 at 1:31 am

    Mulțumesc frumos Paula. Referitor la biscuiti, pot folosi orice fel?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 17, 2016 at 6:01 am

      Irina, eu folosesc de obicei biscuiti de casa, cum mai raman de la copii. Daca nu am biscuiti de casa, atunci folosesc belVita sau biscuiti digestivi pentru ca sunt mai putin dulci.

      Reply
  7. irina says

    August 18, 2016 at 1:48 am

    Mulțumesc Paula. Tocmai ce am încercat reteta de cheescakel cu lapte condensat. Reteta f bine explicata și f.ușor de executat numai ca stratul de ciocolata este f.greu de tăiat ( are consistenta unei ciocolate de menaj ) crema de brânză este f. gustoasa . Așa trebuie sa fie sau am greșit eu reteta?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 18, 2016 at 9:58 am

      Buna Irina. Partea de jos, cu ciocolata neagra, este intr-adevar mai tare dar nu ca si o ciocolata de casa. Mi-e mi-a iesit ca o ciocolata de casa mai moale, deci destul de usor de taiat. Depinde si de ciocolata pe care ai folosit-o. E de preferat sa folosesti ciocolata neagra, cu continut mare de cacao, si nu de menaj.
      Ca sa o tai mai usor ar trebui sa folosesti un cutit fierbinte. Zi frumoasa!

      Reply
  8. irina says

    August 19, 2016 at 2:21 am

    Am folosit ciocolata neagra Lindt 85% . Mulțumesc frumos pt răspuns și pt rețete!

    Reply

Trackbacks

  1. CHEESECAKE CU MERE CARAMELIZATE – Super Women says:
    February 16, 2016 at 5:52 pm

    […] Modul de preparare al retetei il gasesti aici […]

    Reply

Leave a Reply to Irina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316