• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Chocolate Mud Cake

Torturi

Chocolate Mud Cake

Chocolate mud cake – pentru mine este tortul suprem de ciocolata. Blatul dens si plin de ciocolata este completat de o crema trufa de ciocolata fina si delicioasa. Si pentru ca nu era destula ciocolata am ales sa-l decorez cu trufe pline de ciocolata. Mai decadent de atat se poate oare? As tinde sa spun ca nu, insa atunci cand vine vorba de ciocolata parca totul este posibil. Pana la urmatoarea nebunie dulce si ciocolatoasa am sa va spun ca acesta este cel mai bun tort de ciocolata mancat de mine pana acum. Iar reteta este atat de simpla incat nu o sa aveti scuze pentru a nu-l incerca.

Chocolate Mud Cake_1

Blat
200 gr unt
120 gr ciocolata neagra
3 oua
250 gr zahar
200 gr faina
75 gr cacao
1 praf de sare
200 ml lapte

Crema
500 gr ciocolata neagra
500 ml smantana pt frisca
1 lingurita extract de vanilie

Decor
trufe de ciocolata
fulgi de migdale

Chocolate Mud Cake_3

Untul, ciocolata si laptele le punem pe foc intr-o oala cu fundul gros . Amestecam continuu pana cand obtinem o compozitie omogena. Oprim focul si adaugam zaharul. Amestecam bine apoi lasam compozitia 5 minute deoparte.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de 20-22cm diamentru.

In crema de ciocolata adaugam ouale, pe rand, si amestecam bine dupa fiecare adaugare.

Separat amestecam faina cu cacaoa si sarea si le adaugam incet peste crema de ciocolata.

Impartim aluatul in mod egal in cele doua tavi. Introducem tavile la cuptor si coacem blaturile timp de 40-45 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata oprim focul si lasam blaturile inca jumatate de ora in tava apoi le transferam pe un gratar pana la racirea completa.

Chocolate Mud Cake_4

Incalzim smantana pentru frisca pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata. O lasam la odihnit 1 minut apoi amestecam usor pana obtinem o crema matasoasa. Adaugam pe urma lingura de coniac si dam crema la rece pentru 2-3 ore.

Chocolate Mud Cake_2

Cand blaturile sunt racite putem sa le taiem in doua bucati. Punem o bucata de blat pe un platou si o acoperim cu 3-4 linguri pline de crema. Procedam la fel pana epuizam toate blaturile. Acoperim tortul cu crema ramasa.

Lateralele tortului le imbracamin fulgi demigdaleiar deasupra il pudram cu cacao. Pentru o nota finala putem sa adaugam si cateva trufe de ciocolata. Dam tortul la rece pentru 2 ore. Inainte de a-l servi il lasam jumatate de ora la temperatura camerei.

Amatorii de ciocolata vor savura pe indelete fiecare bucata e din acest tort decadent.Enjoy!

Chocolate Mud Cake_5


11 Comments

« Pancakes cu banane si lapte de cocos
Chec cu ciocolata si nuci »

Comments

  1. Simona says

    March 7, 2015 at 8:49 pm

    Mai intai te felicit ptr noua ta casuta virtuala! Apoi iti spun ca m-ai omorat cuminunatia asta… atata ciocolata de mult n-am mai vazut :)
    Te pup si-ti doresc La Multi Ani!!

    Reply
    • Paula says

      March 12, 2015 at 6:48 am

      Multumesc mult Simona draga! Te pup!

      Reply
  2. stefy says

    March 8, 2015 at 6:25 am

    Vai de mine ce bine arata! bravo! La multi ani de 8 martie!

    Reply
  3. Laura Nechita says

    March 8, 2015 at 2:40 pm

    Vaai de mine! Paula, este ilegal sa arunci in joc asa nebunie, cu asa imagini! Ar trebui sa ti-l confisc pe loc:)))
    Plec in doruri de aici :))) Va pupam!

    Reply
  4. Alina Vicu says

    March 9, 2015 at 9:30 am

    La multi ani, cu veselie si energie cat pentru tor anul!
    Superba casuta ta, felicitari! Iar tortul e demential, extraciocolatos exact cum imi place!

    Reply
  5. anki says

    March 10, 2015 at 3:13 pm

    Iuuui, ce frumos arata!!!!
    O primavara frumoasa si calda sa ai!

    Reply
  6. inchirieri autocare says

    March 10, 2015 at 4:45 pm

    La multi ani de ziua femei! iar tortul tau arata nemaipomenit si abia astept sa il gust!

    Reply
  7. Alexandra says

    March 14, 2015 at 7:41 am

    Arata minunat, tot ce faci este minunat! Felicitari… Si daca imi permiti o intrebare: la acest tort nu ai pus praf de copt? Multumesc. Acum l-am facut si eu si mi se par blaturile micute. Al tau e mai inalt, poate dupa ce il asamblez se mai inalta. Multumesc si inca o data felicitari din suflet.

    Reply
    • Paula says

      March 14, 2015 at 10:01 am

      Buna ALexandra si multumesc mult de aprecieri! Blatul nu are praf de copt, este un blat gen brownie. Nici al meu nu a fost inalt, insa dupa ce am adaugat si crema s-a inaltat fiindca are ceva straturi si crema destul de multa. Sa-mi spui te rog daca ti-a placut cum a iesit. O zi frumoasa!

      Reply
  8. GABRIELA GITOI says

    October 25, 2016 at 8:19 pm

    OAAA, M-AI LASAT CU GURA CASCATA! DE-MEN-TI-AL! PUPI

    Reply
  9. Ada says

    January 5, 2019 at 6:08 pm

    Am facut acest tort si blatul mi s-a umflat foarte tare in cuptor, iar dupa ce l-am scos s-a lasat, a devenit concav avand o scobitura mare. As vrea sa stiu de la ce. Multumesc!

    Reply

Leave a Reply to Paula Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316