• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura Tiramisu – fara zahar

Prajituri Retete Green Sugar

Prajitura Tiramisu – fara zahar

Imi place atat demult tiramisu incat as manca in fiecare zi. Nu prea este posibil acest lucru ( pentru ca iubesc si ciocolata si nu stiu cum as putea renunta la ea ) dar de cateva ori pe an ma rasfat cu un tiramisu delicios. Asa ca zilele trecute am facut o prajitura tiamisu cu blat de piscot, insiropata cu cafea si rom si o crema delicioasa de vanilie cu mascarpone. A fost un adevarat tiramisu! Iar vestea buna este ca nu am folosit deloc zahar. Am folosit doar indulcitor Green Sugar care a inlocuit zaharul cu succes si m-a ajutat sa obtin o prajitura delicioasa cu mai putine calorii.

Prajitura Tiramisu - fara zahar

Blat
3 oua
1 praf sare
4 linguri indulcitor Green Sugar
4 linguri faina
1 lingura ulei

Crema
250 gr mascarpone
3 oua
70 gr indulcitor Green Sugar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura cafea tare

Sirop
200 ml cafea tare
50 ml rom
1 lingurita extract de vanilie

Prajitura Tiramisu - fara zahar

Blat. Mixam ouale cu indulcitorul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam lingura de ulei si mai mixam putin. La final incorporam faina usor, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt o tava de 17-18 cm diametru. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins. Coacem blatul timp de 25-30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Imediat dupa ce blatul e gata il scoatem din forma si-l transferam pe un gratar la racit.and blatul e complet racit il vom taia in 3 bucati.

Sirop. Pregatim cafeaua, care nu trebuie sa fie deloc calda atunci cand o folosim ci la temperatura camerei.
Dupa ce masuram cei 200 ml de cafea adaugam aproximativ 50 ml rom si o lingurita de extract de vanilie. Lasam siropul deoparte.
Prajitura Tiramisu - fara zahar
Crema. Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam usor pana cand devine cremos. Separat mixam galbenusurile cu indulcitorul Green Sugar pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul. In acest moment adaugam mascarpone si continuam sa mixam pana cand obtinem o crema omogena. La final adaugam o lingurita de extract de vanilie si o lingura de cafea racita. Lasam crema deoparte.
DSC_1
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Incorporam usor albusurile in crema de mascarpone, la inceput o patrime din spuma de albus pana cand crema devine mai usor de lucrat, apoi restul de spuma o incorporam cu miscari de jos in sus.  Dam crema la rece pentru o ora.
In forma in care am copt blatul vom asambla prajitura. Punem o bucata de blat pe fundul tavii si o insiropam bine. Adaugam o treime din crema. Procedam la fel cu urmatoarele blaturi. Dam prajitura la rece peste noapte. A doua zi se va taia frumos si va va incanta simturile. Eu ca iubitoare de tiramisu am apreciat fiecare imbucatura. Enjoy!
Prajitura Tiramisu - fara zahar


4 Comments

« Fursecuri super simple cu lapte condensat
Tarta cu mere, caramel si migdale »

Comments

  1. Claudia says

    April 28, 2015 at 7:50 am

    Cat e de tentant.Grozav arata

    Reply
  2. Maria Udrea says

    April 29, 2015 at 6:35 am

    Yummm, cat de apetisant arata! Ador tiramisu! pupicei!

    Reply
  3. sabina says

    December 7, 2015 at 4:59 pm

    Pentru blat, nu e nevoie de praf de copt? E normal sa avem o compozitie fluida?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 7, 2015 at 8:15 pm

      Blatul acesta nu are nevoie de praf de copt. Daca ouale sunt batute spuma bine, atunci el isi va pastra volumul. Teoretic, nu ar fi trebuit sa fie lichid. Probabil ceva nu a mers bine…

      Reply

Leave a Reply to Maria Udrea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316