• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci

Torturi Clatite

Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci

Faptul ca imi plac clatitele nu mai este un secret. Sunt un desert indragit de mine si-l fac de cate ori am ocazia sau cand imi este solicitat de alti amatori de clatite. Pasiunea pentru clatite am combinat-o cu pasiunea pentru torturi si a iesit ceva spectaculos. Ca sa completez lista de favorite am adaugat si un ingredient vedeta pentru mine si anume ciocolata. Dar asta nu a fost de ajuns, nutella cremoasa si-a facut si ea loc in acest tort minunat. Combinata cu nucile a dat nastere la o crema grozava, dulce si usor crocanta. 
Tortul nu este greu de facut insa timpul de executie va fi putin mai mare. Efortul insa va fi rasplatit la final cu o felie generoasa de tort plin de ciocolata.

Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci_4

Clatite
6 oua
2 cani lapte
1/2 cana smantana
2 cani faina
1 cana apa minerala
1/2 cana zahar
1 lingurita sare cu varf


Crema 1
300 gr nutella
150 gr nuci
2 linguri lapte
1 lingurita extract de vanilie

Crema 2
250 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita amaretto
1 lingurita vanilie
1 lingura coniac
50 gr unt

Ganache
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca

Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci_1

Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 18-20 cm si se pun deoparte aproximativ 30 de clatite. Restul pot fi servite dupa bunul plac.

Pentru prima crema amestecam nutella cremoasa cu nucile macinate, laptele si extractul de vanilie. Va rezulta o crema aromata si ispititoare.

Pentru a doua crema vom pune ciocolata impreuna cu frisca pe foc mic, amestecand mereu pentru a nu se arde ciocolata. In momentul in care amestecul e omogen oprim focum si adaugam untul, vanilia, coniacul si amaretto. Lasam crema deoparte pana ajunge la temperatura camerei.

Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci_2
Incem sa cladim tortul. Luam o clatita si o ungem cu prima crema dupa care o acoperim cu alta clatita si crema de ciocolata. Continuam procedeul pana cand vom epuiza toate clatitele. Dam tortul la rece si preparam ganache-ul.

Topim pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana. Cand amestecul e omogen oprim focul si imbracam tortul cu crema de ciocolata. Nu trebuie sa fie imbracat perfect, va fi delicios oricum! Dupa caz se poate orna cu nuci caramelizate.

Dam tortul la rece pentru o ora dupa care putem sa-l feliem dupa preferinta. Enjoy!

Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci_3


23 Comments

« Cheesecake cu dovleac si caramel
Mousse de ciocolata cu caramel si nuci »

Comments

  1. Anki says

    January 18, 2015 at 8:59 am

    Cat e de frumoooosss! Cred ca e cel mai cel tort de clatite pe care l-am vazut vreodata! Poza nr. 4 e de coperta :)
    Mniam-mniam, sa va fie de bine, gustul nu poate fi pus la indoiala :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:18 pm

      Anki, iti multumesc frumos, chiar ma bucur ca-ti place. Te pup!

      Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    January 18, 2015 at 9:13 am

    Mmm, sa stii ca nu refuz o feliuta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:18 pm

      Ma bucur mult ca-ti place, pup!

      Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    January 18, 2015 at 7:15 pm

    Ai copt ceva clatite, dar rezultatul ma lasa fara cuvinte!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:19 pm

      Daa, am avut de lucru insa am facut-o cu placere. Ca de obicei :)

      Reply
  4. TeoBucatar says

    January 19, 2015 at 6:30 pm

    Arata grozav!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:19 pm

      Multumesc mult Teo! Pup

      Reply
  5. agenda nico says

    January 21, 2015 at 7:54 am

    Delicios!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:27 pm

      Multumesc mult Nico! :*

      Reply
  6. GelaDumi says

    January 21, 2015 at 9:28 pm

    E de facut! Si eu ador clatitele, dar ,mai ales ciocolata!
    Te imbratisez, Paula!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:29 pm

      Multumesc mult Gela, a fost un tort grozav! Te pup

      Reply
  7. Liana10 says

    January 23, 2015 at 7:47 pm

    Uff, pana am numarat 30 de clatite in felia asta minunata, mi s-a umplut gura de apa!!! Imi place maxim tortul, doar si eu sunt ciocoholica si clatitoholica 😀 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:31 pm

      Liana, iti multumesc frumos. Bravo tie ca ai avut rabdare sa numeri clatitele 😛 Te pup!

      Reply
  8. teodorasimeria says

    February 11, 2015 at 2:31 pm

    1000 cal portia ! groaznic !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 11, 2015 at 7:28 pm

      Da, groaznic intr-adevar. Insa stai linistita ca mananc eu si portia ta 😀

      Reply
  9. Doina says

    March 31, 2015 at 1:15 pm

    Buna ziua, am si eu o intrebare. O cana cam de citi ml ar trebui sa folosesc? Vreau si eu de ziua mea sa incerc aceasta receta. Arata foarte bine. Multumesc anticipat

    Reply
    • Paula says

      March 31, 2015 at 7:07 pm

      Buna Doina, ma bucur mult ca-ti place reteta! Poti folosi o cana normala de 250 ml pentru aceasta reteta. O seara frumoasa!

      Reply
      • Doina says

        April 1, 2015 at 7:32 am

        Va multumesc mult!

        Reply
        • Doina says

          April 9, 2015 at 9:35 am

          Am facut ieri acest tort, l-am ornat cu capsuni si zmeura, e pe lista mea preferata acum! V-a multumesc pentru receta si pentru ca mi-ati raspuns la intrebare. O zi buna!

          Reply
  10. Adina says

    April 2, 2015 at 9:59 am

    la compozitia de clatite ce fel de smantana se pune? dulce sau fermentata?

    Reply
  11. Cristina says

    February 26, 2016 at 3:40 am

    Se pune ulei in tigaie?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 26, 2016 at 6:24 am

      Buna Cristina. Eu pun ulei in tigaie de fiecare data cand fac clatite. Asa sunt sigura ca nu se prind de tigaie si le pot intoarce frumos. O zi buna!

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316