• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu mere, caramel si migdale

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu mere, caramel si migdale

Aceasta reteta o aveam pregatita de ceva vreme insa nu mi-am facut timp sa v-o impartasesc si voua, pana acum.  Vestea buna este ca mere se gasesc destule prin piata, deci puteti sa o faceti oricand va e pofta de o tarta cu mere, caramel si migdale. Combinatia este una tare buna, eu o indragesc mult. Caramelul merge foarte bine cu merele, le da un plus de aroma si personalitate.

Tarta se face simplu, aluatul pentru crusta este unul clasic cu faina si unt iar umplutura abunda de mere aromate, zahar brun si migdale. Deasupra completam povestea acestei retete cu un caramel delicios, delicios!

Tarta cu mere, caramel si migdale_2

 

Crusta
250 gr faina
120 gr unt
1 galbenus
1 praf sare
1 lingura zahar pudra
2 linguri lapte rece

Umplutura
6 mere mari
50 ml apa
1 lingura zahar
50 gr unt
1 ou
120 gr zahar brun
50 gr faina
50 gr migdale macinate
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir
nucsoara rasa, sare

Decor
caramel – reteta aici

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 50 min Nr portii: 10-12

Tarta cu mere, caramel si migdale_4

 

Amestecam faina cu praful de sare, zaharul si cu untul rece taiat cubulete pana cand vom obtine un aluat sfaramicios. Galbenusul il batem putin impreuna cu laptele apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.

Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma de tarta rotunda. Intindem aluatul intr-o foaie rotunda subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Indepartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute introducem crusta in cuptorul incins si o coacem timp de 20 de minute. Scoatem tava, indepartam boabele de fasole cu tot cu hartia de copt apoi reintroducem tava pentru inca 5 minute in cuptor. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit.

 

Merele le curatam de samburi si cotor –  eu am pastrat coaja dar voi puteti sa o inlaturati. Punem 50 gr unt la topit intr-o tigaie iar peste el adaugam merele si zaharul brun. Lasam merele pe foc 5, maxim 10 minute, pana cand incep sa fiarba si se caramelizeaza usor. La final trebuie sa mai ramana putin lichid in tava, nu-l lasam se se evapore de tot.

Tarta cu mere, caramel si migdale_1

Lasam merele cateva minute la racorit. Separat amestecam faina cu migdalele macinate si condimentele: nucsoara, scortisoara, ghimbir, nucsoara rasa si sare.

Peste merele racorite punem oul, apa apoi  ingredientele uscate si vanilia. Amestecam bine. Turnam compozitia peste crusta. Din loc in loc punem cateva felii de mere. Deasupra presaram migdale macinate.

 

Coacem tarta pentru 30-35 de minute pana cand se rumeneste frumos. Scoatem tarta din cuptor cand e gata si o lasam la racit. Deasupra ornam cu caramelul delicios si savuram cu pofta, Enjoy!

Tarta cu mere, caramel si migdale_3

 


1 Comment

« Prajitura Tiramisu – fara zahar
Tort genoise cu ciocolata, frisca si capsune »

Comments

  1. Adina says

    April 28, 2015 at 11:00 am

    Ce bunatate ai facut,o sorb din priviri !

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316