• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Banuti cu branza dulce

Aluat dulce

Banuti cu branza dulce

Mirosul de aluat dulce, proaspat copt si aromat ne cheama la masa. De fiecare data! Acest lucru este o certitidunie la noi in casa. Asteptam mereu cu nerabdare si bucurie sa scoatem prima tava plina cu bunatati din cuptor. Pe urma nu ne mai ramane decat sa ne umplem farfuriile si sa savuram delicioasele preparate: branzoice, cornuri, rulouri…cu toate ne plac in mare masura. Si acesti banuti au fost foarte apreciati. Moi si pufosi cu umplutura aromata din branza dulce, s-au topit ca painea calda.

Banuti cu branza dulce_1

Aluat
500 gr faina
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
2 linguri zahar
200-250 ml lapte
2 galbenusuri
40 gr unt


Umplutura
300 gr branza de vaci
50 gr zahar
1 lingurita zahar pudra vanilat
1 praf sare
2 albusuri
2 linguri de gris

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 12

Banuti cu branza dulce_2

Incalzim usor laptele pe foc mic – pentru inceput 200 de ml – dizolvam zaharul si drojdia apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu sarea.

Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii, in gropita facuta, turnam si galbenusurile apoi incepem sa framantam. Adaugam untul moale si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. Lasam la dospit pentru o ora la loc caldut si ferit de curenti. Cel mai potrivit loc este cuptorul usor incalzit.


Branza o amestecam cu albusurile, zaharul, grisul, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizam bine pana obtinem o crema. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. 
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine infainata si il impartim in 12 bucati egale. Formam cate o biluta din fiecare bucata si o intindem usor cu sucitorul. Apasam mijlocul cercului astfel incat sa formam o adancitura. Punem fiecare cerc astfel obtinut in tava. In adanciturile facute punem cate o lingura de umplutura.
Ungem banutii cu ou si-i mai lasam 10-15 minute la dospit apoi ii introducem in cuptorul incins. 
Coacem banutii timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Scoatem tava din cuptor si mai lasam dulcegariile la racit aproximativ 10 minute apoi ii servim cu pofta. Enjoy!

Banuti cu branza dulce_q


2 Comments

« Mousse de ciocolata cu caramel si nuci
Prajitura cu foi si crema de ciocolata »

Comments

  1. Irina says

    November 11, 2015 at 11:43 am

    Ce fel de drojdie se foloseste, proaspăta sau uscata? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 11, 2015 at 11:48 am

      Irina, e vorba de drojdie proaspata, asa folosesc cel mai des.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316