• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti cu branza si parmezan

Biscuiti

Biscuiti cu branza si parmezan

Biscuiti cu branza si parmezan sunt propunerea mea pentru o gustare simpla, delicioasa si satioasa. Sunt perfecti pentru momentele cand vrem sa ne potolim foamea rapid si cu ceva delicios, facut in casa. Acesti biscuiti nu sunt dulci, sunt asemanatori saratelelor doar ca au o forma diferita, sunt rotunzi :)

Biscuiti sarati merg de minune si pentru gustarile copiilor atunci cand nu vrem sa le dam ceva dulce, insa vrem sa ii energizam putin si sa le si oferim ceva atractiv vizual…dar mai ales auditiv. Stim cu totii ca un nume cu rezonanta pentru ei este “biscuite”. Va invit sa ii incercati, se fac simplu si sunt tare gustosi.

Biscuiti cu branza si parmezan_2

Ingrediente

200 gr faina alba

100 gr faina integrala

200 gr branza de oi/cascaval/cas

50 gr unt

2 oua

1/2 lingurita sare

piper, ardei iute

50 gr parmezan

Biscuiti cu branza si parmezan_4

Razuim fin parmezanul. Ouale le batem usor cu sarea. Adaugam piper si fulgi de ardei iute dupa gust.

Intr-un bol incapator amestecam faina alba cu cea integrala si facem o adancitura in mijloc. Punem untul in mijloc si incepem sa framantam cu degetele pana obtinem un aluat nisipos. Punem branza de oi maruntita bine ( sau cascavalul dat de razatoare ) apoi doua treimi din parmezan si amestecam din nou cat sa distribuim uniform branzeturile.

Turnam ouale peste aluat si incepem sa framantam pana omogenizam aluatul. Dupa caz putem adauga lapte sau faina pentru a obtine un aluat omogen, nelipicios dar usor de prelucrat. Invelim aluatul in folie si il dam la rece pentru o ora.

Biscuiti cu branza si parmezan_3

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata. Decupam cercuri cu ajutorul unei forme de taiat. Punem biscuiti in tava. Ii ungem cu putin ou batut si presaram deasupra parmezan.

Coacem biscuitii timp de 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos. Ii scoatem pe un gratar la racit apoi putem sa ii consumam cu pofta. Sunt tare gustosi si merg de minune la o gustare, atunci cand nu vrem ceva dulce. Si nu vrem dulce tot timpul.

Pofta buna!

Biscuiti cu branza si parmezan_1


4 Comments

« Tort cu zmeura si mousse de caramel
Cupcakes cu cocos »

Comments

  1. Md says

    October 20, 2015 at 2:15 pm

    As vrea sa le fac pentru o petrecere insa m-ar interesa cate bucati au iesit, sa stiu daca sa fac cantitate dubla sau nu ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 21, 2015 at 5:22 am

      Buna. Nu as putea sa spun cu exactitate dar cred ca in jur de 30-40 de bucati. Eu am folosit o forma cu diametru mai mic (4cm) pentru a-i taia.

      Reply
      • Alexandra Cazacu says

        February 4, 2016 at 6:02 pm

        Buna seara! Imi spui te rog daca ai omis sa specifici daca ai folosit praf de copt sau bicarbonat? Sunt cu mainile in aluat :) Multumesc!

        Reply
        • Paula Gafitescu says

          February 4, 2016 at 8:17 pm

          Buna Alexandra. Imi cer scuze ca nu am raspuns in momentul in care ai scris, insa acest lucru il fac destul de rar, pentru ca nu ma aflu tot timpul langa calculator.
          In aceasta reteta nu am folosit praf de copt. Biscuitii cresc doar datorita lactatelor pe care le contin. Imi spui cum au iesit?

          Reply

Leave a Reply to Alexandra Cazacu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316