Inca este cald si frumos afara si inca mai profitam de temperaturile varatice. Pentru asta facem inghetata. Si chiar daca nu ar fi la fel de cald ca acum, o inghetata buna si aromata merita facuta oricand. O inghetata de vanilie cu mure, simpla, cu arome delicate de vanilie si un gust dulce-acrisor dat de murele colorate. O inghetata cu un joc frumos de culori ce atrage privirile si pune la grea incercare simturile. Irezistibila, racoroasa si dulce…asa cum ne place sa ne rasfatam dupa o zi grea.
Ingrediente
200 gr mure ( proaspete sau congelate )
1 lingura suc de lamaie
50 ml apa
50 gr zahar
1 foaie gelatina
o portie inghetata de vanilie ( reteta aici )
Reteta de inghetata de vanilie o gasiti explicata aici. Puteti face cantitatea intreaga pentru aceasta reteta.
Murele le facem piure cu ajutorul blenderului. Trecem piureul prin strecuratoare/sita pentru a obtine un sos fin. Punem sosul de mure cu apa si zaharul pe foc si aducem piureul pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul.
Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in sosul de mure. Amestecam bine pentru a o distribui uniform in toata compozitia. Lasam crema la racorit si mai amestecam din cand in cand. Cand e rece o transferam intr-un vas termorezistent si o dam la congelator pentru o ora. Dupa jumatate de ora mai amestecam pentru a spargele acele de gheata.
Scoatem inghetata de vanilie din congelator inainte de a fi inghetata complet. Trebuie sa fie usor moale pentru a putea fi prelucrata. Scoatem si inghetata de mure.
Pregatim un vas termorezistent mai mare. Punem un strat de inghetata de vanilie si din loc in loc cate o lingura de inghetata de mure. Marmoram usor. Continuam cu un nou strat de vanilie pe care il vom marmora cu inghetata de mure. Procedam la fel pana terminam cele doua compozitii.
Punem inghetata la congelator pentru 1-2 ore pana la inghetarea completa. Servim inghetata in portii mari. Este un deliciu. Enjoy!
Minunata.Si are o culoare de vis.
Multumesc Mihaela! Pup