• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Prajituri Retete Green Sugar

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Ruladele se fac usor si sunt prajituri delicate si aspectuoase. Umpluturile pot fi variate, de la gemuri simple de fructe la creme sofisticate. Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese pe care v-o prezint azi este usor de facut. Blatul este simplu de pandispan iar crema este racoroasa, cu iaurt, cirese si mascarpone. La toate aceste aspecte se mai adauga si faptul ca nu are deloc zahar. Este facuta cu indulcitorul Green Sugar, un indulcitor natural din extract de stevie. Indulcitorul se comporta minut in orice fel de desert iar gustul ramane neschimbat. Va invit asadart la o rulada delicioasa si aromata dar fara zahar.

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Rulada

3 oua mari

90 gr zahar Green Sugar

50 gr faina

25 gr cacao

1 praf de sare

1 lingura ulei

 

Umplutura

150 gr mascarpone

200 gr iaurt grecesc

80 gr Green Sugar

1 lingurita extract de vanilie

3 foi gelatina

100 gr cirese

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min  Nr portii: 12

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 25/35cm.

Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si cu indulcitorul Green Sugar pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut. Separat amestecam faina cu cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o spatula. Coacem blatul timp de 15 minute.

Pregatim un prosop curat de bucatarie. Scoatem tava din cuptor si cu o miscare ferma o intoarcem astfel incat blatul se ajunga pe prosop. Cat e cald blatul, il rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada la racit.

Crema. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intre timp incalzim usor iaurtul impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Mascarpone il mixam putin pana cand devine cremos.

Punem gelatina in iaurt si amestecam bine pentru a se omogeniza. Adaugam si mascarpone, vanilia apoi amestecam bine. Punem crema la rece pana cand se intareste suficient pentru a umple rulada.

Desfacem usor rulada din prosop si intindem deasupra blatului crema de mascarpone. Peste crema punem bucati de cirese ( fara samburi ). Rulam blatul astfel incat sa obtinem o rulada uniforma. Acoperim rulada cu folie alimentara si o dam la rece pentru 2-3 ore.

Pudram rulada cu cirese, mascarpone si iaurt cu indulcitor pudra si o portionam dupa preferinta. Este un desert delicat, usor si fara zahar. Cu siguranta va va incanta! Enjoy!

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese


6 Comments

« Angel Food Cake
Panna Cotta cu capsune si limeta »

Comments

  1. diamar bucataria galbena says

    June 13, 2015 at 2:43 pm

    O bunatate rulada ta.Si aspectuoasa.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 14, 2015 at 7:31 pm

      Multumesc mult Mihaela! Pup

      Reply
  2. elisa says

    July 3, 2015 at 3:06 pm

    buna :) daca nu am indulcitor pot pune zahar in loc? 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 3, 2015 at 8:53 pm

      Sigur! Se poate inlocui cu aceeasi cantitate de zahar :)

      Reply
  3. Laura Coltuc says

    July 13, 2015 at 9:40 am

    O rulada foarte buna! Am incercat-o, cu zahar,ce-i drept. Imi place stilul tau sofisticat de ca gati!

    Reply
  4. Laura Coltuc says

    July 14, 2015 at 6:01 pm

    Din prima rulada abia am apucat sa gust, asa ca azi am mai facut una, dar cu zmeura pentru ca nu mai aveam cirese :)

    Reply

Leave a Reply to diamar bucataria galbena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316