• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu crema de lapte

Torturi

Tort de ciocolata cu crema de lapte

Povestea unui tort este de obicei simpla. Imaginea lui imi apare in minte atunci cand ma astept mai putin. Insa stiu sigur ca trebuie sa mi-o notez undeva pe o hartie ca sa nu o pierd.
Apoi vine partea mai delicata. Combinarea texturilor si aromelor. De cele mai multe ori aleg ceva ce stiu sigur ca e bun insa uneori experimentez combinatii noi.
De data aceasta nu am experimentat ceva iesit din comun. Totul e simplu, un blat delicios de ciocolata si o crema de lapte fina si aromata. Ceea ce e nou e faptul ca nu am mai folosit combinatia aceasta pana acum. Mare pacat pentru ca e tare buna. Daca credeti ca va place atunci merita sa testati si voi acest tort in straturi de ciocolata si lapte.  

Tort de ciocolata cu crema de lapte_2
Blat

1 cana zahar
3 cani faina
3/4 cana cacao
1/2 cana ulei
1 cana iaurt
4 oua
1/3 cana lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/3 lingurita sare

*cana normala de 250 ml
 
Crema
800 ml lapte
75 gr faina
25 gr amidon
125 gr zahar
100 gr ciocolata alba
150 gr unt
1 pastaie de vanilie
 
Decor
100 gr smantana pt frisca
50 gr ciocolata neagra
nuci caramelizate
 Tort de ciocolata cu crema de lapte_3

Faina o amestecam cu cacaoa, bicarbonatul, praful de copt, sarea si zaharul. Ne folosim de tel si amestecam bine. Separat amestecam ingredientele lichide: ouale, iaurtul, 60 ml lapte, uleiul si vanilia. 

Adaugam ingredientele lichide peste cele uscate si omogenizam. Daca aluatul este prea dens mai putem adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Pregatim 3 tavi cu diametrul de 18-20 cm, le ungem cu unt si le tapem la baza cu hartie de copt, Tapetam lateralele tavilor cu faina si scuturam excesul. 
 
Repartizam compozitia in cele 3 tavi in mog egal, apoi coacem blaturile timp de 30-40 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Daca nu aveti 3 forme de aceeasi dimensiune puteti sa coaceti blaturile pe rand. Scoatem blaturile la racit pe un gratar.
 
Crema. Amestecam faina cu amidonul si 100 ml de lapte. Restul de laptele il punem pe foc impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Cand laptele e fierbinte turnam putin peste crema cu faina si amestecam bine  de tot pentru a evita formarea de cocoloase. Rasturnam crema peste laptele din oala si o lasam la foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa. 
Luam crema de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam din nou. Taiem untul cubulete, il adaugam in crema apoi omogenizam.
Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit.
 
Taiem fiecare blat in doua bucati. Punem o bucata de blat pe un platou si deasupra intindem 2-3 linguri de crema. Procedam la fel pana cand terminam blaturile si crema. Crema ramasa o vom folosi pentru a imbraca tortul. 
Dam tortul la rece pentru 2-3 ore.
 Tort de ciocolata cu crema de lapte_1

Aducem smantana pana la punctul de fierbere apoi oprim focul. Adaugam ciocolata si amestecam bine. Turnam glazura peste tortul rece.

Decoram tortul cu nuci caramelizate si fasii de ciocolata neagra. Este un deliciu de tort si va va incanta cu siguranta. Enjoy!
Tort de ciocolata cu crema de lapte_4


3 Comments

« Prajitura cu ciocolata si zmeura
Negresa de post cu nuci si rom »

Comments

  1. Anonymous says

    February 25, 2015 at 6:23 am

    superb tort trebuie incercat am o intrebare cana sa aibe 250 gr toate cele bune si la fel de gustoase succes

    Reply
  2. Diaconta says

    February 25, 2015 at 8:19 am

    Foarte fain !!!

    Reply
  3. Cristina says

    February 25, 2015 at 8:30 am

    Bun tare!!! Si eu ador acest tip de tort, am pregatit unul doar cu un rand din aceasta crema si fiul meu a mancat crema si din felia mea… :) ))

    Reply

Leave a Reply to Diaconta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316