• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort stracciatella cu cirese

Torturi

Tort stracciatella cu cirese

Tort stracciatella cu cirese – un tort minunat de prergatit pentru o zi de vara. Nu necesita coacere, are un blat simplu din biscuiti cu cacao. Umplutura este delicioasa cu crema fina de branza, frisca din smantana naturala, cirese proaspete si fulgi de ciocolata. Totul se face simplu, fara sa solicitam cuptorul. Rezultatul este super bun, cu siguranta veti cere supliment – eu asa am facut. In continuare cititi reteta unui tortulet grozav, bun pentru cei mari dar si pentru cei mici.

Tort stracciatella cu cirese

 

Blat

200 gr biscuiti de cacao

80 ge unt

3 linguri lapte rece

Umplutura

200 gr cirese

100 gr fulgi de cioco

250 gr crema de branza

300 ml frisca

10 gr gelatina

100 gr zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingura suc de limeta

Timp de preparare: 1 ora  Nr portii: 12-16

Tort stracciatella cu cirese_4

 

Blat. Macinam fin biscuitii cu robotul, sau ii zdrobim cu sucitorul. Untul il topim la foc mic si-l lasam 2-3 minute la racorit. Punem untul si laptele peste biscuiti si amestecam. Vom obtine un aluat sfaramicios si usor lipicios.

Tapetam cu unt si hartie de copt o tava rotunda, cu peretii inalti, de 18-20 cm diametru. Punem biscuitii pe fundul tavii si ii apasam bine cu dosul unui pahar. Dam crusta la rece.

Tort stracciatella cu cirese_5

 

Crema. Ciresele le spalam si le curatam de samburi si codite. Punem ciresele in blender si facem un piure din ele, insa nu foarte fin. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Branza o mixam bne cu zaharul pudra pana cand devine cremoasa.

Incalzim usor gelatina deasupra unui vas cu aburi. Cand gelatina e topita o adaugam peste branza si amestecam bine. Adaugam ciresele, fulgii de ciocolata si limeta. Lasam crema deoparte.

Smantana pentru frisca o mixam spuma cu o lingura de zahar vanilat. Incorporam usor frisca peste crema de branza. Ne ajutam de o spatula si de miscari lente, de jos in sus. Punem crema peste blatul de biscuiti. Nivelam cu spatula. Acoperim tortul cu folie alimentara si-l dam la rece pana a doua zi.

Tort stracciatella cu cirese_2

Ornam tortul cu fulgi de ciocolata si cu cirese proaspete. Se feliaza foarte bine cu un cutit cu taisul fierbinte si curat. Este un tort savuros, racoros si aromat. Enjoy!

Tort stracciatella cu cirese_3

 


9 Comments

« Rulada genoise cu caise si ciocolata
Pains au lait »

Comments

  1. Diana says

    June 21, 2015 at 7:16 am

    Ciresele le-ai pus intregi la crema , ptr ca nu se prea vad ?!? Ms mult .
    Cred ca-i delicios , mmmmmmmmmmm :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 22, 2015 at 11:51 am

      Diana, ciresele le-am facut un fel de piure si asa le-am pus in crema :) Am sa completez si in reteta. O zi frumoasa!

      Reply
      • Diana says

        August 4, 2015 at 5:57 am

        Multumesc frumos ptr detalii !
        Zi perfecta , sa ai !

        Reply
        • Paula Gafitescu says

          August 5, 2015 at 8:56 am

          Multumesc mult Diana!

          Reply
  2. olivia says

    June 21, 2015 at 12:50 pm

    Un tort de sezon,a carui reteta o voi copia in caiet si o voi pune in aplicare.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 22, 2015 at 11:50 am

      Olivia, ma bucur mult ca vrei sa-l incerci. Te pup!

      Reply
  3. stefy says

    June 22, 2015 at 5:55 am

    vreau si eu o feliuta…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 22, 2015 at 11:50 am

      Cu mare drag te servesc. Pupici!

      Reply
  4. Diana says

    August 4, 2015 at 5:56 am

    LA MULTI ANI , Paula !
    Sa fii sanatoasa si fericita si da-ne pe spate si pe mai departe cu minunatele tale deserturi si nu numai …
    Aniversare fericita !

    Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316