• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Panna cotta cu menta si jeleu de cirese

Dulciuri diverse

Panna cotta cu menta si jeleu de cirese

Pentru ca maine este o zi speciala pentru multi dintre voi m-am gandit sa va surprind cu un desert potrivit acestui eveniment. Este vorba de panna cotta, un desert dulce si delicat, in forma de inimioare. Culoarea vie si frumoasa este data de jeleul de cirese, jeleu care ascunde o panna cotta dulce, cremoasa si racoroasa de menta. Se face tare simplu si din ingrediente putine, asa ca poate fi un desert la indemana oricui. Daca va tenteaza atunci va invit sa-l incercati pentru ca merita. Sa fiti fericiti si iubiti!

Panna cotta cu menta si jeleu de cirese_1

 

Panna cotta cu menta
200 ml lapte
200 ml smantana
2 linguri zahar
1 lingurita esenta/lichior de menta
4 foi gelatina

Jeleu de cirese
300 gr cirese congelate
100 ml apa
3 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
4 foi gelatina

Timp de preparare: 1 ora Nr portii: 6

Panna cotta cu menta si jeleu de cirese_3
Punem 2 foi de gelatina la hidratat in apa rece. Ciresele congelate le punem pe foc si le lasam sa fiarba timp de aproximativ 10 minute pana cand devin foarte moi. Adaugam apa si zaharul si le mai lasam pe foc pana cand zaharul se dizolva complet apoi oprim focul. Punem piureul de cirese la scurs intr-o sita pentru a colecta cat mai mult lichid. 
Punem deoparte 200 ml de lichid. Restul de lichid il amestecam cu piureul ramas in sita si cu gelatina hidratata. Lichidul trebuie sa fie caldut pentru a putea topi gelatina. Daca lichidul s-a racit atunci il mai incalzim pe foc si abia pe urma adaugam gelatina. 
Compozitia obtinuta o punem in forme mici de inimioare si o dam la congelator pana cand se intaresc complet. 
Dupa 1-2 ore putem sa scoatem inimioarele din forma si sa lasam la rece in frigider.
 
Punem 4 foi gelatina la hidratat in 50 ml de apa rece. Laptele, smantana si zaharul le punem pe foc si aducem compozitia aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina apoi amestecam bine. Crema o punem in 6 forme de inima, mai mari. In mijlocul fiecarei inimi vom scufunda o inimioara facuta din jeleu de cirese si dam formele la rece pentru 4-5 ore, sau peste noapte, pana cand se intaresc complet. Dupa o ora putem sa presaram deasupra inimilor biscuiti sfaramati. 
 Panna cotta cu menta si jeleu de cirese_2
 
Pentru a putea fi scoase inimioarele de panna cotta mai usor din forma le putem introduce pentru jumatate de ora la congelator. Dupa ce le scoatem din congelator, fiind mai tari, vom putea sa le ajutam sa iasa din forma. 
Rasturnam panna cotta cu menta pe un platou astfel incat sa fie cu baza de biscuite in jos si le dam la rece.
 
Punem pe foc cei 200 ml de suc pusi deoparte. Cele 2 foi de gelatina le punem la hidratat. Cand lichidul e cald oprim focul si adaugam gelatina amestecand bine. Lasam jeleul timp de jumatate de ora la rece apoi putem sa acoperim inimioarele cu el. Decoram cu fulgi de ciocolata alba, sau dupa preferinta.
Servim panna cotta cu menta si jeleu de visine doar dupa ce s-a intarit stratul de jeleu de deasupra. Sunt fine, delicioase si cremoase. Un desert frumos si elegant. Enjoy!
Panna cotta cu menta si jeleu de cirese_4
 


2 Comments

« Truffle cupcakes – Cupcakes cu crema trufa de ciocolata
Negresa cu caramel si mascarpone »

Comments

  1. Cristina says

    February 14, 2015 at 10:08 am

    Minunat arata.

    Reply
  2. Maria Udrea says

    February 14, 2015 at 6:46 pm

    Vai, ai zis menta? Mor aici de pofta! Ce-mi place cum arata! Nici nu vreau sa-mi imaginez ce gust pot avea inimioarele tale ca lesin aici! :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316