• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Mousse de ciocolata cu caramel si nuci

Dulciuri diverse

Mousse de ciocolata cu caramel si nuci

Mereu am considerat ca ciocolata si caramelul merg bine impreuna. De fapt caramelul merge bine cu aproape orice. Imi place gustul delicat si textura cremoasa si densa a lui si felul in care reuseste sa invaluie celelalte ingrediente. Caramelul in combinatie cu nuci este din nou ceva clasic in bucataria mea si cateodata chiar abuzez de aceasta combinatie. Dar cand e vorba de caramel niciodata nu este prea mult pentru mine, dovada fiind si acest desert dulce si ispititor.

Mousse de ciocolata cu caramel si nuci_1

Strat caramel
100 gr nuci
100 gr zahar
2 linguri apa
50 gr unt
100 gr smantana pt frisca

Mousse de ciocolata
2 oua medii
100 gr ciocolata neagra 70%
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri lapte
2 linguri zahar
1 lingura zahar pudra vanilat
1 lingurita extract de vanilie

Mousse de ciocolata cu caramel si nuci_3

Pentru inceput pregatim caramelul. Zaharul il topim intr-o tigaie impreuna cu 2 linguri de apa. Cand amestecul incepe sa fiarba dam focul putin mai tare si lasam zaharul pe foc pana cand devine auriu. 
Oprim focul si adaugam smantana, amestecand energic. La final punem si untul si omogenizam.

Nucile le rupem in bucati nu foarte mici si le distribuim in 4 pahare. Peste nuci turnam caramelul si dam paharele la rece.
Separam ouale. Galbenusurile le frecam usor cu un praf de sare. 
Punem 50 ml de smantana impreuna cu cele doua linguri de lapte pe foc intr-o oala cu fundul gros. Cand amestecul e fierbinte il turnam peste galbenusuri si amestecam incontinuu. Turnam compozitia din nou in oala si o lasam pe foc timp de 5-6 minute pana se ingroasa. Atentie insa, nu trebuie sa fiarba! In tot acest timp vom amesteca cu o lingura (sau tel). Stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucati si vanilia. Amestecam bine pana cand obtinem o crema fina de ciocolata. Lasam crema la racit. 

Smantana pentru frisca ramasa o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. O dam putin la rece. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cele 2 linguri de zahar treptat, mixand bine dupa fiecare adaugare.

In crema de ciocolata racita incorporam usor o treime din cantitatea de frisca. Adaugam si albusurile cu miscari de jos in sus pentru a pierde cat mai putin volum. Punem mousse-ul de ciocolata peste crema caramel din pahare si dam din nou la rece pentru 2-3 ore. 

Cand mousse-ul de ciocolata s-a intarit suficient putem sa ne delectam cu un desert divin: caramel, nuci si ciocolata. Enjoy!

Mousse de ciocolata cu caramel si nuci_2

 


6 Comments

« Tort de clatite cu ciocolata, nutella si nuci
Banuti cu branza dulce »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    January 24, 2015 at 9:43 am

    Si mie imi place caramelul!Arata spectaculos desertul tau!

    Reply
  2. stefy says

    January 24, 2015 at 2:08 pm

    ce desert minunat! cand ai timp sa faci atatea bunatati?

    Reply
  3. Criss Maria says

    January 24, 2015 at 7:19 pm

    Arata spectaculos!!! 😋👍
    Reteta in pregatire…… 😊

    Reply
  4. deyu says

    January 25, 2015 at 1:32 pm

    Arata minunat! :X Ma inscriu si eu la un pahar din bunatatea asta! 😀

    Reply
  5. Diaconta says

    January 25, 2015 at 4:37 pm

    De senzatie desertul tau!!!!

    Reply
  6. Paula Gafitescu says

    January 26, 2015 at 8:52 pm

    Multumesc mult fetelor. Va pup!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316