• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Chifle cu piper si parmezan

Aluat sarat

Chifle cu piper si parmezan

Produsele de panificatie sunt o placere a mea. Imi place sa le fac in casa, sa simt mirosul de aluat proaspat copt. Miros care umple toata casa si care te cheama in bucatarie. Iar painea proaspata, rumena si pufoasa, care tocmai o scoti din cuptor, este o minunatie!

Nu fac foarte des paine, pentru ca nu am timpul necesar. Cateodata insa, cand pofta este prea mare, sau cand vad o reteta grozava, ma pun pe treaba. Reteta grozava am gasit-o si la Dia Daria printre ale ei retete dragi. Numele: chifle cu piper si parmezan. Rezultatul: o minunatie! Se fac chiar usor, deci dificultatea si lipsa de timp nu pot fi invocate.

Reteta de chifle o alatur celorlalte retete din cadrul Provocarii secrete din luna iunie, gazduita de Kadia. Parada lor o puteti gasi aici. Poftiti la chifle!

Chifle cu piper si parmezan

Ingrediente

400 gr faina

200-250 ml lapte

1 lingurita zahar

50 gr unt

12 gr drojdie proaspata

1 lingurita rasa piper macinat

1/2 lingurita sare

40 gr parmezan

1 ou

mac + seminte pentru decor

Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 90 min. Timp de coacere: 30 min.

Chifle cu piper si parmezan

Pregatim ingredientele cu o ora inainte de a ne apuca de treaba. In acest fel vor ajunge toate la aceeasi temperatura.

Incalzim usor 100 ml lapte . Oprim focul si adaugam zaharul si drojdia. Amestecam putin apoi lasam compozitia 10 minute la odihnit.

Cernem faina cu sarea si piperul. Adaugam parmezanul ras si facem o adancitura in mijloc. Turnam maiaua, untul topit si incepem sa framantam. Treptat adaugam restul de lapte. Ne oprim in momentul in care avem un aluat inchegat, usor de prelucrat. Framantam aproximativ 10-15 minute, pana cand obtinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit, intr-un loc caldut.

Dupa o ora de dospit aluatul trebuie sa-si fi dublat volumul. Il rasturnam pe masa de lucru usor infainata si il impartim in 8 bucati aproximativ egale.

Chifle cu piper si parmezan

Ungem cu ulei o tava de 20/30 cm. Luam fiecare bucata de aluat si incercam sa-i dam o forma rotunda. O rotim usor intre palma si blatul de lucru pana cand suprafata ei capata un aspect neted si lucios. Punem chifla in tava si continuam cu celelalte bucati de aluat.

Dupa ce am terminat toate chiflele le ungem cu ou batut. Deasupra presaram mac si seminte de in. Lasam chiflele la dospit pentru 20-30 de minute.

Cu 10 minute inainte de a le coace pornim cuptorul. Incalzim la 190 de grade. Cand cuptorul e incins introducem tava cu chifle. Dupa 10 minute reducem focul la 175 de grade si continuam coacerea pana cand se rumenesc frumos la suprafata.

Scoatem chiflele din cuptor si le lasam la racit in tava. Cand sunt reci le punem si le pastram intr-o punga de hartie.

Chiflele rezista aproximativ 2-3 zile fara a se usca miezul. Sunt delicioase pentru micul dejun sau pentru o cina rapida. Enjoy!

Chifle cu piper si parmezan


3 Comments

« Concurs de vara cu Green Sugar
Black forest cheesecake »

Comments

  1. Parmezan says

    August 5, 2015 at 12:19 pm

    Arata delicios si nu pare nici greu de facut aceste chifle. Cu siguranta o sa incerc sa fac aceasta reteta si cred voi manca chiflele ca atare, fara niciun alt fel de “garnitura”. :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 6, 2015 at 1:05 pm

      Multumesc frumos! Ma bucur ca va plac, sunt chiar delicioase si pot fi mancate la orice ora :)

      Reply

Trackbacks

  1. Provocarea secretă – iunie 2015 | In Jurul Kadiei says:
    July 8, 2015 at 7:08 am

    […] Chifle cu piper și parmezan de la Enjoy dessert! […]

    Reply

Leave a Reply to Parmezan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316