Aceste pancakes se fac atat de simplu si sunt atat de bune incat cu greu va veti putea abtine sa le incercati.
Sunt aromate, pufoase, fara urma de lapte, oua sau zahar. Si cu toate acestea sunt dulci si extrem de bune. Combinatia banane si lapte de cocos le face sa fie atat de grozave.
Dupa ce le-am laudat atat va pot spune ca sunt si de post, deci le putem consuma cu usurinta cand avem pofta de ceva bun si dulce dar totusi avem restrictie la ingrediente.
Ingrediente
200 ml lapte de cocos
100 lapte de soia/migdale
200 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
3 banane foarte coapte
2 linguri cocos
Amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Bananele le zdrobim bine cu ajutorul unei furculite. Adaugam laptele de cocos si cel de migdale ( asa am folosit eu ) sau soia si amestecam bine. Incorporam cu grija faina amestecand usor. Vom obtine o compozitie groasa de clatite.
Ungem o tigaie cu putin ulei si o incingem bine. Turnam gramajoare din compozitia de clatite. Coacem clatitele pe prima parte pana incep sa faca bule de aer la suprafata – aproxiomativ 3-4 minute la foc mediu. Intoarcem clatitele si le mai coacem 2 minute si pe cealalta parte. Punem fiecare clatita separat pe un platou.
Procedam la fel pana cand terminam compozitia de clatite.
Servim clatitele caldute – si reci sunt la fel de bune – cu sirop de artar/agave sau chiar cu miere alaturi de felii de banana. Enjoy!
cozia says
wow!felicitari pentru schimbarea de prezentare a blogului tau!asa da!
Paula says
Multumesc mult Cozia! Ma bucur ca-ti place!
cozia says
am revenit.
din pacate acu observ ca ti ai redus lista de blogroll si deasemeni nu se mai deschid separat site urile culinare.
era bine fiindca blogul tau devenise pentru mine centru de miscare fata de celelalte bloguri, dar, sigur ca nu te critic, in fond tu esti proprietarul
Paula says
Cozia, site-ul este doar in forma incipienta deocamdata. Voi mai lucra la el astfel incat sa-l aduc intr-o stare care sa ma multumeasca atat pe mine cat si persoanele care ma urmaresc
O zi frumoasa!
Laura Nechita says
Felicitari, Paula! Mai mult decat frumoasa casuta ta, primitoare, interfata te fura cu totul, poze minunate, retete minunate, simt si vad pasiune si suflet in tot ceea ce aduci aici, in fata noastra! Te admir pentru energia ta si pentru bunul gust, dar mai ales pentru felul in care reusesti sa iti organizezi timpul, mai ales cu doi pitici in crestere si care iti solicita timp, atentie si ingrijire maxima! Bravoo, supermami! Va pupam cu drag de la mic la mare!
Paula says
Multumesc Laura, ma bucur mult ca-ti place noul look al blogului. Mai am mult de lucru insa ai dreptate cand spui ca imi place ceea ce fac
Pupici tie si baietilor tai!
Lioara says
Felicitari pentru un blog minunat, plin de caldura si culoare, Paula! As vrea sa te intreb daca aceste clatite au vreo sansa cu altfel de faina, decat cea din grau…adica, ceva fara gluten, cum ar fi meiul. Oare ies? Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Lioara. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
Nu as putea sa-ti dau un raspuns precis pentru ca nu am incercat sa le fac altfel decat cu faina alba. Posibil sa iasa putin mai tari sau mai compacte pentru ca faina fara gluten nu aereaza produsele la fel de mult ca si cea de grau. Daca te hotarasti sa le incerci asa, sa-mi spui si mie cum au iesit