• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu menta si ciocolata

Torturi Retete Green Sugar

Tort cu menta si ciocolata

Din nou am facut tort. Din nou un tort aromat insa putin mai racoros decat tortul precedent cu ciocolata, protocale si caramel. Am ales sa combin menta cu ciocolata – pentru multi este una din cele mai bune combinatii. Ciocolata dulce amaruie este completata foarte bine de gustul racoros si puternic al mentei. Pentru mine a fost un tort delicios, si nu foarte greu de facut. Va invit la tort cu menta si ciocolata fara zahar. Indulcitorul Green Sugar a facut posibil ca acest tort sa fie mai dietetic si sanatos. Fiecare felie delicioasa si aromata vine cu mai putine mustrari de constiinta si cu acelasi gust ca al zaharului. Enjoy!

Recipe in English is below >>

Chocolate Mint Cake_1

Blat

3 oua mari

4 linguri Green Sugar

3 linguri cu varf faina

1 lingura cu varf cacao

1 lingura ulei

1 praf de sare

Sirop

150 ml apa

50 gr ciocolata neagra

1 lingurita Green Sugar lichid

1 lingura extract de menta

Crema

20 gr menta verde

400 gr crema de branza

200 gr unt

150 gr Green Sugar

1 lingurita extract de menta

Decor

menta

cirese

Chocolate Mint Cake_4

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de 16 cm diametru.

Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si cu indulcitorul Green Sugar pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut Separat amestecam faina cu cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi. Coacem blaturile timp de 25-30 de minute, pana cand trect testul cu scobitoarea.

Sirop. Incalzim apa pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata. Dupa 2 minute amestecam bine. La final adaugam si extractul de menta.

Crema. Crema de branza si menta le punem in blender. Mixam bine. Separat mixam untul cu indulcitorul Green Sugar pana cand devine ca o crema fina si pufoasa. Adaugam crema de branza, cate o lingura pe rand, si mixam bine. Dam crema la rece pentru jumatate de ora.

Taiem blaturile in doua, o bucata mai inalta si una mai joasa. Insiropam bine fiecare blat.

Punem o bucata inalta de blat pe un platou. Acoperim cu 2-3 linguri de crema si apoi cu un blat ingust. Punem din nou crema, un nou blat ingust, crema iar la final un blat inalt. Decoram tortul cu crema ramasa. Il dam la rece pentru 2-3 ore. Apoi este gata de servit. Se poate servi simplu sau decorat cu cirese si menta. Este un deliciu!

Tortul este mic, cine doreste cantitate mai mare va trebui sa dubleze cantitatile.

Tort cu menta si ciocolata_2

Recipe in English >>

Batter

3 large eggs

4 tablespoons Green Sugar

3 tablespoons flour

1 tablespoon cocoa

1 tablespoon vegetable oil

1 pinch of salt

Syrup

150 ml water

50 gr dark chocolate

1 teaspoon Green Sugar liquid

1 tablespoon mint extract

Frosting

50 gr  fresh mint

400 gr cream cheese

200 gr butter

150 gr Green Sugar

1 teaspoon mint extract

Topping

mint & cherries

Chocolate Mint Cake_2

Preheat the oven at 180 degrees C.  Grease and line the bottom of two 16 cm round pan.

Beat the eggs, salt and Green Sugar until they triple the volume. Add the oil and whisk one more minute. In another bowl mix the four and cocoa powder. Add the dried ingredients over the eggs and combine them gently with a spatula. Divide the batter between the two pans and put them into the oven. Bake the cakes for 25-30 minute until a toothpick comes clean when inserted into the center.

Syrup. Heat the water until boiling. Take the pan from heat and add the chocolate. After 2 minutes start to whisk well. Add the mint extract and put aside.

Frosting. Put the mint and cream cheese into the blender. Mix well.

In a large bowl beat the butter and Green Sugar until light and fluffy. Add the cream cheese, one tablespoon at time, and beat well. Finally add the mint extract. Put the frosting into the refrigerator for half an hour.

Cut the cakes in two pieces, one bigger and one thinner. Pour a little of syrup on each layer cake.

Put one big layer cake on a cake plate. Spread over 2-3 tablespoons of cream cheese. Continue with a thin layer cake and 2-3  tablespoons of frosting. Another thin layer cake and frosting. Finally put the last bigger layer cake on top.

Frost the cake with the remaining cream cheese and put the cake into the refrigerator for 2-3 hours. It is now ready to serve but you can decorate it with fresh cherries and mint. Enjoy!

Chocolate Mint Cake_3

 


10 Comments

« Tort cu ciocolata, portocale si caramel – fara gluten
Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie »

Comments

  1. Kyra says

    May 29, 2015 at 4:49 am

    O combonatie pe care o ador!

    Reply
    • Paula says

      May 29, 2015 at 11:10 am

      Multumesc mult Kyra. Te pup!

      Reply
  2. Catalin says

    May 29, 2015 at 7:12 am

    Buna,

    Daca nu avem indulcitor, ce cantitate de zahar putem folosi? Multumesc!

    Reply
    • Paula says

      May 29, 2015 at 11:10 am

      Buna Catalin. In loc de indulcitor se poate folosi aceeasi cantitate de zahar. Mult spor si astept impresii!

      Reply
  3. olivia says

    May 29, 2015 at 12:01 pm

    M-ar interesa necesarul de ingrediente pentru un tort cu diametrul 26 cm.Multumesc anticipat si sarbatori linistite va doresc.

    Reply
    • Paula says

      May 29, 2015 at 1:30 pm

      BUna Olivia. Cred ca pentru blat ar trebui sa folosesti: 7 oua, 9 linguri zahar, 7 linguri faina + 2 cacao cu varf, 2 linguri ulei
      Pentru crema si sirop va trebui sa dublezi cantitatile. Mult spor si sarbatori frumoase iti doresc!

      Reply
  4. Cristina says

    June 1, 2015 at 5:59 am

    Cine ar refuza asa un deliciu?

    Reply
    • Paula says

      June 3, 2015 at 8:01 am

      Multumesc Cristina. Ma bucur ca-ti place!

      Reply
  5. Mihaela says

    July 8, 2015 at 7:17 am

    Buna Paula, Ce fel de crema de branza folosesti de obicei ? Multumesc, Mihaela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 8, 2015 at 9:37 am

      Buna Mihaela. Folosesc crema de branza normala ( nu light ) de la Exquisa. Poti folosi si Philadelphia, de care preferi tu :)
      Pupici!

      Reply

Leave a Reply to olivia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316