• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu ciocolata si piersici

Cheesecake

Cheesecake cu ciocolata si piersici

Colectia mea de cheesecake este una din preferatele mele. Asta pentru ca iubesc acest tip de desert, fie ca e fara coacere, fie ca e cel clasic la cuptor. Si da, chiar daca majoritatea retetelor mele de cheesecake sunt cele la cuptor, uneori mai fac si cheesecake cu crema delicata de branza fara coacere. Pentru vara este un desert foarte potrivit, racoros si deloc greu de digerat. Si pentru a profita si de minunatele fructe ale verii am facut acest cheesecake cu ciocolata si piersici. O combinatie minunata, crema de ciocolata catifelata si crema de piersici usoara si aromata se inteleg bine. Nu o sa va puteti opri la o singura felie! Mai ales ca fiecare felie dezvaluie inca o surpriza plina de arome, o bucatica de zmeura proaspata si delicata. Enjoy!

Cheesecake cu ciocolata si piersici_3

Blat

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

1/2 lingura ulei

1 praf de sare

Crema de ciocolata

200 gr ciocolata neagra

2 linguri zahar

200 gr crema de branza

100 ml lapte

4 gr gelatina

Crema de piersici

2 piersici mari

5 gr gelatina

200 gr crema de branza

80 gr zahar

in plus

500 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

200 gr zmeura

Decor

frunze de ciocolata

zmeura, piersici

Cheesecake cu ciocolata si piersici_1

Blat. Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 18-20cm diametru.

Ouale la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si mai mixam usor. Incorporam faina usor, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor.

Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit.

Crema de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele si punem peste ea 70 ml de lapte fierbinte si amestecam bine pana cand ciocolata e topita complet. Punem gelatina la hidratat in restul de lapte. Dupa 5 minute o incorporam in crema de ciocolata. Adaugam si crema de branza si amestecam bine. Lasam crema deoparte.

Cheesecake cu ciocolata si piersici_4

Crema de piersici. Oparim piersicile si le scoatem cu grija pielea. Miezul il punem in blender si il facem piure. Punem piureul de piersici pe foc impreuna cu zaharul. Il incalzim bine apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa. Dupa 5 minute o punem peste piureul de piersici si amestecam bine. Adaugam pe urma si crema de branza si omogenizam totul.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Impartim frisca in doua. Jumatate din frisca o incorporam in crema de ciocolata iar cealalta in crema de piersici. Ne folosim de o spatula si incorporam frisca prin miscari de jos in sus.

Punem blatul inapoi in tava. Peste el intindem crema de ciocolata si dam 10 minute la congelator. Peste crema de ciocolata punem zmeura pe partea exterioara. Peste zmeura turnam crema de piersici si nivelam.

Cheesecake cu ciocolata si piersici_2

Dam cheesecake-ul la rece pana a doua zi. Il vom orna dupa preferinta cu zmeura si frunze de ciocolata neagra. Acest cheesecake aduce foarte mult cu un tort, deci se poate face si la ocazii festive. Este simplu si delicios!

Cheesecake cu ciocolata si piersici_5


3 Comments

« Fursecuri cu ciocolata
Angel Food Cupcakes »

Comments

  1. Alexandra says

    June 4, 2016 at 7:23 am

    Buna! M.am uitat pe reteta si nu regasesc in reteta cele doua linguri de zahar de la crema de ciocolata si cele 80 de grame de la crema de piersici. Multumesc !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 6, 2016 at 9:40 am

      Buna Alexandra. Pentru blat zaharul il folosesti asa: “Ouale la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul”. Pentru crema: “Punem piureul de piersici pe foc impreuna cu zaharul.” O zi frumoasa!

      Reply
      • Alexandra says

        June 6, 2016 at 11:22 am

        Multumesc frumos!

        Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316